Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
          • Odp.: Gdzie do pierwszej klasy po zamknięciu PSP nr 11?

Nie wiem skad masz takie inf.gdzie lekcje odbywaja się niby na korytarzu?

Do szkoly nr 4 mozna przejsc cala klasa jesli rodzice się dogadaja.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Odp.: Gdzie do pierwszej klasy po zamknięciu PSP nr 11?

Nie wiem skąd masz takie informacje ,ze w dużych szkołach dzieci uczą się na korytarzu?Dzieci z PSP 11 można zapisać do każdej szkoły w mieście.Z tego co wiem duża część rodziców rozważa PSP4,gdzie dzieci mogą przejść całą klasą.

Do gościa z 22.11,nie wiem dlaczego trzy szkoly odmówiły ci przyjęcia dziecka jest to dla mnie niezrozumiale.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Już Ci odpowiadam. Otrzymałem odpowiedź: "Niestety nie ma już miejsc". Odpowiedź dla "Gość z 07:52"

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

To dziwne bo moja znajoma pytała w kilku placówkach i problemu nie było.(do gościa 06.51).

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Odp.: Wszystko się może zdarzyć.

Tak się składa,że trochę znam osób z tamtej okolicy i oni nie planują się przenosić do 4,tego oczekiwał od nich prezydent.

Radni sieją propagandę na tym forum by uzasadnić swoją decyzję,większość osób z tamtej okolicy WIERZY,że ich dzieci będą chodzić na Focha.Irytuje ich to,że do wyboru daje się im np 9 w Denkowie która ma coś koło 50 dzieci w klasach 1-3 i zostaje choć zajmuje tylko pół szkoły i jak widać po tych rocznikach nie ma żadnej perspektywy na poprawę a mimo to została bo to jednak nie o ekonomię chodzi :).Część brała pod uwagę tam posyłać tam dzieci ze względu na najlepszą drogę ale jaki to ma sens ? skoro ta szkoła nie ma żadnych szans na funkcjonowanie i wcześniej czy później musi paść z braku materiału.Ciekawe rzeczy opowiadali o 5 i punktacji przy przyjęciu ale,że nie pamiętam dokładnie nie będę tu czarował opowieściami z mchu i paproci.

Jeżeli nie będzie szkoły miejskiej będzie szkoła prowadzona przez stowarzyszenie chyba,że to co mówiono o przekazaniu budynku stowarzyszeniu to były puste słowa.Rodzice woleli by szkołę publiczną i bez obecnej pani dyrektor która w przeciwieństwie do pani TABOR zadbała tylko o swoją posadę.

Pani Tabor 15 lat temu za swoją postawę straciła posadę ale nie szacunek na tym osiedlu .Mam nadzieję,że nie przekręciłem nazwiska byłej pani dyrektor.

Czlowiek
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Wszystko się może zdarzyć.

Masz błędne informacje. w PSP 9 są 2 klasy I, i jest w nich ponad 40 dzieci. Oprócz tego klasa II i III też tak samo liczne. Są też 2 oddziały zerowe i oddział przedszkolny, więc jest znacznie więcej dzieci niż 50. Najpierw sprawdź , potem pisz.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Dane mi nie pasują i nie wiem dlaczego.

Jestem zaskoczony pani/a danymi wedle wykazu szkoła numer 9 posiada na stanie 142 uczniów,w 2013 roku zdawało tam egzamin 6 klasisty 20 uczniów a w 2014 raptem 17 .Wnioskuje z danych które mam,że w klasach 4-6 jest razem 22 uczniów :),ktoś tu ściemnia albo urząd miasta albo ten wpis jest podkolorowany.Skoro jest tak dobrze to czemu gmina dopłaca do tej szkoły 7400 na ucznia ??.Prezydent twierdzi,że na szkole pasożytuje ponoć liceum katolickie a w gazecie piszą,że obniża koszty jak nie wiem bo ponoć jest tam za darmo inne źródła twierdzą,że płacą 3000 zł rocznie.Znów ktoś kłamie albo gazeta ostrowiecka albo prezydent,w przypadku 10 co się mają tak rodzić dzieci na kamieniach jedno po drugim statystyka jest nieubłagana na tą chwilę urodziło się w tamtej okolicy przez 3 lata raptem 64 dzieci w przypadku 11-106.Jak się to ma do tej ekonomi i faktów co serwuje nam UM na czele z prezydentem ?,to już musi ocenić każdy sam .

Czlowiek
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jeśli ,tak jak twierdzisz w klasach 4-6 jest 22 uczniów to w kazdej z nich musiałoby być po 7 osób.Przyjdź i zobacz czy tak jest zamiast pisac bzdury.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Polecam czytanie ze zrozumieniem,wytłumaczę bardzoooo pooowooliii

jeżeli w wykazie oświaty widnieje w tej szkole 142 uczniów a ktoś wcześniej twierdził,że w klasach 1-3 jest po 40 uczniów to daje 120, zostaje nam 22 uczniów więc ilu uczniów wedle tego kogoś zostaje w klasach 4-6 ?? .Zacytuje bo widzę,że są jakieś problemy z czytanie "w PSP 9 są 2 klasy I, i jest w nich ponad 40 dzieci. Oprócz tego klasa II i III też tak samo liczne".Czy przypadkiem nie TY tak głośno popierałeś kasacje szkół,pytam bo Dialog to chyba nie jest popularny operator internetu w Ostrowcu.Poczytałem sobie Ostrowiecką i dla 2 szkół są wybitnie cukrowane artykuły łącznie ze wsparciem duchowym prezydenta,zgadujemy które ?.

Czlowiek
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Ja też polecam czytanie ze zrozumieniem. W klasach pierwszych, a jest ich dwie i jest ponad 40 dzieci. Jeśli umiesz chociaz trochę liczyć to podziel 40 na 2. Tam nigdzie nie jest napisane , ze jest po 40 dzieci.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                        • Odp.: PSP 9 są 2 klasy I, i jest w nich ponad 40 dzieci. Oprócz tego klasa II i III też tak samo liczne

Widzisz może zamiast mnie pouczać co do liczenia po prostu należałoby staranniej pisać ?,już się obawiałem,że biedne dzieci w Denkowie są ściśnięte po tyle osób :P.Ja dość dobrze umiem liczyć i bawiło mnie to mnożenie się dzieci :P.Dzięki Twoim staraniom wiem,że znajomy zaniżał liczebność w drugą stronę w klasach 1-3 co nie spowodowało ani zmniejszenia ani zwiększenia ogólnego uczniów w całej liczbie 142.Możesz wierzyć lub nie ale 20 osobowa klasa nie jest liczna :) a tyle wychodzi średnio na klasę nie licząc 1 klasy.Brałem jeszcze pod uwagę,że to może pisała ta pani co miała słabszy dzień :)wiem wiem to było złośliwe.

Czlowiek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: PSP 9 są 2 klasy I, i jest w nich ponad 40 dzieci. Oprócz tego klasa II i III też tak samo liczne

A może należałoby bardziej przykładać się do czytania. Może Ty czytając to miałeś słabszy dzień i utrudniło Ci to zrozumienie prostego zdania.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ten Człowiek jeszcze nigdy nie przyznał nikomu racji od kilku lat, a sam często racji nie ma, a nawet klepie takie bzdury, że klękajcie narody. Współczucie dla małżonki Człowieku.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Odp.: Gdzie do pierwszej klasy po zamknięciu PSP nr 11?

Nie rozumiem,czemu tutaj się większość oburza.Jeśli dziecko mieszkało przy ul.Focha czy Kilińskiego,to nawet i te 7 letnie dzieciaczki mogły iść same do szkoły,jeśli np rodzice pracują i nie mieli możliwości odprowadzać dziecka,a teraz co,takie 7 czy 8 letnie dziecko ma iść samo do psp 3 czy 5?To nie są dzieci z gimnazjum,co same mogą sobie spacerować.To są za małe dzieci!I teraz co,mama lub tata musi z pracy zrezygnować,żeby dziecko zawozić i odbierać,czy zaprowadzać?8 ma blisko do Szewny,4 ma blisko na Polną,ale likwidacja 11 to jakaś kpina.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Przypominam, że dziećmi i za dzieci odpowiadają rodzice!!zarówno w domu jak i w drodze do szkoły,wiec trzeba lepiej sobie organizować czas i życie a nie oczekiwać wszystkiego od Państwa , a najważniejsze zacząć myśleć drodzy rodzice, i zacząć znajdować czas dla dzieci!!!!!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Co ty chrzanisz gościu z 12.29,w jaki cudowny sposób sobie rodzic może zmieniać godziny pracy,jeśli już w ogóle ją ma w ostrowcu?Co ma zrobić,jeśli musi iść do pracy na 6 a dziecko na 8 do szkoły?Ma powiedzieć szefowi,że na 6 to on nie będzie przychodził,bo musi dziecko do szkoły do 1 klasy odprowadzić na drugi koniec miasta?Czy może ma dziecko pod szkołę zaprowadzić przed 6 i potem biegiem do pracy?A może ma sobie opiekunkę zatrudnić i oddawać jej cąłą swoją pensję?Nie każdy ma dziadków do darmowej opieki czy sąsiadów.Jakie ma wyjście?Zwolnić się z pracy i na bezrobocie?No bo w tym durnym mieście pracy innej nie znajdzie.Nie każy ma tak dobrze jak Ty,że nie musi pracować bo może mąż za granicą ojro zarabia,nie każdy ma samochód,czy dziadków.Za dobrze masz w życiu widocznie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nie przesadzaj wymyślając sobie historyjki. Co więc ta sama osoba robiła w wieku przedszkolnym dziecka? Tak samo miała na 6 do roboty, więc nie mogła go odprowadzić do przedszkola. Wtedy było wszystko ok? Znalazło się wtedy rozwiązanie to i znajdzie się teraz. Nie przesadzajmy też 2 - 3 klasa już samo może chodzić.

Gość_pop
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Przedszkola są czynne od 6:00 do 16:00.A szkoły jednak nie. I to jest istotna różnica.Tak trudno to zrozumieć gościu z 13:28?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
7 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -