dziś podrożał o 0.85% od rana gzdie górna granica bozia wie
frank dziś osiągnoł 3.70 ratuj się kto może bo będzie po 4 zł.
frank dziś 3.75 czy dojdzie na koniec sierpnia na 4zł. uwarzam że przeskoczy tą granicę
nie ma co sie łudzic ,bedzie po 3.60 minimum przez kolejny rok a nawet moze i wyzej bedzie stal o ile pewne sprawy zle sie potocza ,sprawa Grecji za 2 miesiace wroci tak czy siak
Nie dajmy się bałamucić kursem franka. Tak, czy owak przy obecnym kursie wysokość rat kredytowych we frankach dopiero zbliża się do wysokości raty w złotówkach dla identycznej kwoty kredytu i formy spłaty.
Jedyna różnica w tym, że znacznie większy jest udział kapitału w tej racie, niż odsetek.
A żeby dostać kredyt we frankach należało mieć zdolność kredytową wyższą niż dla złotówek, czyli "biedni" nie brali.
Niech się rząd bierze za wzmacnianie gospodarki, to pomoże zarówno frankowym jak i złotówkowym kredytobiorcom.
Poprawi się wówczas kurs złotówki i zarazem spadną stopy procentowe w zł.
To co się dzieje w naszej gospodarce nie ma żadnego wpływu na kurs franka w Polsce ani kursy akcji Polskich spółek. Patrz co dzieje sie teraz z WIG20 kiedy polskie firmy mają się całkiem dobrze.
Kursem franka jak i akcji na GPW steruje USA a nasz rząd nie ma z tym nic wspólnego.
USA nawet swoim budżetem już nie steruje. Co najwyżej kilka prywatnych banków czy funduszy może sterować frankiem ale nie USA :)
A realne wzmocnienie naszej gospodarki (niestety chyba cudowne) mogłoby zmienić kurs zlotówki i oderwać nas od nieuzasadnionego powiązania ze słabym Euro.
Co do GPW, to jest to tak płytka giełda, że nie trudno się na niej bawić w ustawianie kursów jak już kilka razy mialo to miejsce.
obniżyli ranking USA na podwójne AA w poniedziałek frank będzie po 3.90.Płaciłem 400 franków po 2.10 jak brałem było 840zł. teraz płacę1560zł.więc nie kłamcie że nic się nie dzieje to jest tragedia nas biorących kredyt we franku.
A nie myślałeś wcześniej o ryzyku?! Myśleliście ,że zawsze będzie tak fajnie? My wzięliśmy kredyt w złotówkach,'frankowi' znajomi śmiali nam się w twarz...teraz sytuacja się odwróciła:P My płacimy 400 zł raty!
nie życzę nikomu źle i nie cieszę się z cudzego nieszczęścia, ale było myśleć! Nie bierze się kredytu w obcej walucie na 30 lat!!!!!!!!!!!!!!
To stara ludowa przyśpiewka na temat franka :)
Nie kłamałem pisząc, że raty kredytów we frankach dopiero zbliżają się do rat kredytów złotówkowych.
To powinno uruchomić wyobraźnię kredytobiorców frankowych i pozwolić im zrozumieć, że kredytobiorcy w złotówkach cały czas orzą pod górkę. I robią to z pelną świadomością, bo chcą mieć coraz mniejszy dlug, którego spłata w pełni zależy od nich.
To przejaw zdrowego rozsądku ze świadomością wielkiego obciążenia kieszeni.
Dlatego ja także nie zamierzam płakać nad frankiem. Było miło przez jakiś czas i pewnie jeszcze kiedyś będzie ale to loteria. Zbyt wiele zależy od zewnętrznego rynku.
Natomiast siła złotówki i inflacja żywotnie mnie interesują bo to moja waluta i kształtuje moją rzeczywistość. Choćby wartość mojej pracy.
Nadchodzi apokalipsa gospodarcza,proszę pokazać 10 produktów w sklepie wyprodukowanych w UE.Wszystko robią w Chinach,od sznurówek,po komputery.A unia europejska co produkuje?
no nie tak do końca pokążmy jeden produkt polski to będzie sukces
niech żyje frank w który zainwestowałem wszystkie oszczędności zarobiłem 16 tyś w ciągu 1 miesiąca.w poniedziałek dokupię aby nie było w kantorach w ostrowcu nic i znowu pójdzie w górę ,i znowu zarobię na tych tseudo biznesmenach co to wille budowali nie za swoje.
Grupa ATLAS stworzyła markę i swoje imperium od podstaw. Obecnie mają zakłady w całych dawnych KDL'ach czyli Europie Wschodniej.
http://www.atlas.com.pl/pl/o-nas/grupa-atlas2.html
No i ich bocianie gniazda były jednym z fajniejszych zabiegów marketingowych :)
Ja inwestuję we franka bo tu jest pewny zarobek a ryzyko żadne dziś obleciałem kantory i skupiłem w ostrowcu wszystko co było bo w poniedziałek będzie po 4zł.Ameryka leży podali w TV.
i to popieram 17:57 wszyscy co narzekają to pewnie ci co wzieli w zł. zawsze kredyt był jest i będzie nieopłacalny
wnimanie-wnimanie frank dziś po otwarciu sesji zacznie od 3.90 i poszybuje w górę