Witam mam prośbę o podzielenie się opinią o gimnazjum nr 1 na ul. Sienkiewicza (atmosfera, jakość nauczania, itp) jednym słowem polecacie czy wręcz odradzacie.
lepiej nie, tam nie ma komu pracować- nawet dzieci same musza otwierac i zamykac szatnie..
jakość nauczania kiepska (pomijając kilku olimpijczyków).
pani od angielskiego nie ma już kolejny tydzień, od świąt są luźne lekcje (wyjścia, gry itp) z powodu braku nauczycieli.
ogólnie poziom przeciętny - rewelacji nie ma
Fakt Pań od angielskiego nie ma już któryś tydzień. Co do luźnych lekcji to chyba nie we wszystkich klasach bo moje dziecko miało już po świętach wiele sprawdzianów a luźny jest ten tydzień bo były przez 3 dni egzaminy gimnazjalne. Poczekaj na wyniki egzaminów gimnazjalnych to zobaczysz poziom. Zawsze tam były bardzo dobre wyniki.
cooo? olimpijczycy w pg1? ciekawe ..
a gdzie? może w pg3 lub 2? Poczytaj ostatnie wydanie Wiadomości Świętokrzyskich, 6 laureatów konkursów przedmiotowych. Masz gdzieś tyle? Inni chwalą się drobiazgami, nic nie znaczącymi konkursikami. W innych szkołach nagminnie chodzą do kina, na basen na 1 godz i mają zaliczone 5 godz wfu., a wyjazdy do Warszawy żeby brać udział w nagraniu programów rozrywkowych.
Powiedzmy sobie szczerze - jak się komuś nie chce uczyć to nawet ,,rewelacyjna" szkoła go do tego nie przymusi.
W pg1 tylko biologię źle wspominam. W 3 klasie na lekcjach, zamiast uczyć się genetyki, oglądaliśmy ,,Epokę Lodowcową". Gdybym poszła na bio-chem miałabym teraz duże problemy.
a może sami chcięliście ją oglądać,a teraz zganiacie na innych?...może trzeba było samemu coś zrobić dla siebie?...
czy znacie idealne szkoły i idealnych ludzi?a może sami jesteście idealni.?..zajmijcie się nauką...a nie szukajcie jak tam komuś dopiec...zawsze są tacy co im coś pasuje i tacy co im przeszkadza...wasz los w waszych rękach...najlepiej to kogoś oceniać...spróbuj ocenić siebie?...trudno co?
moje dzieci też to gimnazjum skończyły ...jak w każdej szkole trzeba się uczyć...a filmy też oglądały ...i nie miały do nikogo pretensji...I wyjścia też były,jest to jak wiem jedna z form zajęć...wychowajcie swoje dzieci...i wybierzcie im takie szkoły w których jest idealnie...tylko najlepiej wygrajcie w totka...?...to nie będą musiały się wasze dzieci przykładać do nauki...a w każdej szkole są dzieci lekarzy ...itp...i co,przez to zdają lepiej takie dzieci testy zewnętrzne?bzdura...gimnazjum jest ok...a nauczyciele...jak w każdej szkole...tak jak w każdej pracy...powodzenia
W każdej szkole są wymagający i pozytywnie nastawieni do ucznia nauczyciele i tacy co pomylili się z wyborem zawodu. Moje dziecko kończy właśnie PG1 i jestem zadowolona. Większość nauczycieli wymaga i co ważne, tłumaczy. Tyle testów co zrobili przed egzaminami, chyba nigdzie w innej szkole tak nie było