zastanawiam się gdzie w tym roku polecieć z żoną na wakacje, egipt, tunezja, może coś innego?. co polecacie i z którym biurem podróży?
Po co jechać za granicę. Polska ma tyle miejsc że można co roku jeździć gdzie indziej. Ja zawsze każdemu polecam nasze GÓRY
A ja nie polecam wczasów w Polsce w ogóle. Znajdujemy się w klimacie, którym tak na prawdę nigdy nie możemy być pewni pogody. Niezbyt fajne by były wczasy podczas których cały tydzień lał by deszcz. Drugim minusem są ceny. W cenie wczasów w Polsce zorganizowanych samemu można sobie ogarnąć przez biuro podróży bardzo przyzwoite wakacje za granicą. No i dodatkowo warto czasem wyrwać się z tej Polski i odpocząć od tego wszystkiego co w tym kraju się wyrabia.
Co to znaczy "ogarnąć wakacje"???
Ludzie, na Boga, piszcie po polsku bo nasza mowa jest piękna i bogata a tu co drugie zdanie "ogarnąć", "bynajmniej"i "dokładnie".
Polecam zajrzeć do słownika języka polskiego. Tam są wyjaśnione wszystkie znaczenia tego słowa, także znaczenie w jakim zostało użyte w mojej poprzedniej wypowiedzi.
tatry tatry tatry!!! co tam zagranica, syf brud i drogo.POLSKIE GÓRY!
Tylko Itaka albo Tui,tzn ja tylko te biura polecam.A gdzie,to zależy od tego co się lubi,jak leżeć na plaży czy nad basenem to tam gdzie słońce-Egipt,Tunezja,Teneryfa,Hiszpania,Grecja.
A CZEGO TAM SZUKAC U NAS JEST SUPER PLACIC TYLE KASY no ale przed rodzina i znajomymi trzeba cos pokazac z wakacji:)))
tak jest szczera prawda dom na kredyt życie na kredycie ale trzeba sie pochwalic wstawić coś na fejsa ze jest spoko a wrzeczywistości bida piszczy i słoma w butach ale niech myślą że mam spoko
Mówisz o sobie adler?Nie mierz wszystkich swoją miarą :)
No to masz pecha,bo ja nie świruję tylko dla znajomych,no jakim trzeba być idiotą,żeby jeździć na wczasy tylko po to,żeby pochwalić się przed znajomymi?Wybacz,ja do takich nie należę :) Na wakacje jeżdżę z rodziną i często przyjaciółmi,więc przed nimi akurat chwalić się nie muszę :) A konta na facebooku czy innych portalach nie posiadam i posiadać nie będę.To są chwile przyjemności dla mnie i moich bliskich,które na zawsze zostaną w moich wspomnieniach i nie czuję potrzeby,żeby prywatne zdjęcia wrzucać do sieci.Wiesz,chyba zbyt młody jeszcze jesteś,może kiedyś zaczniesz od siebie nim innych zaczniesz oceniać :)
A u nas niby tak tanio? Tam chociaż pogoda zapewniona. U nas- no cóż. Rożnie bywa.
Czego tam szukać?Hmm skoro uważasz,że nie ma tam czego szukać to siedź dalej na zapyziałym Gutwinie...3 lata temu pojechałem z żoną i synem na 10 dni nad nasz Bałtyk,na 10 dni - tylko 2 dni pogody (przełom lipca/sierpnia),kasy poszło chyba z 5 tys.Owszem,nie żałowaliśmy na jedzonko,rybki,atrakcje...2 lata temu kupiłem last na 2 tyg w Egipcie,hotel 4*,duże baseny,blisko plaża,słoneczko całe 14 dni,za wakacje z przelotem samolotem za naszą 3 zapłaciłem 4200zł.Hotel i cała reszta bajkowa.No ale jak ktoś woli kupę kasy przepuścić nad naszym morzem i spacerować w zimnie i pod parasolem to jego wybór.My lubimy leniuchować i urlop mieliśmy wymarzony.Tam jest po prostu dużo taniej niż w Polsce.Skoro wszystko co robisz - robisz pod publiczkę i znajomych no to cóż,jedynie współczuć mogę.
O matko umarłabym z nudów na takich wakacjach...
No widzisz, a ja bym się zamęczył biegając od świtu do nocy za przewodnikiem z jęzorem na brodzie...Jeden lubi wypoczywać aktywnie inny woli leniuchować.Dla każdego znajdzie się coś miłego,czy w Polsce czy za granicą.
Niech każdy jedzie tam gdzie chce:) Ja rónież spędzałam co roku nad Bałtykiem ale pogoda... taka prawda... los na loterii, a gość 12:12 czystą prawdę pisze, można równiez tanio spędzić za granicą jak się dobrze zorganizuje wczasy.
Ja również mam porównanie cenowe, wakacje u nas a wakacje za granicą. Taniej wyniosły nas wakacje za granicą, jednak byliśmy własnym samochodem, nie z biura.
Zresztą nie ma co się wymądrzać i krytykować innych. To nasza sprawa gdzie chcemy spędzać wakacje, są ludzie ciekawi Polski, są ludzie ciekawi Świata. Czy w związku z tym, że jesteśmy Polakami mamy siedzieć tylko w Polsce i zwiedzać? Czy przez 50 lat życia nie powinniśmy się nigdzie wybrać, bo u nas jest pięknie? Przecież można czasem polecieć w świat jak jest możliwość.
Ale mam wrażenie, że piszą tu ludzie, których nie stać na takie wczasy lub szkoda im na to pieniędzy. Ewentualnie wystarcza im leżak we własnym ogródku.