Mam pytanie: Czy ktoś z państwa jeździ na giełdę do Sandomierza? Mam sporo ciuchów, książek i innych bibelotów. Podobno można tam sprzedać i kupić wszystko po okazyjnych cenach. Jeśli ktoś może mnie pouczyć: o której godzinie trzeba tam jechać?
Czy miejsce sprzedaży wcześniej się rezerwuje?
Ile wynosi opłata targowa? Proszę o szczegółowe odpowiedzi:)
Niektórzy tam są już o 5-tej rano, bo o 6 już chodzą Panowie i przydzielają miejsca tym handlarzom. Część tam ludzi handlujących to stali bywalce giełdy więc mają już zajęte miejsca. Wjazd na plac targowy wynosi - jak się nie mylę to 30 zł. Wogóle życzę miłej giełdy :)
Niektórzy tam są już o 5-tej rano, bo o 6 już chodzą Panowie i przydzielają miejsca tym handlarzom. Część tam ludzi handlujących to stali bywalce giełdy więc mają już zajęte miejsca. Wjazd na plac targowy wynosi - jak się nie mylę to 30 zł. Wogóle życzę miłej giełdy :)
Ja byłam kilka razy trzeba być bardzo wcześnie żeby zając miejsce .Ja ostatnio byłam koło 5.30 i miałam problem.Jeśli chodzi o opłatę to zależy od wielkości stanowiska raz płaciłam 6 zł a raz 12 zł.Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie pisz chetnie odpowiem:))
Interesuje mnie czy warto tam jechać? Czy dobrze idzie handel? Nie wiem czy ogłaszać mój towar na allegro, czy raczej tam się wybrać? Mam fajne ciuszki po córkach , po mężu, książki. Nie wiem czy to się sprzedaje? W jakie cenie sprzedają się takie rzeczy?
Różnie to bywa z tym handlem jeden raz zarobiłam 300 zł a drugim razem 80 .Najbardziej idą ubrania damskie jeśli chodzi o książki to nie wiem bo nigdy nie sprzedawałam.Moim zdaniem warto za 5 godzin zarobić tyle nie jest myślę żle a w domu tego nie wysiedzisz :))Udanego handlu życzę :))A jeszcze co do cen to zależy ale np.spodnie po 10 zł kurtki od 20 itd to już sama musisz sobie wycenić jak uważasz :))
a w niedziele na jaka giełdę waro sie wybrac by sprzedac ciuchy i bibeloty ?