Witam serdecznie mam taki problem,mianowicie po roku uruchomiłem drukarkę HP 3550 i drukuje wszystko jest ok ale....drukuje bardzo jasno (Text ok ale jakieś zdjęcie wykres itp blado niektóre prawie białe)można jakoś ustawić gamę kolorów czy coś??Pomocy
Kolorowy rok,czarny dziś kupiłem.I kolorowy drukuje ok a czarny blady,raz ładny czarny raz blady albo biało
Jak długo drukarka stała wyłączona. Tusz to zamiennik, czy oryginał? Jeśli nie pomoże czyszczenie/wyrównywanie tuszu itp. weź wydruk i zanieś go do sklepu gdzie kupiłeś tusz. Nie powinni mieć oporów z wymianą na inny/nowy.
Hmm koło roku,tusz zamiennik kupiłem bo wiadomo tańszy a student wiadomo z kasą nie szaleje
Z tego co widzę, w tym urządzeniu masz podwójną karetkę - tusze w jednym pojemniku. Jeśli uda Ci się ją wyjąć i masz kogoś z wanienką ultradźwiękową może uda Ci się ożywić drukarkę. Możesz też włożyć ją do pojemnika z gorącą wodą - głowica powinna odpuścić. Skąd pewność, że to nie zamiennik jest powodem kiepskiego wydruku? Próbowałeś regenerować stary pojemnik? Chociaż ja obstawiałbym, że podczas rocznego przestoju uległa przytkaniu głowica urządzenia i jeśli nie masz wanienki ultradźwiękowej, możesz posiłkować się zanurzeniem głowicy w pojemniku z wrzątkiem - w 70% przypadków pomaga.