gdzie najszybciej się dostanę, wolałabym na nfz, tylko stomatologa uznaję prywatnie, ponieważ odprowadzam składki więc mi się należy. Jednak prywatnie też jak już może być. Spóźnia mi się okres 3tg, jednak nigdy nic lekarz nie stwierdził, taka moja uroda. Od kilku dni bolą mnie piersi, ale testy wychodzą negatywne. Moze wiecie co moze być przyczyną? Tzn, może tak miałyście? Jestem osobą w podeszłym wieku (hehe, 39lat) i ciąża raczej nie wchodzi w grę. Choć sama już nie wie. Mam dwójkę dzieci i jak w poprzednich ciążach robiłam test to za 1szym razem były dwie kreski a teraz już 2test i negatywny. Sama nie wiem, ale czuję, ze zwariuję. Podpowiedzcie coś, doradźcie, żebym jakoś do poniedziałku doczekała.
Trzeba było zrobić test z krwi. Ale przyczyny mogą być różne, hormony, stres a nawet początki menopauzy. Trzeba do lekarza. Tak szybko to nie wiem gdzie można na NFZ a poza tym w takiej sytuacji to na Twoim miejscu poszłabym prywatnie dla spokoju
Zrobiłam trzeci test i też ujemny. Gdyby mnie piersi nie bolały i nie były pełniejsze to zupełnie bym się tym nie przejmowała tylko0 czekała na wizytę, bo am umówioną ale ciut za długo czekać.
Myslę ,ze przechodzisz juz menopauze. Ja byłam młodsza i zaczynało sie tak samo. Piersi po prostu mi spuchły. Bolały okropnie. Bałam się ze moze to coś nie halo , ale poszłam do lekarza. Okazało się ze wszystko w porządku. Okres jeszcze przez kilka lat miałam w miare regularnie az pewnego dnia nie dostałam. I tak przez 7 miesiecy nie miałam. Potem jak sie pojawił , to był tak obfity jakby nadrabiał zaległosci. I znowu cisza przez kilka miesiecy. Znowu ginekolog i znowu objawy zwiazane z przekwitaniem. Uderzenia gorąca w nocy, albo zimne poty. Hustawka nastrojów. Kompletny brak ochoty na seks. Bardzo długo to trwa. Teraz okresu nie mam 5 miesiecy. Ale w sumie przez 2 ostatnie lata miałam go moze z 5 razy. Idz do lekarza- on stwierdzi czy przekwitasz czy to moze coś innego.
Zimne poty to masakra. Budzisz się dygocząc z zimna a koszulka mokra, ze wyząć można. Mam 44 lata i chyba mam poczatek menopauzy. Od jakis od
Wyslalam zbyt szybko. Od jakis 5 lat co najmniej raz w roku zatrzymuje mi się okres, lekarz daje luteinę i wraca wszystko do normy.
Czasem się tak zdarza, ja tez miałam tak, też głupiałam, poszłam prywatnie , wywaliłam kasę, zrobił usg i kazał czekać, bo będzie. Poczekałam i był, mogłam czekać za darmo. Myślę, że szybko możesz dostać się do pani Barańskiej na Słonku , za Lidlem. Co prawda są kolejki, ale jak poprosisz to panie życzliwe.
Przede wszystkim zacznij od badań hormonalnych, bo faktycznie może to być początek menopauzy. Z mojej strony, na regulację cyklu polecam lek, który kupisz bez recepty- castagnus. przyjmujesz go tak samo, jak tabletki antykoncepcyjne, tylko przez 3 cykle. Pomaga.
na stawki tez sie nie czeka dlygo nie ma kolejek czasami przyjmie od reki Esmontt
Nie martw sie to poczatki menopauzy. Teraz kobiety szybciej sie rozwijaja i szybciej przekwitają,przewaznie wlaśnie w wieku 40-stu lat to sie zaczyna . Ja tez tak mialam
Opowiedz to swojemu facetowi, ciekawe jak to przyjmie. Opowiedz nam potem jak zareagował.
10:05 do kogo piszesz, żeby opowiedzieć mężowi? Mój mąż wie, sam i testy kupował jak widział, że się martwię.