No to szczesciarze z was. Jejku 3 dni nauki i już można stwierdzić że wszyscy nauczyciele super. To jest ewenement. Wszystko boskie po 3 dniach szkoły.Szok. Szkoda że moje dziecko już dorosłe zaraz bym go tam przepisał;-) Matko sukces dziecko po słownik sięga. Już tańczy i jakieś tam jeszcze kółko. Nie do uwierzenia.
Dla Ciebie gościu z 16:54 byłoby pewnie super jakby wszyscy jechali po nauczycielach tej szkoły.... weź się człowieku ogarnij i daj ludziom spokój bo to chyba dobrze że rodzice i nauczyciele tej szkoły szanują się wzajemnie....
No i co ma znaczyc ten komentarz,bo slabe to bylo.... Tak moge stwierdzic z jakimi wrazeniami dziecko przychodzi ze szkoly i tak siega sam po slowniki obrazkowe. I tak bylo kolko sportowe ivplastyczne ktore baaardzo mu się podobalo. Czyli to cos zlego ze dzielimy sie z innymi rodzicami wrazeniami naszych dzieci? To przepraszamy pana
Wielka odpowiedzialność ciąży na kadrze z byłej 12
Oby to nie była mała manufaktura na żywym organiźmie....
Mała szkoła = małe oczekiwania, a życie brutalne. Oby te dzieciaki odnalazły się później w normalnej rzeczywistości.
Ja nigdy nie odważyłabym się posłać dzieci do wiejskiej szkółki z obawy, że nie poradzą sobie ze współczesnymi oczekiwaniami. Życzę rodzicom optymizmu ale też bacznej oserwacji postępów w nauce. Żeby własną wygodę nie przedłożyć nad zdobytą wiedzę. Same kolorowe ściany i firanki nie zastąpią nowoczesnych pomocy dydaktycznych. Dla mnie to średniowiecze.
kij ma dwa końce, jak ktoś nie ma chęci do nauki to i nowoczesne pomoce nic nie poradzą
moje pokolenie wychowało sie w tej szkole , i choc byla mala szkolą wyrosło z niej dużo mądrych ludzi kto ma zapal i checi do nauki to i w malej szkole da rade, a male klasy i indywidualne podejscie nauczyciela do dziecka da jeszce lepsze efekty takie moje zdanie i prawda jest to ze dzieci sa bardzo zadowolone,a pomoce dydaktyczne pewnie niebawem beda zrobimy wszystko by pomoc nowej kadrze , by ta szkola funkcjonowala jak najlepiej!!!
Nie dziwi mnie to bo Pani od angielskiego jest naprawdę fajna chyba wszystkie dzieci ją uwielbiają.Ale np Pani Marzenki Remiszewskiej szkoda mi było bo była kochanym człowiekiem i byla jak druga mama dla dzieciaków.
To bardzo ciekawe że tak mało dzieci chodzi do tej szkoły a tak dużo opinii. Wszystkie te opinie podobne. Podpisujcie się rodzice będziecie bardziej wiarygodni. I pamiętajcie nauczyciel ma być nie tylko fajny ale też dobry a czy takim jest można ocenić dopiero po jakimś czasie np po egzaminie 6 klasisty.
dobry,czyli stawiać same 5,dobry, to wymagać
Nie oceniajcie kadry po wyglądzie i uśmiechu. Czas pokaże co te dzieci będą umiały? Minęły czasy uczenia się na pamięć, dzisiaj są potrzebne dobre pomoce dydaktyczne, możliwość wszechstronnego rozwoju, a przede wszystkim fundusze na realizacje.
w tej szkółce bieda aż piszczy. Pensje na najniższym poziomie(najniższa krajowa)kto będzie miał zapał do poświęceń 8 godz. dziennie przy takich zarobkach? Tylko patrzeć jak zacznie kadra uciekać do innej pracy. Marne szanse na przetrwanie tej małej szkółki. Boję się tylko i wyłącznie o dzieci. Rodzice popełnili błąd zostawiając te dzieciaki w szkole prowadzonej przez fundacje. Każdy odpowiada za swoje czyny tylko dlaczego kosztem dzieci?
Czy moglibysmy sie skupic na watku? Co z busem dowozacym dzieci? Jest? Bedzie?
Przykro mi, ale odnoszę wrażenie, że te wszystkie opinie pochodzą od góra 3 osób. A tak konkretnie: we wszystkich szkołach, wszystkie zajęcia dodatkowe są darmowe, we wszystkich szkołach są zajęcia związane ze śpiewem, sportem, języki czasem taniec itp. w szkołach z KN każdy nauczyciel musi 2 godziny dodatkowo prowadzić takie zajęcia. Po drugie pani ma być oczywiście miła, ale przede wszystkim musi być fachowcem w swojej dziedzinie, a tego nie jesteście jeszcze w stanie ocenić, ważne żeby ta pani mimo niskiej pensji miała ochotę się dokształcać i dobrze pracować cały rok, w pierwszym tygodniu wszyscy są mili i cieszą się że w ogóle pracują, niestety, obawiam się, że refleksje przyjdą później. Po trzecie jak została doposażona placówka? Nowoczesny sprzęt kupuje się nie dla samego kupowania, to są nowoczesne metody pracy. Miła pani i kolorowe ściany wystarczą na poziom przedszkola.
Ludzie zrobcie sobie nowy watek. Chcialam sie Dowiedzieć o dowoz dzieci do 14tki a spamujecie i odbiegacie od tematu zalozonego wątku