Czy pokazały się już jakieś grzyby w ostrowieckich lasach?Na targu widziałam kurki,ale może ktoś zbierał już jakieś"prawdziwe"grzyby?
Dziękuję za odpowiedzi,już myślałem,że nikt się nie odezwie.Mam kilka dni urlopu i uwielbiam zbierać grzyby(gorzej z obieraniem).Czyli tych "najprawdziwszych" grzybów jeszcze nie ma?Być może brakowało im deszczu,może teraz coś się poprawi.Bardzo proszę o info.Pozdrawiam.
W okolicy wysypiska na Janiku pojedyncze kurki. Prawdziwki bardzo...rzadko. Ogólnie brak:(
To uważaj na leśniczego kite(Skałecznica)-on wygania wszystkich ludzi z lasu
A dziś był ktoś na grzybach? Pogoda niby sprzyja więc może sie pojawiły... chociaż dziś rano na słonku w pasażu tylko kurki mięli.
Ja dzisiaj znalazłem 2 Kozaki czerwone i to w dodatku małe, teraz potrzeba tylko ciepła zeby ziemia zakwitł i grzyby bedą:D
A gdize, w Krakowie na rynku rosną? Bo ponoć wyjechałaś z tego wstrętnego ostrowca do krakowa...
Dziś 21 prawdziwków, 12 kozaków czerwonych, 36 białych, kilka kurek, maślaków i podgrzybków tak w sam raz na sos tej drobnicy :) Okolice Sarnówka
Dziś okolice Sarnówka - dużo ludzi i trochę kozaków. Widocznie byłeś pierwszy :)