Żadna to bajka. Pensje masz 2000, a nagroda była wyższa - to są właśnie informacje ze strony. W GO niejaki wice rady wypowiadał się że pracownicy mają 10% premii, ale Ty masz luks- ponad 100% premii. Takich to nigdzie nie mają, nawet w KGHM-e.
I tu jest problem. Gdyby włączyć premię do zarobków byłoby przejrzyście. Nie dostaje nikt, ani Zarząd ani pracownik. Pracujesz masz etat pensja leci. Gdy jest premia uznaniowa - szukaj co on zrobił, że zasłużył na premię, dać jednemu pozostali są pokrzywdzeni Premia regulaminowa - obligatoryjnie wszystkim, aby zabrać trzeba szukać haka- po co? Może więc tą premię włączyć i nie będzie takiej niepewności. Drugi aspekt - kadra pracuje długi okres czasu, średnia wieku jest spora. Pracownicy będą odchodzić na emerytury. Następni będą już dostawać niższe pensje. Nasze osiedla się starzeją, każdy chce obniżki czynszów. Zapłacimy obsłudze mniej spadną czynsze. Nabytych praw się nie rusza ale myślimy perspektywicznie.
odpowiedzcie na jedno pytanie: dlaczego placilismy za paczki dla dzieci, skoro placimy fundusz spol.wych. w czynszu
ciekawe co może się stanie gdy wejdzie projekt ustawy o bbniżeniu świadczeń emerytalnych i rentowych dla m.in. osób zasiadających w radach nadzorczych. Kto zostanie SM "K"? ;) Pan 24 postawił na młodość (cyba trzecią)))))D
Zobaczymy. Na razie za wcześnie aby dywagować na ten temat, ale się z nim zmierzymy.
Obecny v-ce prezes zarabia mniej niż instruktor defakto mąż GK siłowni na 1/8 etatu. Premi brał 4 razy tyle co obecny v-ce prezes.
Ale czy ktoś to widzi? Czy ktoś wspomina jakie były premie, nagrody za poprzedników?
Przecież w spółdzielni nie ma viceprezesa!!! Jest tylko pełniący obowiązki viceprezesa. Nie mylcie pojęć. Już to raz pisałem - to, że w wiglię będę pełnił obowiązki św. Mikołaja nie oznacza, że nim jestem i należy mi się uwielbienie na całym świecie!
LUSTRACJA!!!
Lustracja -nie wyszło tuszowanie.
Kurator- zbędny SM funkcjonuje na 6+.
Prokurator?-poczekamy na list polustracyjny.
Proponuję na chwilę obecną to:
Mirek24 - nie ma cały czas zarządu tak jak trzeba, tak jak mówią przepisy, więc kurator potrzebny na gwałt. Nie wiem jak wyszła lustracja (dowiem się na WZ dopiero pewnie), ale myślę, że dobrze.
Krzyczysz, krzyczysz i guzik z tego krzyku. To tak jak z tymi dokumentami, co podobno zniszczone były (pisałeś na forum), a osoba z rady (tak, właśnie z rady!) mówiła mi, że nie zniszczone, ale były w archiwum. O - takie "prawdy" podajesz.
lustracja obejmuje ten czas kiedy prezesem był p. W. Zysk.Czas sprawowania tzw. rządów Mirka jest wyłączony z lustracji, tak więc lustracja drodzy spółdzielcy wyjdzie b. dobrze, bo poprzedni prezes dbał o spółdzielnię, a obecny v-ce jest zaprzeczeniem poprzedniego.
Proszę o odpowiedz. Problem nie bilansującej się wody. Główne wodomierze dla bloków montowały WODOCIĄGI i są bardzo dokładne. Wodomierze w mieszkaniach montowała spółdzielnia i są mniej dokładne. Pomiar wody zaczynają po 10L. Kto to powiedział?