Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Gazomierze w SM Krzemionki

Ilość postów: 50 | Odsłon: 4358 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Odp.: Gazomierze w SM Krzemionki

To nie żadna bzdura tylko fakt.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Odp.: Gazomierze w SM Krzemionki

nic juz nie wiem,dobrze,nie dobrze.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

Nie chce być złośliwy, ale jakby Twoje dziecko mieszkało np w Moskwie, to też byś porównywał(a)? Zajrzyj do swoich rachunków, terma nie ma tu nic do rzeczy. Tu nie chodzi o koszt wynikający z zużycia tylko o opłaty stałe za sam fakt posiadania indywidualnego licznika.

Tą kartkę widziałem już trochę temu i pewny nie byłem, co widać w moim wpisie, ale okazuje się, że to nie bzdura. Niestety, bo w takim wypadku wciskanie ludziom liczników to nic innego jak próba wyciągnięcia dodatkowej kasy...

Takiego wała.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Gościu skończ z tym myśleniem sowieckim, wała to należy pokazywać tym wszystkim, którzy korzystają z gazu dzięki sąsiadom którzy za nich płacą.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 56

co zazdroscisz ze ty musisz placic za mnie N I E P R A W DA wyluzój

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

potwierdzam, z licznikiem wychodzi dużo drożej, nie dajmy się

Gość_Iwona
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Pierdoły piszesz. opłata stała na liczniku to niecałe 10 zł. Przed założeniem licznika płaciłem 40 zł co miesiąc (4 osoby). Teraz z gazomierzem płacę średnio 70 - 80 zł za dwa miesiące (w tym za 2 miesiące niecałe 20 zł opłat). wychodzi na to że wcześniej płaciłem 10 zł miesięcznie za gaz innych a teraz 10 zł za opłaty licznikowe (czyli nie płacę za czyjeś zużycie)

Gość_blok 73 os stawki
          Zgłoś
          Odpowiedz

No i masz rację ze Stawek 73 :) po założeniu takich liczników pewnie jedni zaoszczędzą troszkę inni troszkę więcej zapłacą , wg mnie rozpoczynanie takiej inwestycji w już istniejących budynkach przy dzisiejszych cenach nie ma najmniejszego sensu ekonomicznego taka inwestycja zwróci się prawdopodobnie za kilkanaście lat .....jeśli w ogóle. No chyba że większość zdecyduje się że chce płacić tylko za siebie bez wzgledu na koszty. Ja będę zawsze przeciwko zakładaniu liczników gazu jak i opomiarowaniu ogrzewania mimo że jestem świadomy że pewnie zużywam mniej gazu niż sąsiedzi którzy płacą tyle samo jednak ja nie jestem psem ogrodnika i dla mnie bardziej liczy się to że i tak płącę mniej niż z licznikiem........nie denerwuje mnie też to że sąsiad ma lepszy samochód :):) . O opomiarowaniu ogrzewania mam podobne zdanie ..... nie mamy takiej dobroci i przynajmniej nie mamy też dyskusji po rozliczeniach że sasiad ma zwrot a ja nie bo on zakręcił grzejnik i ja go przez ścianę grzałem :):)lub coś kombinował z podzielnikami.... można sobie nawet na tym forum o tym poczytać.Pozdrawiam K.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

czyli płacisz tyle samo tylko że teraz musisz oszczędzać a wcześniej mogłeś gotować do woli

Typowy Polak - nieważne że ja mam źle (płacę więcej) ważne żeby sąsiad miał jeszcze gorzej (czyli zapłacił jeszcze więcej)

Nienawidzę was typowych polaczków

Gość_on
            Zgłoś
            Odpowiedz

zgadza sie on może płacić 10 zl wiecej byle tylko sąsiad płacil 15 zl więcej a jak widzi sąsiada to sie usmiecha do niego niezłe aktorstwo w tym katolickim kraju

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nie kolego, płacę za to co sam zużywam i nic nie ma to wspólnego z miłością do sąsiada, który za gaz nie płaci od wielu lat ani złotówki, podobnie jak za ogrzewanie, wodę i inne pozycje czynszowe.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

To zobacz sobie za ilu dłużników w bloku 73 musiałem płacić za gaz (oczywiście wspólnie z innymi płacącymi). Teraz dłużnicy dalej nie płacą czynszu ale za gaz muszą zapłacić (lub gazownia odetnie). Śmieszne bo dłużnicy śmieją się z nas uczciwie płacących i dalej nabijają dług. Najlepiej by było, gdyby wszyscy osobno płacili za wodę, ogrzewanie itp do dostawców a nie do pośredniczącej spółdzielni. Wtedy nie musielibyśmy pokrywać rachunków za media za dłużników (używają a nie płacą). Nie rozumiem dlaczego mam pokrywać czyjeś rachunki, niech każdy płaci za siebie

Gość_blok 73 os stawki
                Zgłoś
                Odpowiedz

Bardzo dobre spostrzeżenie. Każdy patrzy na swój indywidualny rachunek, widząc tylko własny interes i nie widząc interesu wspólnego czyli spółdzielczego. Spółdzielnia musi zapłacić fakturę za cały zużyty gaz, w tym za ten wypalony przez dłużników. Z czyich pieniędzy? Naszych wspólnych. Za chwilę te niezapłacone przez dłużników kwoty obciążą nas. Taka lansowana przez obecną ekipę próba obciążenia nas tymi kwotami, poprzez zmianę w Statucie, miała miejsce na WZ . Tym razem nie przeszła, ale powtórki trzeba się spodziewać.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 36

wcale nie muszę oszczędzać, używam gazu tak jak wcześniej, nie zamierzam jak niektórzy dogrzewać się gazem. Podałem średnią wartość rachunku. I wychodzi, że deczko mniej płacę a w dodatku nie płacę za notorycznych dłużników tylko za siebie. Jak jesteś taki dobry to weź i zacznij dorzucać się do mojej raty kredytowej za mieszkanie. Podejrzewam, że jesteś typowym dłużnikiem rozszczeniowcem, któremu to się "wszystko należy". Sprawiedliwe jest wtedy, gdy każdy płaci sam za siebie.

Gość_blok 73 os stawki
              Zgłoś
              Odpowiedz

Tej prostej prawdy niektórzy nie chcą przyjąć do wiadomości, że płacenie za siebie to normalność.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
8 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę