Dlaczego hutnik nie chciał zostać nauczycielem????
trzeba było się uczyć i byś nie był hutnikiem ,byś miał wakacje,ferie i zarabiał ojojoj jak dużo
No, jak widać pani się nie uczyła, skoro taki problem mają dzieci akurat na jej lekcjach... A i nic nie robi a zarabia. Może zacznijcie do kuratorium zgłaszać takie przypadki, bo szkoda naszych pieniędzy.
rodzice powinni u wychowaczyni zgłosić o zmiane nauczyciela jak dobra wychowawczyni to załatwi sprawe taki sam problem był w THMtylko z matematyką cała klasa 1 czasami jaks 3
na co czekasz
Gość
Dziś, 17:08
jak mnie taka pani uczy to ja tylko hutnikiem zostane... ale raczej nie. w hucie tez potrzebna jest chemia.
dlaczego klasy w PG1, które uczy ta druga Pani nie mają dzieciaki kłopotów?
a u Pani Katarzyny połowa klasy jest zagrożona?
Gość
Dziś, 17:08
myślisz, że jakbyś się uczyła to miałabyś taką dobrą pracę?
cały etat za 36 godzin pracy miesięcznie?
ostatnio rozbudowali Netię w Ostrowcu. Ludzie tam zarabiają po 700 zł. miesięcznie siedząc na słuchawkach po 180 godzin na miesiąc!!!
Nauczyciel zarabia (w Ostrowcu):
Pensja podstawowa: 2 400 zł. /mies
Nauczyciel dyplomowany (min. 10 lat uczenia w szkole) 4 200 zł.
(to wszystko niezależne czy są wakacje czy ferie...)
macie jeszcze jakieś pytania?
a wakacje? PŁACONE
ferie? PŁACONE
wycieczki? DARMO
prezenty? OCZYWIŚCIE
i te minimalne 2 tysiące za 40 godzin pracy miesięcznie?
żeby w Celsie zarobić 2 tys. zł. trzeba harować 180 godzin!
a inni? nawet 1400 nie zarobią!
te 4200 to za 2 miesiące hurtem policzone
Z danych MEN wynika, że w 2014 roku stażysta z wyksz-tałceniem wyższym zarabiał co najmniej 2265 zł brutto (minimalne wynagrodzenie zasadnicze brutto). Kontraktowy - 2331 zł, mianowany 2647 zł, dyplomowany 3109 zł. Te kwoty nie zmieniły się od września 2012 roku. Do nich dochodzą jednak dodatki, różne w różnych gminach.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3607919,ile-zarabia-nauczyciel-znp-chce-podwyzke-o-700-zl-zarobki-nauczycieli,id,t.html
Człowieku, do kogo Ty masz pretensje? Miałeś wybór po szkole średniej co zrobić ze swoim życiem. Dlaczego nie wybrałeś studiów po których mógłbyś uczyć w szkole. Miałeś do wyboru kierunki: polonistyka, jęz. obce, matematyka, historia, fizyka, chemia itd...
Oraz ślusarz, spawacz, kierowca,magazynier,operator linii telefonicznych, no to do kogo te pretensje ?
Opowiadacie takie bzdury, że aż boli to mnie - nie nauczyciela. Czy tak ciężko wpaść na zależność - niepełny etat = niepełna pensja? Czy naprawdę sądzicie, że dla nauczyciela wycieczka to jakakolwiek przyjemność? Oczy dookoła głowy i polowanie 15 cudzych dzieci. Młodszych, żeby się nie zarzygaly w autobusie po pas i nie pozabijaly, a starszych, żeby się nie upily i nie polubily. Jeszcze z własnych szkolnych czasów pamiętam nauczycielkę w pośpiechu wycierajaca wymiociny jednego z dzieci z podłogi autobusu, żeby reszcie nie było niedobrze. Ale co tam, na darmowej wycieczce przecież jest za*ebiscie. Poza tym nauczyciel jest na wycieczce w pracy, wiec od jutra zachęcam Państwa do opłacania sobie możliwości pobytu w pracy, wg jakiejś dziennej zryczaltowanej stawki.
17:08 nic nie trwa wiecznie. Nie sądzę, że Pis tego nie zmieni.
Uważam,jeśli zostało się nauczycielem to naleźy tę wiedzę przekazywać dokładnie, a uczniów traktować jednakowo.
co do pani nauczycielki. zagrozonych w klasie jest 19 uczniow. chcecie mi powiedziec ze 19 osob nie radzi sobie z nauka? i dlaczego tylko z chemia maja klopoty? z innymi przedmiotami problemow nie maja.
Moje dziecko skarży się na ta panią. Jeśli czegoś nie dopowie a dzieciaki proszą o wytłumaczenie (jak zadzwoni dzwonek na przerwę) to odpowiedz tej pani była: "za to mi nie płacą"...
Coś dodać? Myślę, że komentarz jest zbędny.
pewnie kobieta chce korepetycjami dorabiać skoro tak i specjalnie uczniów dołuje jedynkami