Tzn, że dzieciaki zdolne, a nauczyciele młodsi nie są gorsi i na pewno ucznia lepiej traktują. No i nie oszukujmy się, dziś dzieciaki się uczą w domu.
Do gość z 18.43,ja Tobie gratuluję myślenia,ci doświadczeni nauczyciele to tacy się urodzili czy nabrali tego doświadczenia przez lata pracy?Twoja opinia krzywdzi wielu nauczycieli z pasją,którzy mieli za mało szczęścia i znajomości żeby załapać się do szkoły publicznej.W naszych szkołach jest wielu wspaniałych nauczycieli ale jest tez mnóstwo osób które nie lubią swojej pracy i są wiecznie niezadowolone.Wiadomo,ze w stowarzyszeniu przywilejów takich jak daje Karta Nauczyciela nie będzie,ale jeśli będzie dużo uczniów i wszystko będzie dobrze działało,ludzie będą się angażować w prace to myślę,ze tak żle nie zarobią.Co do tych wyników egzaminów to porównaj chociażby do wyników z gminy Bodzechów.
Masz rację. Ja bym pozwalniała niektórych starych i nienawidzących ucznia nauczycieli a zatrudniła młodych ale też powinno się sprawdzać czy się nadają do kontaktu z uczniem. Nikt tak nie skrzywdzi dziecka jak podły nauczyciel.
Skończ klepać. Nikt się z doświadczeniem nie rodzi.
Musi być równowaga, doświadczenie z młodością musi iść w parze, nauczyciele muszą być odbrze opłacani, mądrzy, lubiący pracę z dziećmi, a nie z łapanki, za byle co, z prac interwencyjnych i staży
Opłacani są dobrze, a że nie wszyscy powinni pracować w szkole to inna sprawa. Wciąż nieodpowiednie osoby kształcą się na nauczycieli.
I tu się z Tobą zgodzę,masz całkowitą racje.
Jako rodzic poprosiłem o udostępnienie mi Statutu fundacji jak również regulaminu szkoły po przejęciu PSP 12 przez Radnych jako fundację. W karcie zgłoszeniowej jest oświadczenie, które trzeba podpisać aby dziecko uczęszczało dalej do szkoły przy ul. Bałtowskiej. Treść oświadczenia pkt.2: "Akceptuję statut i regulamin szkoły oraz zobowiązuję się do postępowania zgodnie z ich ustaleniami."
Dostałem odmowę, również wysłałem mail na adres z KRS, brak odpowiedzi.
Co tam jest zapisane, że boją się udostępnić dokumenty, które muszą udostępnić?
Jak podpisać coś, czego nie wiem co podpisuję?
Może są tam ukryte opłaty?
Może są tam różnego rodzaju kary?
Może są tam zobowiązania, których nie spełnienie przez dziecko lub rodziców będzie się z czymś wiązać?
Szanowny panie! Ja też chciałam zapisać syna do szkoły prowadzonej przez fundację. Zgłosiłam się na świetlicę szkolną w dzień, który fundacja dyżuruje
(wtorki i czwartki). Tam POINFORMOWANO mnie jakie są zasady przyjęcia dziecka do szkoły, PRZEDSTAWIONO mi statut oraz regulamin szkoły. W mojej ocenie nie jest pan rodzicem tylko osobą, która "żle życzy" jedynym osobom które podjęły się ciężkiej pracy. Dlaczego nikt nie podjął się takiego wyzwania skoro to dobry interes? Może pan, panie Jarku? A może nauczyciele?
Podsumowując- jako RODZIC dziękuję radnej Pikus oraz radnemu Choince za tak ogromne zaangażowanie !!!
Jarek nie dramatyzuj tak. do konca maja z tego co słyszałam ma być już wyłoniony dyrektor, więc pewnie potem statuty i regulaminy będą już w pełni napisane i wgl.
o tym co może morze pogadaj pan z marynarzami. Dziwne, że panu nikt nic nie chce pokazać a innym pokazuje. Widocznie tak pan chciał to zobaczyć ...
Kadra wybrana. Teraz tylko zapisać malucha i czekać na wrzesień oraz pierwszy dzwonek w nowej szkole. Spotkanie nauczycieli oraz dyrekcji z rodzicami odbyło się wczoraj.
I kto będzie uczył?bo nie mogłam być.
Podajcie proszę nazwiska .
Wczoraj na festynie niektórzy byli, a jak się nie zna danej osoby to co da nazwisko.
Jak będzie tak pięknie jak w MPK to gratuluję!!!!
Dokladnie. Mpk sie rozpadlo to teraz inny biznes
Jak miasto, a więc i rada miasta mogą najpierw likwidować szkoły, a następnie rodziny dwóch radnych zakładają fundację???!!!! Przecież to ewidentne wygląda na wykorzystywanie stanowiska państwowego!!!