Wszyscy wiedzą o aspiracjach Pana Łodeja, tylko czy aspiracje idą w parze z kompetencjami?
Brawo dla 16:21. Najlepiej krytykować. Już widzę, jak malkontenci uzdrawiają gminę. Pozdrowienia dla Burmistrz.
Ja również pozdrawiam nie wiecie co macie na własnym podwórku,a niektórzy chcieliby mieć u siebie panią burmistrz chociażby za kulturę,elokwencję brak chamstwa pozazdrościć.
Szkoda ,że nie odróżniasz wskazań istotnych problemów od krytyki dla krytyki np. oświata o której wypowiada się realista. Być może likwidacja małych szkół byłaby lepszym rozwiązaniem niż obecny stan rzeczy o czym ktoś wspomniał. A funkcjonowanie samego urzędu /temat morze/ tak jest dobrze to dlaczego tak źle. Panią Burmistrz oceniam dobrze szkoda tylko , że jest mało wymagająca i konsekwentna wobec swoich pracowników. Za dużo relacji koleżeńskich za mało rozliczeń z jakości i efektywności pracy.
Krytyka dla mądrego człowieka jest inspiracją do działania. Wiem też ,że się taki nie urodził co by wszystkim dogodził, lecz dla ciebie gościu z 16.21 najlepiej by było gdybyśmy pisali pochwała,pochwała,pochwała za wszystko i nic zarazem .Kandydując na stanowisko burmistrza trzeba być przygotowanym w 90% na krytykę a 10% na docenienie swoich działań. Jeżeli tak nie jest to taki kandydat nie ma predyspozycji do sprawowania tego typu urzędu. Swoją drogą wyluzuj i nie napinaj tak swoich nerwów wybory dopiero za rok.
Nie bronię a wprost przeciwnie uważam że "siedzenie w oświacie" jak to ktoś ujął niczego go nie nauczyło podobnie jak minione 3 lata. W ostatnim czasie bardzo się uaktywnił po tym jak sam strzelił sobie w buty wspierając likwidację zespołu szkół sam wychodząc przy tym jak przysłowiowy gość na mydle. Na jednym z forów nazwano go inteligentnym tchórzem i z tym jestem gotów się zgodzić.
Zauważyliście ,że coś nam bardzo z tonu spuścił kandydat Lech. Taki ostry start na forum a teraz cisza . Sezon ogórkowy czy wypalenie startowe?
Rozumiem Cię Realisto, pełna zgoda. Ktoś wspomniał o kompetencjach kandydata, sprawdzimy je tym razem aby nie było niewypału jaki sobie sami zafundowaliśmy na obecną kadencję. Kartka papieru z programem, to nie wszystko pomimo, że program też jest bardzo ważny, to już przerabialiśmy. Ważna jest osobowość człowieka, podejście do ludzi, no i oczywiście KOMPETENCJE. Jakie pojęcie o procesie inwestycyjnym może mieć nauczyciel? Nawet jeśli ma, a wywodzi się z lokalnej KLIKI, to działania są do przewidzenia. Nam jest potrzebny dobry gospodarz, a nie ładnie wyglądająca Pani, która pięknie mówi. No i oczywiście kandydata z KLIKI ja w życiu nie zaakceptuję.
A jednak Pan Lech się odezwał....
Wnioskuję, że nie przepadasz za Panem Lechem?
To byłam ja, ale mnie też nie lubisz hi hi hi.
A jakie kompetencje ma pan Lech?
Jak wyjdzie v-ce przewodniczący na likwidacji ZS to zobaczymy.
Starostwo dba o nauczycieli, więc wyjdzie dobrze.
Dba o nauczycieli ale tych z Ostrowca no może z wyjątkiem dyrektora w zamian za rolę jaką odegrał w całym ty procesie likwidacji. V-ce Przew. zrobił swoje i może odejść.
O ile wiem, to dyrektor jest z Ostrowca i posadkę już ma w ekonomiku. Teraz pewnie szybko likwiduje szkołę.