Mam problem z peugeotem 307 sw a dokładnie z filtrem cząstek stałych a chodzi oto że raz w tygodniu zapala mi się kontrolka diagnostyki silnika i komunikat że filtr cząstek jest zapchany wtedy musze specjalnie jechać na wysokich obrotach żeby go wypalić.Prosze o porade lub namiary do osób które usuwają to ustrojstwo
Z tego co się orientuję w peugeocie 307 jest mokry filtr cząstek stałych, może po prostu skończył ci się płyn jeśli tak to sam płyn koło 600 stów.
Witam tydzień temu uporałem się właśnie z takim samym problemem w peugeocie 307 sw 2.0 hdi. Usunołem tak zwanego fap'a na stałe i trzbea było wgra soft do komputera który go emuluje czyli płynu już nigdy nie trzeba dolewa. Oczywiście wypalałem go 2 razy razy i po około 100 km problem wracał.
A ja mam 2 litry płynu do filtra do odsprzedania a dolałem sam a potem diagnostyka w salonie
Kolego ziomek gdzie to usunołeś i za ile bo na dniach to samo musze zrobić
Usunąć możesz w warsztacie na ul. Bałtowskiej przy samym już wylocie z miasta w strone Bałtowa (niebieskie bramy, żwirowy plac) - koszt ~1500zł.
A może ktoś ma namiary gdzie można wyciąć dpf i zmienić program ( nie emulator) w oplu 1.7 (isuzu) na sterowniku denso? Bardzo bym prosił o sprawdzonego fachowca. Nie musi byc Ostrowiec.
DV-T Suchodółka koło Ostrowca robią wszystkie softy od lat :)
Hola hola. Nie do końca wszyskie softy. Dzwoniłem, pytałem i na denso nie chcieli się podjąć. Było to co prawda ze 2 miesiące temu. W kielcach szukałem i też lipa. Boscha robią wszedzie, a denso jeszcze nie opanowali. Dlatego szukam kogoś co to robi profesjonalnie.
denso to robi chyba tylko vtg albo dynosoft
Ma ktoś jeszcze jakieś namiary gdzie można się pozbyć filtra cząstek stałych?
POLECAM Suchodółke mam juz 2 lata usunięty i jest OK koszt wtedy ok 1200 DZIAŁA i JEST OK
A w Ostrowcu jest ktoś kto usuwa filtr cząstek stałych?
ludzie a nie możecie po prostu dbać o samochód i przeczytać dokładnie instrukcję obsługi ?
Tam jest dokładnie napisane jak dbać o DPF-a.
Podobnie jest z turbiną.Nie potraficie o te rzeczy zadbać o później jeździcie po warsztatach i płacicie za wycięcie DPF-a albo za regenerację turbiny.
Mam przejechane 230000 km i nigdy w życiu nie miałem problemów z filtrem cząstek stałych czy też z turbiną.
Nie moja to sprawa na co wydajecie pieniądze ale czy nie warto ich przeznaczyć na coś innego ?
Zgadzam się z Gość 22:30 wystarczy sprawdzić stan płynu oraz tankowć do pełna aby nie uruchamiać czujnika otwarcia baku, który uruchamia dodawanie płynu zwiekszającego temperature wypalania filtra a problem powinien zniknąć. Dodatkowo unikać nie potrzebnego odpalania i jeżdżenia na krótkich trasach gdzie filtr nie zdąży się zagrzać.
Masz namiary na usuwanie,regeneracje,wymianę TuneFORCE Poznań
Poznań Ul. Dąbrowskiego 469
+48 696054004
info@tuneforce.pl
dpf w ostrowcu mozna usunac na wiosennej 12, 606 659 392