Oto inteligencja Ostrowca ledwo wnioski rozpatruja a tu juz sasiad sobie kupił w salonie auto no pewnie za 500 plus hahaha.SZok.Ale puste myslenie.
ale te niektóre patologiczne kobity co biora pieniadze z mops to powinni sprawdzac co miesiac na co wydaja wspolną kasę
8:43 jaką wspólną? Skoro im przyznali to raczej ich.
ja sam mam dziecko i niedlugo przyjezdzam z za granicy i nie szukam pracy tylko biore 500+, do tego dochodzi skromna pensja mojej zony plus moje oszczednosci z 7 lat w Uk i moge siedziec kilka lat na 500+.pozdrawiam :)
13:42 ambitne plany... Żal. Chociaż dopracuj bliźniaki to dostaniesz 1500zł jak ja.
dziecko wychować za 500 zł szacun - co wy ludzie zazdrościcie to że masz dziecko to co przez 18 lat nie tkniesz alkoholu wszystko dla ludzi - ale jeśli dziecku dzieje się krzywda to trzeba zgłosić
"500 plus do kontroli: Urzędnicy sprawdzą, na co rodziny wydają pieniądze"
to teraz się zacznie sąsiedzka "pomoc" ;-)
Tel do mops
a dlaczego anonimowo niech się przedstawi dobry samarytanin
Oj, pijok jeden drugiego teraz anonimowo będzie kablował, bo przecież bezrobocie i nuda w Ostrowcu więc będzie zajęcie. Telefon do MOPS musi być jak telefon alarmowy bezpłatny. Kto jest za?
AUTORKO, bądź człowiekiem i zrób to nie anonimowo, przedstaw się.
Podobno z kielc kontrole jezdza i sprawdzaja
Sąsiadka ma przydzielonego opiekuna z MOPS-u a dzieci nadal zaniedbane a 500+ kończy się po trzech dniach. I co? Wielki pic z tym sprawdzaniem. Jakie prawa i obowiązki ma w ogóle taki opiekun rodziny?
Nie opiekun tylko asystent rodziny.A skąd ty wiesz ze kończą się pieniądze po trzech dniach mieszkasz z nimi czy obserwujesz jak monitoring.
oczywiscie do pani Szydło
Asystent rodziny haha to w czym asystuje ale funkcja
Nie wiem co Ciebie tak ubawiło.Tak się nazywa ta funkcja .Taka osoba pomaga rodzinie w prawidłowym funkcjonowaniu.W wielu sytuacjach się to sprawdza.