Minęło już sporo czasu od szumnych obietnic wyborczych. Jedną z sztandarowych obietnic prezydenta Górczyńskiego było załatwienie dla miasta inwestora, który da 100 miejsc pracy. Mija czas, a w tym temacie cisza. Prezydent zamiast walczyć o zmniejszenie bezrobocia pływa sobie po Gutwinie rowerem wodnym....
No przecież będzie - 300 miejsc w Netii :)
No co chcesz? Kilkadziesiąt powstało w sortowni na starym zakładzie. A co nie może pływać? Jak PiS rządził 2 lata i nic nie zrobił, to tłumaczycie, że co przez dwa lata można zrobić? Ale prezydent z niedawno zaczętą kadencja powinien już wszystkie obietnice zrealizować. Ot logika.
Z tego co wiem, maja być w netii
Netia daje miejsca pracy nie ze względu na działania prezydenta tylko dlatego, że firma sie rozwija
Człowieku co ty porównujesz? Obietnice prezydenta miasta odnośnie sprowadzenia inwestora do miasta w najbliższym czasie, do 8-letniego (bo takie było założenie pisu) planu poprawy sytuacji gospodarczej kraju podczas gdy rządzili 2 lata? To tak jak byś porównywał wagę mrówki do wagi słonia... I jeszcze śmiesz bredzić coś o logice, które brakuje w twoim komentarzu.
12:02 obrońcy pis zawsze znajdują wytłumaczenie. I nie ma tu nic waga mrówki do wagi słonia. Każdy może się wykazać na swoim poletku. W ciągu dwóch lat zawsze coś można zrealizować. Przez dwa lata ich rządzenia tylko rozliczanie i babranie się w przeszłości. Jeszcze rok nie minął a ty wymagasz spektakularnych osiągnięć. A ile możne zrealizować w tak krótkim okresie?
w Netii za 700 zł brutto. super.
Nie chodzi o Netię. Rozmowy w sprawie pozyskania nowych inwestorów - miejsc pracy trwają.
Gościu 14:37 jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj w Netii teraz podstawa 1300 :P
Wow!! Idę tam, tyle kasiory...
przez lipiec tylko poinformowali cię o tym?
Waga jak najbardziej ma znaczenie. Jak ktoś mówi, że w krótkim czasie coś zrobi to niech to zrobi. pis mówił, że zrobi to co obiecał w ciągu 8 lat, więc czemu mam ich rozliczać po 2 latach? Skoro Górczyński powiedział, że inwestor będzie w niedługim czasie, to czemu mam czekać na rozliczenie go z tej obietnicy do końca kadencji? Do tego dochodzi jeszcze skala obietnic, ale co ja się będę produkował, skoro dla ciebie samorządowe obietnice i obietnice poprawy gospodarczej sytuacji kraju to to samo... Zero logiki. Ja nie bronie pisu, za to ty ich atakujesz pisząc o jakichś ich obrońcach...
Bronisz i niejedną miarą mierzysz. Prezydent powiedział, że będą nowe miejsca. Jego kadencja to nie 8 miesięcy, a ty już go rozliczasz, a nie pozwalasz tych co też obiecywali, a nic nie zrobili, no bo byli Tylko 2 lata. Zero logiki widzę u ciebie. Ja też nikogo nie bronię, ale zdaję sobie sprawę, że to jeszcze za krótki okres, chociaż miejsca pracy w sortowni powstały. Liczę że stary zakład będzie jeszcze wykorzystany.
Pozostaje mieć nadzieję ze Prezydent nie obiecywał że "stworzy" nowe miejsca pracy - bo miejsca pracy tworzą prywatni przedsiębiorcy. Chyba że mowa o tych miejscach pracy które stworzył np. w zespole do planowania urbanistycznego czy jakoś tak to się nazywa.
"Gdzie obiecane 100 miejsc pracy przez Górczyńskiego" no jak gdzie w Ujeździe;)
Jak to nic nie zrobił PIS? Przez dwa lata zrobił bardzo dużo gościu 11:32.