Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Gdzie szukać pracy?

Ilość postów: 24 | Odsłon: 2882 | Najnowszy post
  • Gdzie szukać pracy?

Ja się pytam wszystkich mądralińskich na forum , gdzie w tym mieście szukać pracy????? Może nie mam wspaniałych kwalifikacji bo jedynie studia mgr zrobione zaocznie na prywatnej uczelni i kilkuletnie doświadczenie w handlu. Myslałam że będzie łatwiej a tu klops :( ręce mi już opadają. a wy, gdzie szukaliście?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Gdzie szukać pracy?

Mądralinski to mi sie wydajesz ale raczej ty. Szukasz firm i wysyłasz (roznosisz) cv i list motywacyjny az do skutku.

Gość_Robson
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Gdzie szukać pracy?

Wertować prasę, przeglądać portale internetowe z ogłoszeniami o pracy, pytać znajomych, pytać w PUP, chodzić po firmach, nie ograniczać się do swoich kwalifikacji, brać co popadnie, a jak już będzie cokolwiek, to szukać, coś lepszego.

Gość_Gienek
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dokładnie tak robię. I nic. I nie szukam już zgodnie z wykształceniem od dawna, szukam czegokolwiek. Nawet za minimum. Nawet pól etatu. Nawet na sprzątanie mnie nie chcą, bo jestem zdrowa i sprawna ( czytaj: nie mam grupy ). Ale powiedziałam dość - do końca roku załatwiam zamykam wszystkie sprawy w o-cu, pożyczam kasę na start od rodziny i wyjeżdżam zagranicę. Gdziekolwiek.

Może nie jestem super przedsiębiorcza, przebojowa, kreatywna. Ale jestem odpowiedzialna, pracowita, sumienna i uczciwa. A tutaj nie ma miejsca dla takich jak ja.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jest w dużo prawdy w tym. Na rynku pracy tylko tacy pracownicy są poszukiwani przez naszych "biznesmenów" / "bizneswoman". Pracownikowi z grupą płacą minimum. Dostaną dofinansowanie jeszcze na niego. Pracownik „kosztuje” wówczas niewiele ponad 300 zł.

enchantress
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Jak możliwość to uciekaj jak najdalej.

Powodzenia.

Gość_Benedykt XVI
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

za granicOM

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

nie kcem,ale muszem

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wniosek z tego, że jakie studia się ukończy to i tak pracy nie ma :( jestem po codziennym przeglądaniu ofert w necie i coraz bardziej się boję że nie będę miała z czego żyć... i po co mi były te studia> trzeba było zrobić kurs kosmetyczny i otworzyc swój salon...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Paradoksalnie, to jak w desperacji po studiach szukasz już czegokolwiek, studia mogą Ci jeszcze zaszkodzić. Kiedyś jedna właścicielka sklepu powiedziała mi bez ogródek, że mimo dobrego wrażenia, jakie na niej zrobiłam, i tak mnie nie zatrudni, bo z moim wykształceniem to potraktuję jej sklep jako przechowalnię i jak tylko znajdę coś lepszego to odejdę;/

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Gościu 13:28 a nie miała racji? ;) Ogólnie w Ostrowcu nie ma nowych inwestycji więc i skąd ma być praca? Jest bardzo ciężko, trzeba dużo cierpliwości ale w końcu się uda. No i jeszcze jedno, czasami te z pozoru mało atrakcyjne oferty mogą okazać się zupełnie czymś przeciwnym, więc nie skreślajcie nic z góry.. Powodzenia ;)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

no a jakie rekrutacje robią w tym naszym ostrowcu

Gość_ziąą
              Zgłoś
              Odpowiedz

dokładnie, ja się pytam jakie rekrutacje? Jakie firmy? przedsiębiorstwa? gdzie????

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Heh, pamiętacie legendarną rekrutację do Bodzia jak 400 człowieka przyszło? :-)

Alexis
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie ma pracy bo władze powiatu i gminy nic nie robią aby ściągnąć inwestycje. Jak tak dalej pójdzie to pracy będziecie szukać w Bałtowie. Ograniczenia i utrudnienia dla polskich firm powodują , że zamykają one działalność i już nigdy do niej nie wracają. ZE ZNALEZIENIEM PRACY W OSTROWCU NIE MA SZANS.

Pozdrawiam nowy Warszawiak.

Gość_KOOS
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Wiecej suksesow w stylu - precz z biogazownia - a kolejni inwestorzy na pewno beda wybierali Ostrowiec.

pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

hej, a wiecie kiedy staze beda?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Pewnie od marca

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę