Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Gdzie kurs na uprawnienia elektryczne do 1 kW?

Ilość postów: 20 | Odsłon: 5244 | Najnowszy post
  • Gdzie kurs na uprawnienia elektryczne do 1 kW?

Czy w Ostrowcu (lub okolicach) można gdzieś zrobić taki kurs na uprawnienia do obsługi i eksploatacji urządzeń do 1 kW z egzaminem? Kiedyś nawet widziałem w Kielcach taki kurs za darmo był z dotacji unijnych chyba, może komuś się rzuciło coś takiego w oczy?

Gość_szu
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Gdzie kurs na uprawnienia elektryczne do 1 kW?

Jeżeli jesteś pracujący możesz się zapytać na Pułankach kolo małego Tesco ,tam są robione darmowe kursy dla pracujących i taki kurs był w tym roku organizowany .

Czlowiek
      Zgłoś
      Odpowiedz

A wiesz może jak się ta firma nazywa?

Gość_szu
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie pamiętam nazwy na lewo od małego Tesco jest budynek ,po lewej stronie od drzwi monopolowego lub spożywczego wejdziesz po schodkach na piętro tam jest biuro .

Znalazłem powinno być to bo nazwiska się zgadzają .

http://www.zumi.pl/2246812,Studium_Ksztalcenia_Zawodowego_i_Jezykow_Obcych_S.C._Miroslaw_Krutina_Tomasz_Krutina,Ostrowiec_Swietokrzyski,firma.html

Czlowiek
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Gdzie kurs na uprawnienia elektryczne do 1 kW?

Chyba 1kV?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

ZDZ - koszt 350zł, robią jak się gruba chętnych zbierze

Qba
        Zgłoś
        Odpowiedz

Z Unii teraz było, ale to dla młodzieży 3 klas techników...

server
          Zgłoś
          Odpowiedz

furmanska

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

no właśnie,nie 1kw tylko 1 kv,jak ty nie rozróżniasz na starcie kw od kv to nie wróżę ci dobrze ,na egzaminie za takie coś oblewa się,chyba że są to uprawnienia na kotły grzewcze i inne tego typu urządzenia ale takiego jak 1kw na kotły brak,poczytaj sobie czym się różni kw od kv i zapamiętaj sobie różnice

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

możesz spytać w CEZ-ie za IIILO tam prowadzą tecnikum elektryczne!!

Gość_1kV
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jedź do Tarbonusu (Tarnobrzeg, Kielce). Wszystko w jeden dzień załatwisz, a skoro pracujesz to pewnie Ci na tym zależy.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ja zrobiłem w tym roku w Agencji Rozwoju Lokalnego z wykonaniem przez INNOVASPAL za free. Trzeba sie przejść albo zadzwonić i sie dowiesz co i jak.

Gość_Larinio
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

a do tego mają świetne wyniki w egzaminach ( w CEZ)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

do Gościa z 7:30 no niestety nie miałem nigdy do czynienia z elektryką, stąd moje błędy, a uprawnienia potrzebne mi są do podłączania urządzeń dosłownie do kontaktu, bo producent urządzenia wymaga takich uprawnień, a w razie ich braku mógłby kwestionować gwarancję w razie problemów. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, jutro coś więcej spróbuje się dowiedzieć w w/w firmach.

Gość_szu
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

to wyjaśnia sprawe,zdziwił mnie kiedyś pomysł aby ludzie którzy nie mają wykształcenia ogólnie elektro-energetycznego mieli możliwość zdobycia i posiadania uprawnień i wykonywania zawodu niezbyt bezpiecznego bo w tym zawodzie przeciwnika nie widać,a jest nim prąd,zgodze się z koniecznoscią posiadania takich uprawnień przez pracowników serwisu rtv,ale posiadanie takich uprawnień i wykonywanie takiej pracy a z zawodu jest się zupełnie kim innym to jak dla mnie porażka,pracowałem kiedyś z człowiekiem który z zawodu był mechanikiem samochodowym a pracował jako elektryk w jednym z ostrowieckich zakładów,zarabiał te same pieniążki co ja ale był zielony w temacie zupełnie,o jego wyuczonym zawodzie dowiedziałem się przypadkiem i byłem zdumiony takim faktem,i taki człowiek mówił że jest elektrykiem,normalnie mi ręce opadły,w razie zatrudnienia u siebie fachowca z tej dziedziny pytajcie się czy z zawodu wyuczonego jest elektrykiem czy ma tylko papiery elektryka,bo jedno z drugim nie zawsze idzie w parze.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Masz racje kolego. Tylko w tym momencie na np. obsługę tv przemysłowej wymagane są uprawnienia elektryczne. A to też wydaje mi sie nie idzie w parze bo co ma zasadniczo piernik do wiatraka oprócz mąki?? Także uprawnienia tzw. SEP też są zbyt ogólnie postawione bo zależy co komu do czego potrzebne.

Gość_Larinio
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

aby obsługiwać tv przemysłową musisz mieć wspólnego coś z elektroniką,elektronika ma coś z prądem,aby prowadzić konserwację i obsługę tego sprzętu musisz się na tym znać,w okładkach powinno być na ostatniej stronie napisane konkretnie zakres dopuszczonych prac a nie ogólnie prace konserwacyjno-montażowe urządzeń elektroenergetycznych itd....,i moim zdaniem okładki dla takich powinny być zupełnie inne od tych którzy wykonują ten zawód zgodnie z wykształceniem i bez przerw w wykonywaniu,bo wtedy taki człowiek nie jest w temacie na bieżąco a dużo się zmienia z dnia na dzień w tym zawodzie

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

No racja ale niestety rzeczywistość jest troszeczke inna no ale....

Gość_Larinio
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę