mieszkanie 46m, 2 os. 289 zł teraz przyszło.
Ja po zmianie dostawcy energii na Novum płacę 60 zł. To o 20 zł mniej niż płaciłem u poprzedniego dostawcy.
to widzę że zmiana się opłaciła, ja nie do końca jestem do tego przekonana, ale może powiesz coś więcej o tej firmie?
110 zł
temat bez najmniejszego sensu
nie zależy od metrażu a od liczby osób i to zależy jakich, czy dzieci które do południa są w szkole a potem przed tv i bajki,a może jakiś bezrobotny który siedzi cały dzień, przy tv albo w necie,a może emeryci którzy chodzą spać po zmroku i nie świecą światła,a może ktoś rano włącza radio bo mu się nudzi i przy tym sprząta, a jak dużo dzieci to pralka śmiga co dzień,a może żarówki zamiast led to zwykła setka,może ktoś gotuję wodę cały czas na prądzie a ktoś na gazie,
w/g powyższego: jedne 3 osoby zapłacą 150 i inne 400
więc co jest miarą tego pytania?przydało by się więcej info na temat ludzi którzy z tego prądu korzystają,i w jaki sposób,wtedy będzie można coś porównać.
550zł - 2 komputery stacjonarne - laptop - 2 telewizory - prawie 24h/7
Blok, 4 osoby , 300-350.
Dom 180 m2
dwie osoby
telewizor non sto
poza tym oszczedzamy
a wychodzi za 2 miesiące 800-900 zł i dlatego jak czytam wasze wpisy to mi ciarki przechodza,bo u nas sztrasznie dużo.
Może ma na to wpływ przydomowa oczyszcalnia?może zbyt często sie zalącza.
Jak mogę sprawdzić co ma wpływ na takie opłaty?
Mieszkanie 46m2, jedna osoba, 230zł/m-c
komputer, telewizor, video, wieża, lodówka, czajnik, pralka, żelazko, lokówka, suszarka, oświetlenie - 2x setki, 4x sześćdziesiątki, trzy lampki - w grobie będę miała ciemno!!! No i balkon oświetlony.