Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Huuurrraa! Rekord WOŚP w roku 2017

Ilość postów: 32 | Odsłon: 1947 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Huuurrraa! Rekord WOŚP w roku 2017”.
  • Huuurrraa! Rekord WOŚP w roku 2017

REKORD zbiórki WOŚP W ROKU 2017------105.570.801,49zł. Wielkie dzięki ludziom dobrej woli!Byliśmy,jesteśmy,będziemy RAZEM DO KOŃCA ŚWIATA I JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ!!!!!!

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Huuurrraa! Rekord WOŚP w roku 2017

BRAWO MY!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Huuurrraa! Rekord WOŚP w roku 2017

Brawo,mimo iż partia rządząca rzucała kłody pod nogi nie transmitując w TVP,Wojsko Polskie,Straż Pożarna i Poczta Polska odmówiło pomocy to i tak jest rekord!!!Brawo Polacy!!!!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

no i co z tego wynika ?

gustafson
        Zgłoś
        Odpowiedz

To ze pis twierdził że kasa była do tej pory dzięki państwowym firmom a teraz bez tych firm jest jeszcze więcej a pisowcom krew się burzy

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ty chyba nie rozumiesz o co chodziło z tymi państwowymi firmami. One dawały publiczne pieniądze na promocję całej imprezy. Swoimi podatkami składaliśmy się na czas antenowy i bardzo kosztowne pokazy. Nie neguję tutaj słuszności pomocy chorym dzieciom. Chciałbym jednak zwrócić uwagę, że nie całe społeczeństwo popiera Owsiaka w jego działaniach i finansowanie tej zbiórki z pieniędzy publicznych było społeczną niesprawiedliwością - ci, którzy nie chcieli wrzucać do puszek i tak płacili za to swoimi podatkami, które powinny być spożytkowane na cele publiczne, a nie bezmyślnie rozdawane. Podejrzewam, że ani TVP, ani żadne inne instytucje publiczne nie odmówiłyby pomocy, gdyby te wszystkie wydatki z budżetu zostały pokryte przez organizatorów, tak jak dzieje się to w przypadku innych imprez, które są pokazywane w TVP, na których mamy pokazy wojsk, policji, straży pożarnej, ratowników medycznych. Wszyscy wytykacie teraz, że to wina PiSu, że nie dał publicznych pieniędzy, a w innych wątkach krytykujecie tą partię, że jest partią socjalną (z czym się zgadzam) bo dała 500+. To jest hipokryzja.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Nie chciałem się składać na Świątynie Opatrzności Bożej a jednak z budżetu poszło parędziesiąt milionów również z moich podatków panie ekspercie.

Porównaj ile ludzkich żyć uratuje respirator a budynek za 250 mln lub więcej.

KONDUD
              Zgłoś
              Odpowiedz

a ile zyc zmarnuje pracodawca-wyzyskiwacz

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Nie jestem żadnym ekspertem i nie twierdzę, że ja chciałem się na jakąś świątynię składać. Tym bardziej, że nawet osobą wierzącą nie jestem. Także twój atak jest zupełnie bezpodstawny i nie trafiony. A fakt, że pisałem tutaj o konkretnym celu jakim jest WOŚP, a nie o wszystkich bzdurnych wydatkach, sprawia, że jest także po prostu idiotyczny.

Skoro chcesz cokolwiek porównywać, to porównaj koszty zakupu sprzętu medycznego przez WOŚP, a tego pochodzącego bezpośrednio od MZ. Następnie dokonaj analizy i oblicz ile więcej tego sprzętu byłoby w szpitalach, gdyby WOŚP nie wyręczał MZ w jego konstytucyjnych obowiązkach, biorąc pod uwagę, że przynajmniej chociaż 1/4 wydatków na organizację WOŚP przeznaczana jest na ten sprzęt...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Nie to to wyznawcy pis zachowali się jak hipokryci. Większość tych służb brała udział po godzinach pracy. Co do transmisji to zarobilaby na siebie przez reklamy. Nie jestem przeciwniczka 500+ ale przeciwko dawania wszystkim po równo bez wzgledu na dochód. Wracając do sprawy. Jak ogromne dotacje dostaje uczelnia guru z Torunia, jak kasa idzie na auta za taka kasę ze szkoda gadac, jak premier lata sobie samolocikiem na nasz kosz to ok? Że o nagrodach dla ministrów nie wspomnę i zeby bylo chociaz za co. Tak zawistnego zazdrosnej grupy partyjnej i władzy jeszcze nie było. Sobie kokosy mam ochlapy 500+ a ludziska bija brawo.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Większość służb brała udział po godzinach pracy, czyli nie zapłaci za to podatnik. A fakt, że poprzednio także brali udział poza ustawowymi godzinami pracy, ale dostawali za ten czas pensje z budżetu, tylko potwierdza to co napisałem.

Wszystkim po równo - czyli każdy, nawet ten kto nie ma dzieci powinien dostać po 500 zł z budżetu państwa. To już prościej znieść podatki. Nie chodzi o to, żeby było po równo, tylko żeby było sprawiedliwie. Ustalone są warunki otrzymywania tych pieniędzy. Jak komuś brakuje, to niech zrobi sobie kolejne dziecko. Każdego dotyczą te same przepisy, więc jest sprawiedliwie.

Wracając do sprawy WOŚP pytasz o dotacje dla uczelni Rydzyka. I do tego piszesz coś o samochodach jakie są kupowane za te pieniądze, mimo, że nic takiego nie ma miejsca. A jeśli masz na to dowody to gwarantuję, że prokuratura z chęcią się tym zainteresuje.

Jak premier lata sobie samolotem to jest OK, ponieważ ma do tego prawo, które dają jej odpowiednie przepisy. Nie twierdzę, że mi się to podoba, ale jest OK skoro jest zgodne z prawem. Gorzej, że tylko, że jak Tusk latał sobie CODZIENNIE na trasie Gdańsk - Warszawa - Gdańsk (a nie jak Szydło raz w tygodniu), to te przepisy były identyczne i jakoś nikomu nie przeszkadzały.

O nagrodach dla ministrów dyskutował nie będę, bo co roku bez względu na to, kto akurat rządził Polską, działo się to samo.

Teraz 500+ to ochłapy, ale jak nie było tego 500+ to nie przeszkadzało, że rząd zarabiał kokosy? To jest właśnie hipokryzja.

W twojej wypowiedzi, nie ma ani jednego przykładu hipokryzji "wyznawców pis". I dla jasności pragnę zaznaczyć, że nie jestem nie tylko "wyznawcą", ale nawet wyborcą ani zwolennikiem pis. Po prostu myślę i dostrzegam tę hipokryzję.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Skoro taki rekord w zbiórce i na słuszny cel to gratulacje!!!

Ale nasuwa mi się taka myśl, czy aby Pan Owsiak widząc działalność służb skarbowych,CBA i innych co to nasze pieniądze mają pilnować, by różnej maści cwaniaczkowie po nie nie sięgali, może właśnie pokazałnaprawdę całą kase jaka była zebrana? Bo że kryształowo jest w Orkiestrze to przecież wiadomo.

No może, nie uważam że na pewno, zebranej kasy było tak naprawdę więcej...???

Gość_tylko pytam
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Byznes is byznes

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Nigdzie nie słyszałem aby PIS tak twierdził gościu 10:03.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

A w prawdziwych wiadomościach ani słowa o wyniku zbiórki, biedni oglądacze znowu czegoś się nie dowiedzieli.

A tu REKORD ludzkiej dobroci dla dzieci i seniorów

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

W przyszłym roku podwoimy wynik, a teraz kto ma ochotę może 1% podatku wpłacić na Orkiestrę.Po tej wczorajszej lawinie dobrej energii dzisiaj inaczej jakby wygląda świat.NOBEL DLA OWSIAKA!!!!!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Popieram

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Podwajajcie, nikt wam przecież nie broni. Owsiak będzie miał więcej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -