Co myślicie o tym? Przebieracie się? Chodzicie po domach? Jakieś Imprezy?
Nie przebieram się i nie wpuszczam nikogo. Nie uznaję tego święta.
Ja mam zamiar wybrać się do tej wioski w Baltowie co mają otworzyć 4 października. Pisało w gazecie i ulotki były. Atrakcje mają być. Ale przebierać się czy coś to nie . może jakaś dynia przed dom ze świeczka w środku i tyle he he. W Ostrowcu nie ma takiej mody niestety. A fajnie by mogło być :(
tak ja tez wybieram siez rodzona do tej wioski, a oprócz tego u mnie na osiedlu od 3 lat chodza dzieci w hallowen i zawsze daje im cukierki albo cos innego ale słodkiego sa fajnie przebrane, sam mam dzieci wiec mi się to podoba. ale sa ludzie którym faktycznie może sie to nie podobac, i nikt nim nie narzuca tego.
Nie ma i nie będzie bo mamy swoje piękne święta i tradycje. Po co nam kolejne amerykańskie, komercyjne święto? Halloween mówię stanowcze NIE!
Podczas tego święta odbywają się satanistyczne rytuały w różnych miejscach na Świecie,a samo hallowen to przecież kult śmierci. Jesteście pewni, że jest to dobre dla Waszych dzieci?
A Ty skąd? Z frondy się urwałeś?
Rozumiem, że nie jest to święto godne podziwu, ale teksty o satanizmie tak strasznie mnie śmieszą... A illuminaci? Masoni? ŻYDZI? Też maczają w tym palce? Czekam na odpowiedz!
Mnie zas smieszy Twoj brak wiedzy Aleksandro. Oczywistym jest,ze to swieto ma duzo wspolnego z okultyzmem i nie ma w tym nic do smiechu, naprawde. Moje dzieci nie beda w tym uczestniczyc.
Satanizm, illuminaci, masoni i żydzi ? Ciekawe zestawienie. Do której z wymienionych grup należysz, że takie emocje towarzyszą Twojemu wpisowi Aleksandro?
A może jesteś jedną z tych biednych owieczek oczarowanych cukierkowym PR-m tego święta...
Nie obchodzę halloween, walentynek ani innych dziwnych tworów, to kompletnie nie moja bajka, ale nie widzę nic złego w tym, że dzieciaki przebierają się za czarownice/kościotrupy/kurczaki/żaby/cokolwiek i zbierają cukierki. To dla nich frajda i zabawa, doszukiwanie się w tym drugiego dna jest co najmniej śmieszne. Satanizm? Błagam... Stąpajmy po ziemi.
W takim razie jeśli masz dzieci niech się tak bawią. Moje nie będą i nie życzę sobie aby szkoła na siłę promowała to święto i kazała się dzieciom przebierać! http://www.bibula.com/?p=27988
No widzisz, a ja sobie nie życzę, żeby w szkole publicznej uczył ksiądz, jakoś po ostatnich aferach mam pewne wątpliwości co do jego intencji... Na pedofilię w kościele jest więcej dowodów, niż na okultyzm podczas halloweenowych zabaw dla dzieci :)
Przebierz się za martwą panna młodą lub zombie albo diablicę .
Fajny zwyczaj - szkoda, że jeszcze tak mało osób bierze w tym udział ale może za kilka lat Halloween będzie bardziej popularny w PL- w końcu przebieranki nie są zarezerwowane tylko dla dzieciaków ;) - może chociaż świecące dynie na parapetach ?
Ja jestem "za"
Mnie się ten zwyczaj nie podoba i dziecku też wytłumaczyłam w czym rzecz. Zrozumiało.
Świecące dynie hehe,mamy swoje święta i nie będę z siebie wariata robił w jakieś halowen,w ameryce to wszystko się od chemii świeci nie tylko dynie,a zobacz jakie ludzie grube jakie dziewuchy mają dupska od fastfodów,nie to co nasze zgrabne panny,nie dla amerykańskiego fajansu!!!