Witam, dzisiaj przed szkołą podstawową numer 14 stał pewien pan i dawał 10 złotych i mówił żeby zagłosować na Jana Szostaka, czy to jest normalne? Po kilku minutach, przyjechała policja i zgarneła pana. Patrzcie na kogo głosujecie.
Proponuje żeby policja sprawdziła na ulicy Bałtowskiej w sklepie i okolicach sklepu radnego Ch....i. Tam jest punkt kontaktowy dla meneli którzy za kasę a głównie za wino głosuja na Wilczyńskiego. Ten proceder kwitnie tam w najlepsze co wybory.
17 września 2010 Polityczna sensacja w Ostrowcu Świętokrzyskim. Jan Szostak z ludowcami
Jan Szostak do 2006 roku był prezydentem Ostrowca Świętokrzyskiego.
Były prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego, związany z lewicą Jan Szostak będzie kandydował w wyborach do Sejmiku Świętokrzyskiego z listy Polskiego Stronnictwa Ludowego. Być może powalczy też o fotel prezydenta Ostrowca.
-Otrzymałem propozycję startowania z list Polskiego Stronnictwa Ludowego od marszałka Adam Jarubasa i przyjąłem ją - mówi Jan Szostak. - Cieszę się, że moje dokonania zostały dostrzeżone przez Marszałka. Startuję, bo chcę pomóc mieszkańcom Ostrowca oraz rolnikom z okolicznych powiatów. Współpracuję ostatnio z Polską Grupą Energetyczną, która ma perspektywiczny plan budowy kilkunastu biogazowni w naszym województwie i chciałbym te koncepcje realizować.
Szostak wymieniany jest także jako jeden z kandydatów w wyborach na prezydenta Ostrowca. Działacze Platformy Obywatelskiej prowadzili z nim rozmowy w sprawie reprezentowania partii w wyborach prezydenckich - zakończyły się jednak niepowodzeniem. Ma też poparcie wielu mieszkańców Ostrowca, dla których jest jedynym politykiem, który, może skutecznie rywalizować z obecnym prezydentem, Jarosławem Wilczyńskim. Niewykluczone jest więc, że także w wyborach na prezydenta wystartuje z poparciem Polskiego Stronnictwa Ludowego.