A jak je odpowiednio zamontujesz to nie pokazują nawet do przepływu 20 l/min.
Masz rację. Widać ile bierze ten a ile brał poprzedni. Ten zwalnia a tamten przyjmował 1 za 2x1/2. Tamtego się bali a na Tym się wyżywają. No i inne drobiazgi.
Jeśli była to osobą z rady to wiedziała, że dokumenty były .................. a nie zniszczone. Ładnie walisz na oślep. Może jak nie wie się prawdy, wystarczą półprawdy, coś zawsze przylgnie. A w archiwum nie ma nic istotnego. Zresztą te dokumenty nie podlegaja archiwizacji. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
Co rusz są podrzucane podobne fałszywki. Byle tylko się wybielić i nie mówić o licznych nieprawidłowościach.
tak to właśnie wygląda, propaganda sukcesu 24 i jego ekipy dla mało zorientowanych w rzeczywistym obecnie funkcjonowaniu SM K . Już jeden taki kiedyś powiedział : c...ny lud to kupi i członkowie krzemionek też kupują od 24
Kupił mądry Lud, który przyszedł i zagłosował a teraz widzi jakie pieniądze i gdzie szły. Natomiast c...ny, siedział w domu bo myślał , że SM to dojna krowa i będzie ją doić do końca istnienia i jeden dzień dłużej.
Mam pytanie do władz spółdzielni!!! Mieszkam na osiedlu Rosochy kolo ul Sikorskiego. Pytam kiedy będą grzać normalnie grzejniki!!! Jednego dnia odkręce na max i są gorące drugiego dnia tak jak np teraz godz 23.00 dnia 3stycznia stwierdzam że moja temp ciała jest większa niż grzejników co są od 2godz odkręcone na max!!!! Place co miesiąc to i wymagań i nie interesuje mnie to że jest - 5 stopni czy -50!!!!!!!!!!!! Ze jak tyle to grzeją a jak tyle to nie grzeją!!!!!!! I kiedy te durne podzielniki rtęć zdejma??!! nie grzeją a rtęć sama ubywa!!!!!!!!! złodziejstwo!!!!!!
Masz rację. Podzielniki trzeba zdjąć. Nie można uregulować temperatury, mieszkania mają grzyba, my marzniemy a oszczędności żadne bo firma bierze kupę kasy za rozliczenie a MEC grzeje, jak chce, raz wyżej raz niżej, albo grzeje jak jest ciepło. Czy ktoś w SM to ogarnia?
Czy to prawda, że Kaczmarczyki obniżyły moc cielną? Bo jak tak to może przyczyna zimna stąd wynika.
19:13 co znaczy "kaczarczyki"? Czy żona też pracuje w sm?
dokładnie tak. Pan Mirek kupuje mniej ciepła dla mieszkańców i nawołuje do obniżania zaliczek zaciepło. Zapomniał rozdać ciepłych koców.
Taka prawda 23. Jak jużto powinni je zabierać zaraz po zakończeniu sezonu grzewczego i montować tuż przed nim a nie całe lato płacimy "za grzanie". Oszustwo.
Piszcie odpowiedzialnie! Do 16:32 Masz głowicę termostatyczną /jeżeli sprawna/ nie trzeba bez ustanku kręcić bo zepsujesz - nastaw na 3 w mieszkaniu powinno być ciepło i głowica utrzymuje temperaturę to jest nadzwyczaj proste nie Ty a sprawnie działająca głowica utrzymuje komfort termiczny. Nastawisz na 4 to jest już temperatura powyżej 20 stopni C. Silenie się pozostałych wpisowiczów nie ma żadnej zasadności.
Podzielniki są tak zrobione siermiężnie , że żadne nimi kręcenia nic nie daje. Woda ma dużo kamienia i zarastają. Należałoby je czyścić co miesiąc w sezonie i co dwa po. Nawet w parowozach co były duże przekroje zarastały. Tutaj precyzją rzędu mikronów , wpadnie piasek lub zbrylony kamień i się zawiesza. Technika XIX wieku. Ktoś wymyślił w laboratorium a w użytkowaniu się nie sprawdza. Przy naszej kulturze technicznej to należy to rozwiązać inaczej. A podzielniki to nas nabrali. Dość , że wielka płyta zimna to kosmetyczne ocieplenie nic nie daje. Podzielniki parują przez cały rok a grzejemy pół z czego jak w kwietniu i maju dobrze idzie to na zewnątrz 20 st. a kaloryfer ma 40.
do 23;40 nie rozumiesz sam siebie i o czym piszesz proponuję zasięgnij wiedzy w temacie głowic termostatycznych do czego służą i co to są podzielniki ciepła. Z Twoja wiedza w tym temacie mizerna.
Masz rację. Jestem od 40 lat energetykiem, jak był wykład na temat termogłowic i kapilarów miałem wolne. Na egzaminie jakoś o to nie pytali a to co przez 40 lat się nauczyłem to tylko praktyka a ta jak wiesz sam lepiej niż ja jest mizerna. Z tego co wiem jest to o kant stołu rozbić.
15 lat mam ustawione głowice termostatyczne na 2 i 3 i ich jeszcze nie dotykałem. Wykonane były lepiej niż obecne.
No to ich rusz. Na pewno zaszły kamieniem. Sam przyznajesz, że były lepsze, czyli te są gorsze.