Zawsze komus cos nie pasuje, ktos napisal ze jednak sie dorobil, oczywiscie zle, ktos napisal ze sie nie da sie dorobic tez zle. Mnie zastanawia czy Wam ludzie da sie w zyciu dogodzic, wiekszosc jest chyba zgorzkniala. Ja wiem ze w Polsce nie jest swietnie i sytuacja moglaby byc lepsza ze do zachodu nam daleko, ale jak widac da sie cos w tej Polsce osiagnac, swoja ciezko praca czy to fizyczna czy umyslowa. Jednak wy jestescie tak ograniczeni, ze wasze myslenie sprawdza sie do jednego, ktos sie dorobil pewnie ma znajomosci, pewnie to oszust, pewnie po rodzicach dostal. Nie potraficie przyjac do wiadomosci ze ktos z biedy TYLKO dzieki sobie i swojej pracy wyrwal sie z biedy, bo wy tego nie potraficie, gdybyscie zmienili myslenie moze i wam by sie polepszylo.
Bieda jest nie tylko materialna ale i mentalna, inaczej sie nie wyjdzie z biedy jak nie zmieni sie swojego ograniczonego myslenia
Rodzice dorabiali się czegokolwiek przez wiele lat, młodzi chcą to wszystko a nawet więcej od razu.
gośc z 14.05 a ty czego się dorobiłaś,bo o rodzicach już wiemy i dziękujemy za info,choć nie o tym wątek
U mnie się sprawdziło. Ciężka praca , cierpliwość , wykształcenie. Powodzi mi się dobrze , nie narzekam. Mam to o czym moi rodzice mogli tylko pomarzyć. I co najważniejsze - sam sobie jestem szefem a i z pracownikami nie muszę się użerać.
A czy wiesz co mówią o tobie,kiedy tego nie słyszysz ?
Często lumpom daję pare zł. na piwo ale nie obchodzi mnie co lump mówi o mnie.
Mówimy o pracownikach wykorzystywanych w firmie przez właścicieli oszustów,nie o lumpach.
I powinno cię obchodzić co o tobie mówią,jak mają dość sytuacji fałszywej pracy dla pieniędzy,które muszą zarobić na utrzymanie rodziny.
A także jak mają dość wykorzystywania ich trudnego położenia,zabierania ich prywatnego czasu i ponoszenia dodatkowych wydatków przez nich dla celów prywatnych pseudo biznesmenów (już nawet zakupy każą sobie kupować przed pracą i przynosić do domu) .......
Nóż się otwiera w kieszeni,kiedy słyszę całą prawdę mówioną do siebie przez wykorzystywanych maksymalnie pracowników.
Prawdy,której nie chce słyszeć właściciel firmy-oszust,a dla mnie zwykły przyszły kryminalista,czyli gorszy od tego menela,człowieka chorego z reguły !!
Niżej nie można upaść dla pieniędzy.Ale taki "pracodawca" uważa za zaszczyt umiejętność oszukiwania wszystkich,a jedna "pseudo biznesmenka" nazywa ją zaradnością i twierdzi,że wszyscy wokół jej "zazdroszczą i sieją jad z zawiści".....
O tempora ! O mores !
Czytanie ze zrozumieniem to jak widać trudna sztuka dla niektórych. Jak gość napisał że nie użera się z pracownikami to znaczy że nic o nim nie mówią bo ich po prostu nie ma. Nie zatrudnia nikogo .
Wiesz ,w sumie to nie jest dziwne że ci w życiu źle. Widać dlaczego.
Śmieszne,ty masz problem nie tylko ze zrozumieniem,ale głównie z myśleniem.Nigdzie nie powiedziałam,że jest mi w życiu źle....
NIGDZIE, powtarzam,bo jest mi w życiu BARDZO DOBRZE,ale ty tego nigdy nie zrozumiesz,musiałabyś si,ę drugi raz urodzić,w innym domu i rodzinie.....
Do 18:57
Wolę być według ciebie "mentalnie biedna",niż bogata materialnie w kryminale, do końca życia.
Przemyśl to,aż zrozumiesz.....
Można być bogatym i mentalnie i materialnie. I wcale nie w kryminale tylko normalnie żyjąc między ludźmi. Ale ty chyba tego nie rozumiesz. Tylko ktoś ograniczony i myślący schematami stawia znak równości między biedą a uczciwością. Oraz między bogactwem a nieuczciwością. I nie wierzę że jest ci w życiu dobrze bo człowiek szczęśliwy jest pozytywnie nastawiony do świata i ludzi i nie wylewa jadu na innych.
Tępym już nic nie pomoże.....
Napisała:
Szczęśliwa,ba bardzo szczęśliwa,oraz pozytywnie nastawiona do świata,oprócz szulerów, oszustów i żydów....
P.S.
Już z tym jadem przesadzasz,stajesz się bardzo nudna,nie znasz innych słów.Zacznij czytać,dużo czytaj (nie tylko głupio pisz)a wzbogacisz swoje słownictwo.....
Twoja złośliwość potwierdza tylko moje przypuszczenia :)
Mało czytasz,oj bardzo mało !
Tylko Forum,to znacznie za mało !
"Złośliwość jest cechą ludzi inteligentnych"
- a więc tobie to nie grozi......
Ludzie inteligentni bywają często złośliwi, to prawda. Jednak w drugą stronę to nie działa - sama złośliwość nie wystarczy aby uchodzić za inteligentnego człowieka. Jest wielu złośliwych idiotów.
Prawdziwie inteligentny człowiek nie musi uciekać się do złośliwości żeby zabłysnąć intelektem.
Ja lumpom nie daje grosza , nie mam zamiaru sponsorować jego nałogu . Każdy z nas ma takie same szanse by się wybić , dlaczego on je topi w morzu wódki ,
Wybić się,ponad co ??? stać sławnym na świecie ?
A ty w czym się wybiłaś w społeczeństwie,co ? Chyba,że masz na myśli: skóra,fura i komóra ?
ha ha ha .....rozumiesz chociaż co piszesz ?? twój lump też się wybił,ponad swoich kolegów spod śmietnika,sępi teraz pod marketem,aby później wypić 1/2 literka,a nie morze gorzały.
Ale kto mówi ? Przecież napisałem że z pracownikami nie muszę się użerać. Sam zrobię lepiej i bez łaski jakichś partaczy. Trzeba być niespełna rozumu żeby w tym kraju ,przy takiej mentalności ludzi i przy takim prawie pracy chcieć kogoś zatrudniać. To jak założyć sobie pętlę na szyję bo łatwiej w tym kraju się rozwieść niż zwolnić pracownika.