Ja też jestem za marze od zawsze zeby jechac do kraju w ktorym obchodzi sie halloween i zobaczyc. Świetna zabawa mam nadzieje ze w polsce też kiesyć będzie
Po pierwsze primo Halloween wywodzi się z celtyckiego świeta,a amerykanie je po prostu rozpowszechnili i zrobiła się komercja,ale ja osobiście lubię ,fajne klimaty takie mroczne:)
Mam nadzieję, że w Polsce się to nigdy nie przyjmie. To święto okultystyczne.
Moje dziecko idzie na zabawę halloweenową tam gdzie chodzi na dodatkowy angielski i ja nie widzę w tym nic złego. Dzieci się poprzebierają, pobawią w fajne gry, potańczą, co w tym złego? Doszukujecie się 2 dna a to jest lekko śmieszne.
Kościół tak twierdzi???no tak, przecież hello kitty to wcielenie diabła podobnie jak kucyki pony :) jakoś nie wierzę ludziom którzy twierdzą, że molestują dzieci z winy dzieci i ich rodziców, bo dzieci "lgną do księży". Ja do Halloween nic nie mam. Chociaż nie widzę siebie w przebraniu lub drążącej dynie :) Byliśmy z dzieckiem w Bałtowie. Bawiło się super. Ale tak dla jasności ani nie wieszam dekoracji typu duszki, pająki ani też nie czuję się okultystą nawet jeśli idea święta mi odpowiada. To czy ktoś obchodzi to święto czy nie to jego własna sprawa. Jeśli chce się przebierać i w tym uczestniczyć to co w tym złego? Jak wszystko Halloween będzie miało swoich zwolenników i przeciwników. Znam wiele osób które nie obchodzą np Wigilii i co mam w nich czosnkiem rzucać bo robią coś innego niż ja???? Albo z krzyżem biegać za tymi co nie chodzą ze święconką?? Zajmijcie się swoim sumieniem i nie nawracajcie na siłę tych którzy lubią Halloween. Jak nas Chińczycy wykupią to będziemy obchodzić nie tylko Halloween ale i Święto Latarni i Święto Smoczych Łodzi :) Amen.