Jeśli na stacjonarny to wydaje mi się,że jest to próba sprawdzenia czy jest ktoś w domu.Moja sąsiadka też miewała takie telefony.
Po założeniu telefonu z wyświetlaniem numeru dzwoniącego okazało się, że to są telefony od marketingu, sprawdzają czy jest taki nr. i później inni dzwonią. Dodaję takie numery do książki telefonu z brakiem dzwonka. Jak się wyszukuje taki numer w google to łatwo sprawdzić.
To znaczy jak to sprawdzić ?
W orange czy neti za 3 zl mozna wykupic usluge identyfikacja numeru i po sprawie.
A ja zajeżdżam do pewnej mamusi,której mąż pracuje w Norwegii już od kilku lat i wysyła jej pieniądze.Bzykam ją a ona funduje mi różne fajne rzeczy za korony przesłane przez męża ;) Polecam taki układ każdemu! Szukajcie i bajerujcie mężatki, których faceci pojechali harować za granicę i pozostawiali je same z dziećmi w Ostrowcu , nawet nie zdajecie sobie sprawy jak łatwo wam pójdzie uwiedzenie takiej samotnej mamuśki, a i kasę będziecie ciągnąć przez nią z konta jej męża ;P
U mnie też zdarzają się głuche tel z numeru zaczynającego się na 616... jak odbieram nikt sie nie odzywa a jak próbuje oddzwonić to odpowiada że nie ma takiego numeru
Do mnie dzisiaj też zadzwonili z numeru +243 kierunkowy , ale nie odebrałam czytałam później , że to oszuści