Jeżeli szkołę będzie prowadziło stowarzyszenie, to nauczyciele będą pracowali wg kodeksu pracy, a nie karty nauczyciela. Można tak pracować??? Koniec z urlopem rocznym około 80 dni.
Jeśli ktoś tu chce zrobić biznes, to nie dwoje radnych broniących interesów dzieci, a raczej grono nauczycielskie pod czyimś przewodnictwem broniące KARTY NAUCZYCIELA. Samorządowcy nie otrzymają Karty Nauczyciela, która daje pewne przywileje NAUCZYCIELOM A NIE DZIECIOM, a więc o czyim i jakim nieszczęściu tu mowa? Gościu! piszesz "...byle tylko zarobić!" Nic prostszego -likwidowanych ma być więcej szkół - zakładaj Stowarzyszenie lub Fundację w następnej i ... zarabiaj. Otrzymasz subwencję 5 300 zł rocznie na każde dziecko, opłacisz z tego czynsz za wynajęcie budynku, prąd, ogrzewanie, pensje nauczycieli (+ZUS), personelu pomocniczego (+ZUS!), zakupisz środki czystości do sprzątania, materiały eksploatacyjne dla szkoły takie jak np: kreda, papier, tusze do drukarki komp., dzienniki szkolne, materiały do drobnych napraw i konserwacji i wiele innych rzeczy. Utrzymasz teren przed szkołą, zorganizujesz dzieciom jakieś formy zajęć pozalekcyjnych i okazjonalnych ..... i reszta dla Ciebie!!! Biznes to biznes! A jeszcze w ramach Twojej wysokiej etyki z tych pieniędzy utworzysz coś w rodzaju KARTY NAUCZYCIELA, bo na to już subwencji nie dostaniesz. Nie zapomnij przy tym o podwyżkach dla nauczycieli... oni na to czekają.
Gościu, widzę że jesteś niedoinformowany. Jak "dojdziesz do siebie" to napisz coś sensownego.
Fundacja to nie stowarzyszenie. Stowarzyszenie mieli powoływać rodzice i mieliby wpływ na funkcjonowanie szkoły. Fundacja to nie pomysł rodziców, wyskoczył jak królik z kapelusza. Nauczyciele nic do tego nie mają, a co na to rodzice? Dacie tam dzieci?
Jeżeli pracą pani CH, jak piszesz, będzie praca TYLKO W FUNDACJI to nie musi rezygnować - ona po prostu takiej KARTY MIEĆ NIE BĘDZIE. Co do pracy w innych miejscach to ja nie mogę się wypowiedzieć ponieważ osobiście nie znam Pani Ch. (Twoja pisownia), nie wiem czy w chwili obecnej gdziekolwiek pracuje oraz jakie ma przywileje (jeśli ma!) i plany na przyszłość. Nie wnikam w czyjeś życie prywatne ani zawodowe.To, że z PSP (a nie z psp - jak piszesz) to nikt nie jest gorszy - ja w przeciwieństwie do Ciebie, w ogóle nie klasyfikuję ludzi na lepszych i gorszych, a co najwyżej na mniej lub bardziej myślących lub mniej lub bardziej rozsądnych. Do pracy w obejściu nie mam nic (tak więc nie możesz liczyć na zatrudnienie u mnie) ponieważ mieszkam w bloku, za wszystko płacę i wszystkim zajmują sie odpowiednie firmy zatrudnione przez administrację domu.
Tym bardziej ta Fundacja ma przyszłość - nie będą płacić czynszu, odpadnie jedna opłata miesięczna. Więcej dla dzieci.
Ciekawe ilu uczmiów będzie w tej szkole. Dajecie tam swoje?
mieszkanko mądralo na stołku dyrektora?
Szczerze wspO
Proponuję Ci mieszkańcu byś wybrał się po herbatkę ziołową do apteki. Napił się jej odrobinkę a jak nie będzie pomagać i nadal Twoje wpisy będą sugerować innym kretynizm i buractwo to skonsultuj się z lekarzem. Kiedy ochłoniesz wróć. Podyskutujesz.
Jacy sponsorzy? Są projekty unijne, trzeba ich mądrze wykorzystać, a dzieci na pewno skorzystają, w końcu to one są tu najważniejsze. DLA NICH TA SZKOŁA
Proponuję Ci mieszkańcu byś wybrał się po herbatkę ziołową do apteki. Napił się jej odrobinkę a jak nie będzie pomagać i nadal Twoje wpisy będą sugerować innym kretynizm i buractwo to skonsultuj się z lekarzem. Kiedy ochłoniesz wróć. Podyskutujesz.
15 postow zablokowanych? Chyba admin zaspal!
hej co z tym forum, drogi adminie poblokowałeś normalne wypowiedzi, to już nie można wyrazić swojego zdania? to do czego służy forum, rozumiem wulgaryzmy itp
definicja:Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.
założono nowy wątek o podobnym temacie i niestety też blokady, jestem zainteresowana rozwojem sytuacji, mam dziecko, które ma iść do szkoły, chyba należy się troszkę szacunku do odwiedzających to forum!!!
Teraz mają abstrakcyjny przelicznik wyssany z dużego palucha lewej stopy.
Ja również zostawiam dobre stowarzyszenie to i dobrzy nauczyciele i dobra płaca a przede wszystkim szczęśliwe dzieci to jest najważniejsze.
Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.
a 20 postów z normalnymi wypowiedziami zablokowanych
Tak i można odliczyc 1 procent podatku z fundacji to korzyśćdla rodziców nieniestety stowarzyszenie działa na innych zasadach