Jakiego ginekologa w Ostrowcu polecacie? Chciałabym się przebadać pod każdym względem, usg, cytologia, mammografia, poziom hormonów itd. I jeżeli piszecie o prywatnym to jaka cena tych badań i wizyt.
Jest już 1500 wątków na ten temat! poszukaj!!!!!!!!!
A mammografii nikt Ci nie zrobi, musisz jechać do Kielc do onkologicznego...
mammografie zrobisz tylko w szpitalu, skierowanie każdy ginekolog Ci da, aczkolwiek terminy oczekiwania są bardzo długie, dalej to tylko Kielce w szpitalu onkologicznym.
Skierowanie na poziom hormonów tez każdy ginekolog może dać, tak samo jak i każdy ginekolog zrobi cytologię.
USG nie wszyscy mają, ale kto nie ma u sibei w gabinecie moze dac skierowanie na USG na szpital.
Setki odpowiedzi w tym temacie, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę, która jest w prawym górnym rogu.
Ale jesli juz to ja polecam Gawrona. Chodzę do niego nie z byle jakim problemem i moge go z pełną odpowiedzialnością polecić. Koszt wizyty tzn. porada plus badanie to 50 zł.
Bo właśnie chciałam zrobić usg (chodzę na Ogrody) ale tam ginekolog nawet skierowania mi nie dał... Powiedział, że w ostrowcu usg nigdzie nie wykonam. A że młoda jestem (20 lat) to się nie orientuje. Biorę tabletki antykoncepcyjne już 3 rok, chcę teraz odstawić i sobie wszystkie badania porobić. Wcześniej jeździłam do Kielc do Szpitala Ginekologicznego bo miałam problemy kobiece właśnie powiązane z tarczycą (Hashimoto mam już kilkanaście lat wykryte) to był ginekolog-endokrynolog ale źle się ze mną obnosił nawet możliwe, że złą diagnozę dał. I dlatego potem zdecydowałam się na poradnię dziewczęcą na Ogrodach ale widzę, że w Ostrowcu to tylko prywatnie dobrze traktują pacjentki i zrobią wszystko co by chciała i można o wszystko zapytać.
Mimo młodego wieku chciałabym też tą mammografie zrobić bo dużo się mówi o tym, że nawet dwudziestoparolatki mają raka...
W przychodni Opiekun widziałam, że lekarze wykonują takie badania jak: USG, cytologię i badanie piersi, całość kosztuje 100pln prywatnie. Przyjmuje tam doktor Mazur i doktor Popielska, niestety nie wiem jakie są opinnie na temat tych lekarzy. Ja tam nie chodzę, jednak zastanawiam się nad wizytą ze względu na zakres badań jakie wykonują.
ja osobiście mogę polecić dr.Popielską chodzę do niej i jestem bardzo zadowolona
Wszystkie badania można wykonać na NFZ w przychodni Opiekun.Polecam dr.Popielską.
Obawiam się,że mammografii nie zrobisz państwowo mając lat 20.Chyba,że masz jakieś przypadki w rodzinie zachorowań na raka.Ale najlepiej zrób sobie USG piersi.Jest o wiele dokładniejsze.I wykonuj je raz w roku.Piszesz,że bierzesz tabletki,więc tym bardziej powinnaś się pilnować.Ja mam prawie 34 lata i biorę tabletki 9 lat.A moja mama w maju wyczuła guza,a za tydzień jedzie na mastektomię do centrum onkologii.Także mówię z dobrego serca i już doświadczenia,bo moja mama ma 56 lat i mammografię zrobiła w mammobusie w Dzień Matki.A dalej to już poszło...USG w poradni sutka w szpitalu wykonała ze skierowania od ginekologa z rejonu.Pan Różański je robił i się poznał od razu przy badaniu,że jest źle.Nie piszę tego po to,żeby Cię straszyć,ale żeby uświadomić Cię,że jeżeli chcesz w tym kierunku robić badania,to USG piersi,bo jest dokładniejsze!!!Mammografia nie wykazuje od razu ewentualnych zmian.Poza tym brawo za rozsądek,mało kto w tym wieku myśli o takich rzeczach.Ja nie myślałam,ale teraz myślę i jak tylko mama wróci ze szpitala idę robić USG.