Kiedy tylko poruszyć sprawę 12tki zaraz słyszy się kontrargument o karcie nauczyciela. I jaki to ten belfr zły i że pewnie TY też jesteś belfrem, lub żona, córrka itd.
bardzo dobrze ze są stowarzyszenia
Niech ktoś z Was popracuje z dziećmi po 8 godzin dziennie i zobaczymy czy nadal będzie wypisywał takie głupoty! Zazdrość, nienawiść ludzka nie zna granic! Zastanówcie się czy w tym wątku chodzi o nauczycieli i ich zarobki? Czytajcie ze zrozumieniem, a nie wylewajcie pomyje na kadrę.
Czy likwidacja szkoły przyniosła coś pozytywnego? czy stała się pretekstem do stworzenia fundacji i zarobku dla radnych i ich współmałżonków? Zyskali budynek na który pracowali własnymi rękoma starsi mieszkańcy osiedla!
Otóż to. Pamiętajmy o tym przy kolejnych wyborach. Zapamiętajmy nazwiska tych radnych.
przez 4 lata zdążą powsadzać swoich
To niech sobie wsadzają swoich skoro tak życie wygląda ale my nie wsadzimy ich kolejny raz na stołki radnych....zaufanie legło w gruzach, uśmiech nie wystarczy
Żaden zatrudniony w fundacji nauczyciel nie znalazł się przez przypadek. Nie wiadomo w jakim celu była prowadzone rekrutacja, chyba tylko dla zasady. Pani dyrektor, nie wiadomo jaka bardziej powinna pełnić funkcję, bo chyba została zatrudniona tylko i wyłącznie zeby ładnie wygladac, zatrudniła siostrę, kolezankę, znajomą, itd. Ostrowiec jest za mały PAŃSTWO RADNI, aby to nie wyszło na jaw!!!! Wiec raczej kwalifikacje i doświadczenie tu nie były brane pod uwagę. Tylko i wyłącznie znajomości.
Łatwo oceniać innych,nie znasz pani dyrektor więc nie na miejscu jest twoja wypowiedz,a to ze ładnie wygląda to tez żle w zgrzebnym worku ma występować?Co do kadry to ona ją wybiera bo to będą jej współpracownicy i oni będą tworzyć atmosferę w tej szkole.A może ta jej siostra,znajoma czy koleżanka ma bardzo dobre kwalifikacje ale o tym nie pomyślałeś.
Radni powinni powiedzieć na samym początku, że nie będą prowadzić rekrutacji, a nie udawać jacy to są ważni przyjmując podania i CV od potencjalnych kandydatów dając im złudną nadzieję na otrzymanie pracy. Powinni uczciwie powiedzieć, że to dyrektorka dobierze sobie kadrę. Takie podejście jest chore
Zgadzam się nikt spoza własnego grona nie dostał pracy, zresztą nie było żadnych ogłoszeń o naborze
Proponuje aby oceniac prace nauczycieli za rok... A nie teraz.. Nie wiem ktore to znajome,siostry,ale kto byl na spotkaniu to wie,ze wszyacy nauczyciele napradwe dobrze wyksztalceni, przedstawiali sie,opowiadali o sobie.. Kazdy ze starzem pracy, drugimi kierunkami studiow,co od nich chciec.. Jesli mialabym wybrac kogos kogo jestem pewna ze jest dobrym nauczycielem a kogos ze zdjecia z cv i dwoch rozmow to zrobilabym to co kazdy,pewniaka.. A pani dyrektor odpowiada kompetentnie na kazde pytanie wiec nie przesadzajcie ze przyszla 'wygladac'. Lepiej zeby byl smotruch jakis? Nasza szkole ma reprezentowac..
Bardzo dobrze, ze ładnie wygląda, bo tak powinna, ale poprzez wyrażenie opinii "ładnie" kazdy rozumie coś innego. Kazdy dyrektor powinien wyglądać elegancko i schludnie, bo pełni poważna funkcję. Ale konkretnie w tym przypadku pani dyrektor ładnie by było, ale wieczorem na imprezę, a nie do rodziców i do dzieci do szkoły. A co do rekrutacji to juz przed rozmowami prowadzonymi przez załozycieli fundacji było wiadomo kto będzie zatrudniony, czyli z góry było przewidziane , że nikogo lepszego nie będzie????
Ha ha na impreze :-) to mial byc stroj na impreze??? To jak na impreze to slaby... Cale szczescie ze nie istnieje 'kod stroju w pracy' bo mnie by juz wyrzucili z mojej :-)
To dziwne,bo moja kolezanka ma tam pracowac i bez znajomosci,rekrutacje przeszla i ja wybrali..
Lepiej zajmijmy sie odbiorem szkoly i tego co nalezy do dzieci zamiast oceniac stroj pani dyrektor,tak jakby to mialo wplyw na edukacje dzieci..
strój wiele mówi o człowieku, ale ten moim zdaniem nadawał się ale do ....
a ci co nie dostali pracy nadal zostawią swoje dzieci w fundacji