Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Halloween

Ilość postów: 24 | Odsłon: 2910 | Najnowszy post
  • Halloween

Co myślicie o tym? Przebieracie się? Chodzicie po domach? Jakieś Imprezy?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Halloween

Nie przebieram się i nie wpuszczam nikogo. Nie uznaję tego święta.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja mam zamiar wybrać się do tej wioski w Baltowie co mają otworzyć 4 października. Pisało w gazecie i ulotki były. Atrakcje mają być. Ale przebierać się czy coś to nie . może jakaś dynia przed dom ze świeczka w środku i tyle he he. W Ostrowcu nie ma takiej mody niestety. A fajnie by mogło być :(

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

tak ja tez wybieram siez rodzona do tej wioski, a oprócz tego u mnie na osiedlu od 3 lat chodza dzieci w hallowen i zawsze daje im cukierki albo cos innego ale słodkiego sa fajnie przebrane, sam mam dzieci wiec mi się to podoba. ale sa ludzie którym faktycznie może sie to nie podobac, i nikt nim nie narzuca tego.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Halloween

Nie ma i nie będzie bo mamy swoje piękne święta i tradycje. Po co nam kolejne amerykańskie, komercyjne święto? Halloween mówię stanowcze NIE!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Podczas tego święta odbywają się satanistyczne rytuały w różnych miejscach na Świecie,a samo hallowen to przecież kult śmierci. Jesteście pewni, że jest to dobre dla Waszych dzieci?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A Ty skąd? Z frondy się urwałeś?

Rozumiem, że nie jest to święto godne podziwu, ale teksty o satanizmie tak strasznie mnie śmieszą... A illuminaci? Masoni? ŻYDZI? Też maczają w tym palce? Czekam na odpowiedz!

aleksandra
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jakie to fajne amerykańcskie aleksandro.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Mnie zas smieszy Twoj brak wiedzy Aleksandro. Oczywistym jest,ze to swieto ma duzo wspolnego z okultyzmem i nie ma w tym nic do smiechu, naprawde. Moje dzieci nie beda w tym uczestniczyc.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Satanizm, illuminaci, masoni i żydzi ? Ciekawe zestawienie. Do której z wymienionych grup należysz, że takie emocje towarzyszą Twojemu wpisowi Aleksandro?

A może jesteś jedną z tych biednych owieczek oczarowanych cukierkowym PR-m tego święta...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie obchodzę halloween, walentynek ani innych dziwnych tworów, to kompletnie nie moja bajka, ale nie widzę nic złego w tym, że dzieciaki przebierają się za czarownice/kościotrupy/kurczaki/żaby/cokolwiek i zbierają cukierki. To dla nich frajda i zabawa, doszukiwanie się w tym drugiego dna jest co najmniej śmieszne. Satanizm? Błagam... Stąpajmy po ziemi.

aleksandra
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

W takim razie jeśli masz dzieci niech się tak bawią. Moje nie będą i nie życzę sobie aby szkoła na siłę promowała to święto i kazała się dzieciom przebierać! http://www.bibula.com/?p=27988

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

No widzisz, a ja sobie nie życzę, żeby w szkole publicznej uczył ksiądz, jakoś po ostatnich aferach mam pewne wątpliwości co do jego intencji... Na pedofilię w kościele jest więcej dowodów, niż na okultyzm podczas halloweenowych zabaw dla dzieci :)

aleksandra
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Przebierz się za martwą panna młodą lub zombie albo diablicę .

limonkowanimfa
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Fajny zwyczaj - szkoda, że jeszcze tak mało osób bierze w tym udział ale może za kilka lat Halloween będzie bardziej popularny w PL- w końcu przebieranki nie są zarezerwowane tylko dla dzieciaków ;) - może chociaż świecące dynie na parapetach ?

Ja jestem "za"

calineczka
      Zgłoś
      Odpowiedz

DLA MNIE TO BZDURNE ! POZDRO..... :(

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Mnie się ten zwyczaj nie podoba i dziecku też wytłumaczyłam w czym rzecz. Zrozumiało.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Świecące dynie hehe,mamy swoje święta i nie będę z siebie wariata robił w jakieś halowen,w ameryce to wszystko się od chemii świeci nie tylko dynie,a zobacz jakie ludzie grube jakie dziewuchy mają dupska od fastfodów,nie to co nasze zgrabne panny,nie dla amerykańskiego fajansu!!!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -