wlasnie tez chetnie bym cos poczytala my jedynie karkowka z e leclerc juz przyrzadzona tylko na ruszt polecam ale znajomi robia steki w przyprawie z knorrmarynata staropolska do grilla ponoc wysmienite
ja sama robię marynatę do mięsa:
4 łyżki musztardy francuskiej
4 łyżki musztardy sarepskiej
2 łyżki oleju
1 łyżka ziarenek smaku albo vegety
3 łyżki przyprawy maggi
ok. 2 łyżek miodu
pieprz czarny i ziołowy
wszystko mieszam i przekładam mięso, trzymam w tej marynacie około 3-4 godzin
Musztardowa karkówka z grilla
karkówka wieprzowa
musztarda
majeranek
sól
Kroimy karkówkę na kotlety grubość wedle uznania . Przyprawiamy karkówkę solą oraz majerankiem. Nakładamy na każdy kotlet sporą warstwę musztardy ( pikantna bądź łagodna). Tak przygotowane kotlety układamy warstwami w misce i odstawiamy na około 24 godziny w lodówce. Po 24 godzinach grillujemy
Smacznego!