Czy w tej firmie muszą jeździć sami panowie ( dziadkowie po 60 ) kto im podpisuje badania na kontynuowanie pracy jako kierowca....strach jeździć z takimi panami.
no do 67 muszą pracować więc? niestety tak jest w tym kraju. to fakt, że ciężka odpowiedzialna praca ale nie oni sami to wymyślili. ja widuję 80 za kółkiem a mój teść ma szwagra, który ma 91 i jeździ po całej Polsce. 60+ to też nie starość.
za takich nie placi sie ZUSu
w Ostrowcu zatrudniają tylko dziadków albo inwalidów.... Sorry takie mamy miasto.
Co mają zrobić skoro pracować należy do 67 lat?
Kolego to my musimy pracować do 67 roku życia a Ci co jeżdżą to mają dobre emeryturki już i jeszcze dorabiają. Powinni odrazu zabierać kwalifikację takim osobą a nie jeżdżą i młodym nie dadzą zarobić i jeszcze zajmują stanowiska pracy.Ciekawe jak zasłabnie za kółkiem i wtedy może wreszcie się ktoś ocknie żeby takich osób nie zatrudniać.
no taki ruch w tej naszej metropolii, że dziadek se nieradzi, natychmiast odesłac go do sprzątania autobusów.
No to co powiecie o kierowcy TAXI POLONIA?Chłop ma prawie 80 lat i śmiga passatem po Ostrowcu.Najczęściej można go spotkać na postoju przy szpitalu.
No i ja powiem to: z 80 letnim dziadkiem ja napeno taxi nie pojadę gość z 16:53...życie mi mile !!!
A jak pójdziesz na operacje do szpitala i dorwie cie dziadek lekarz po 70 , to co , uciekniesz?
Lekarz po 70 nigdy nie operuje sam nie snij gosc z 20:11.Przy stole operacyjnym zawsze jest ekipa lekarzy.
9:31 nie operuje ale w pogotowiu i 80latek może mieć dyżur. Mieszkałam w innym mieście i dyżurował prawie 80letni dziadzio aż do dnia śmierci. Czy uważasz, że słyszał coś przez stetoskop skoro po 60 powinno się umierać?
Nie bardzo rozumiem na czym polega problem? Jeżdżą, więc zapewne posiadają stosowne uprawnienia i badania lekarskie. I wiek nie ma nic do tego.
Tak za 100 podpisze lekarz i jeżdżą .....a jadąc z nimi to po mieście 20 km/h opóźnieni cały czas....co to za firma żeby każdym kursem opóżniony bus był. Powinien ktoś się za to wziąść wreszcie....chciałbym żeby MPK wróciło na Janik i byłoby najlepiej, firma solidna i punktualna była zawsze.
Rycho z wczoraj 19:09 na jakiej podstawie po 60-ce nie płaci się ZUS????Ja zatrudniam po 60-ce i płacę.Doradż jak to robić?
Widziałem kolejnych emerytów po 70 jeżdżących w Gut Busie.....mają podobnież jeżdżić na Ćmielów
Też ich widziałem a jeżeli mają jeździć na Ćmielów to nie mają szans z tymi super młodymi z Trans Katriny
przecież ci panowie są na emeryturach .dorabiają sobie .