Tylu forumowiczów na tym portalu.Gdyby każdy z Was ,przeznaczył ,opłacił jeden swój wpis na forum ,kwotą 50 groszy pln,to uwierzcie mi ,że problem głodnych ,bezpańskich zwierząt zostałby rozwiązany w mieście i okolicach.Sprawa jest prosta .Chcesz coś napisać w tym forum ,zapłać za każdy wpis 0,50 zł.Kwota smieszna ,ale ratująca wiele czworonożnych istnień.Co Wy na to,szlachetni mieszkańcy grodu nad Kamienną?
jestem za, bo póki co i tak kupuję bezdomnym psiakom jedzenie i sporo takich czworonogów zawiozłam mamie i teściowej i dokarmiam.
Ja bym dała ale na ich kastrację,problem by się rozwiązał a nie narastał.
To nie jest jakaś obligacja.Nie masz 50 gr ,zapłac chociaż 10 gr.Nie róbmy przymusu opłaty za pisanie na tym forum.Niech taka akcja potrwa ,powiedzmy do lata ,czyli przez kilka miesięcy.Co Ty na to ,Szanowny właścicielu i modyfikatorze tego forum?Wszelkie sprawy logistyki ,możemy omówić .Mój adres to:kubus65@o2.pl.Pozdrawiam
A może tak dla dzieci ?
GOŚCIU 19:04.Populizm ,nic więcej.Zauważ ,ile jest organizacji pomagającym dzieciom.Dlaczego w tym kraju ,pomimo 21 wieku i wysokiej świadomości społecznej,jakakolwiek propozycja pomocy zwierzętom ,natrafia na kontrę w postaci wpisu takiego jak Twój.
Na dzieci chętnie ale najchętniej do rąk własnych bez pośredników.Z każdego sms a o treści pomoc rząd zabiera 23% podatku.I nie ma skrupułów.
Mało kto by pisał.A najgorzej jak by zaplacił a wpis przez weryfikacje nie przeszedł.
To by był koniec forum. I jak już zbierać to na dzieci.
Dajcie spokój z tymi psami. Wszędzie tylko psy, koty, psy, koty. Jak ma dawać to lepiej na ratowanie chorych dzieciaków, na fundację a nie na psy. Jeśli nie ma za co utrzymać schroniska to uśpić psy i po problemie. To bardziej humanitarne niż umieranie z głodu.
Jak mozna miec w sobie tyle jadu to straszne i okrutne to zwierzeta to istoty od nas zalezne a dzieci maja swoich rodzicow cel jest szczytny a moze by tak na jedno i drugie .Nie rozumie ludzi nie kochajacych zwierzat ponoc tacy tez ludzi nie kochaja
gość 20:05 idąc takim tokiem myślenia, żeby pozbywać się problemów... to chore dzieci też byś uśpił/a?
dobra inicjatywa, bo tyle osób co tu wchodzi na forum to jakby każdy wrzucił do "puszki" 50gr to by nie zbiedniał, zróbcie jakieś zbiórki np w groszkach czy biedronkach to sama chętnie wrzucę
Zara..pomału. Nie jestem chytra, skąpa czy wredna, ale dlaczego mam płacic za wpis na forum. To nie jest tak , ze pisze jeden wpis przez cały dzien. Czasem jest to kilkanascie postów dziennie. Lubie się udzielac na tym forum. Jesli bede chciała dac na głodne zwierzaki to dam na jakąs fundacje. Pewnie ze nie zbiednieję, ale wtedy to juz nie bedzie mój wybór. Przestanę wchodzic na tę stronkę. A gośc z 20:05 pisze bardzo dobrze. Kiedys nikt nie przejmował sie psami, kotami. Zyło to jak chciało i gdzie chciało, karmiło sie samo a teraz pies ważniejszy od człowieka.
Czemu przeszkadza to, że ktoś chce pomagać zwierzętom? Jedni wolą pomagać zwierzakom, drudzy ludziom. Bardzo dobrze, że może czasy się zmieniły i niektórzy są wrażliwi na krzywdę czworonogów i pomagają. Nie zapominajmy, że los tych psiaków jest spowodowany przez nas ludzi.
Dobrze napisałaś ,czy wiecie dlaczego tak się dzieje że pies ważniejszy od człowieka .Bo na nim się nie zawiedziesz jak na człowieku.On jest przyjacielem na dobre i złe a człowiek cóż może tylko jak jesteś potrzeby to Cie widzi a jak nie znajduje drugiego ,nie dawno był wątek jak to przyjaciele odwrócili się od kogoś kto w danej chwili potrzebował ich obecności.
A i ważniejszy, bo ludzie zasługują na to co dają tym zwierzętom.
dla dzieci jest wiele fudacji , dla zwierzaków niestety nie.Tak ten świat jest poukładany ,że natura czy też może Bóg stworzyli nam braci mniejszych ...i im też należy się pomoc bo wiele zła i krzywd doświadczają ...
Bracia mniejsi kiedyś żyli wolna jako dzikie zwierzęta i doskonale sobie radziły, nikt im do puszek karmy nie wsypywał. Czasami więcej wydaje się na ''odratowanie psa"" niż na dzieci w przedszkolach. I nie porównujcie psa do człowieka bo to jednak róznica delikatna....jakby ciebie kiedy pogryzyły psy, to miałbys inne zdanie na temat zwierzą. Popieram goscia z 20.05
a kto udomowił braci mniejszych????czyż nie człowiek?same się nie udomowiły.Ja nie dostrzegam aby ktokolwiek z sympatyków naszych braci mniejszych porównywał ich do ludzi .Czy ja się sprzeciwiam gdy Ty gościu z 7:12 pomagasz np.dzieciom, wręcz chwalę i podziwiam a co najważniejsze nie przeszkadzam swoimi durnymi wypowiedziami więc Wy nie sympatycy naszych braci mniejszych nie przeszkadzajcie nam pomagać, ja z Twojej kieszeni nie biorę gościu z 20;05.Obcuje z psiakami już 50 lat i żaden mnie nie pogryzł, najprawdopodobniej nie masz obycia z nimi , może sprowokowałeś a może zawinił innych człowiek, który je wychowywał....?Na pewno nie w nich samych tkwi przyczyna.