Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Garaż + pomieszczenie gospodarcze do 35 m² - trzeba gdzieś zgłaszać?

Ilość postów: 9 | Odsłon: 984 | Najnowszy post
  • Garaż + pomieszczenie gospodarcze do 35 m² - trzeba gdzieś zgłaszać?

czy trzeba gdzies zgłaszac budowe garazu i pomieszczenia gosp do 35m na wlasnej posecji? słyszałem ze sie cos zmieniło w tym temacie od stycznia tego roku

przy okazji macie jakas ekipe ktora by to wybudowała solidnie

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Garaż + pomieszczenie gospodarcze do 35 m² - trzeba gdzieś zgłaszać?

Jest na zgłoszenie do powiatu, mapka, szkice + wniosek warunek 3 metry od każdej granicy. A jak masz mnie to normalne pozwolenie na budowę. Nie robi się zgłoszenia wiat

seti@
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Garaż + pomieszczenie gospodarcze do 35 m² - trzeba gdzieś zgłaszać?

Do 35 m trzeba tylko zgłosić rozpoczęcie budowy do UM,bez żadnych opłat i projektów,tylko wypełniasz oświadczenie i na mapce zaznaczasz w którym miejscu na działce.

Muszą też być zachowane odległości od sąsiadujących posesji oraz od drogi

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

na działce obok przylega budynek wiec mozna sie dolaczyc od niego i nie musi byc 3 metry jak czytałem.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

a moze polecacie jakas zgrana ekipe do tego

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Garaż + pomieszczenie gospodarcze do 35 m² - trzeba gdzieś zgłaszać?

09:55 tylko właściciel tego budynku przylegającego musi wyrazić zgodę.

W mojej rodzinie był taki przypadek. Brat dobudował garaż do stodoły, za zgodą właściciela.

Następnie on zmarł i syn przejął gospodarstwo-stodołę rozburzył.

Nie muszę Ci pisać co się stało z garażem chyba?

Radzę nie przyklejać się bo może Cię to drogo kosztować.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

oczywiscie sciany bede budowal a nie przyklejał sie do istniejacego

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a moge isc np teraz do UM(poza tym gdzie to sie idzie:) ) i zglosić ze taki budynek stanie w ciągu roku-dwoch ? bo nie wiem kiedy ekipe znajde

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Możesz iść nawet dzisiaj,wybierz druk , wypełnij,musisz też mieć mapkę działki i nanieść na nią ten planowany budynek/ chyba skala 1:1500/

Zgłaszasz rozpoczęcie budowy od np. 1 marca 2017 i to wszystko.

Jak skończysz to zgłaszasz że ukończona budowa. A to że rozpoczniesz budowę np. w czerwcu,a nie w marcu to nikogo nie obchodzi.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -