Eldorado tych, którzy zaciągnęli kredyty we frankach, stało się ostatnio horrorem. Ale niech Bóg ich broni przed zamianą długu na złote
Drogi frank to nie koniec kłopotów posiadaczy kredytów hipotecznych. Banki chcą teraz dodatkowych ubezpieczeń
Takie wróżenie z fusów jest psu na budę. Jeśli w strefie euro się nie uspokoi, frank będzie rósł. Nie ma żadnego sufitu, górnej granicy i nie można przewidzieć, do jakiego poziomu wzrośnie. Jeśli taki wysoki kurs się utrzyma, to niektórzy będą w bardzo trudnej sytuacji, bo dla nich spłata raty o kilkaset zł większej będzie sporym obciążeniem - powiedział Andrzej Sadowski, ekonomista
cały ten wątek jest jednym wielkim marudzeniem ... tych, co nie mają kredytów we franku.
Odczepcie się więc od naszych kredytów, i się o nas nie martwcie. Żal wam de ściska?
Nam się opłaca. Pozdrowienia.
Brawo gość 15:49-ja też mam kredyt we franku,nie narzekam, w PLN opłaciłbym i tak więcej,a tak mieszkam w domku jednorodzinnym,a nie w blokowisku na 40-50 metrach.Wolę zapłacić ratę 1300-1700 zł niż czynsz 900 zł.
Ciekawe jak będzie po 10zł czy też będziesz szczęśliwy:((((
ten z 15.58 przecież to jest kamikadze cieszy się że będzie bankrutem
podali że wartość zabezpieczeń nieruchomości spadła o 25% więc zbędna dyskusja tylko pomoc rodziny im pomoże.
a jak a jak będzie po milion!? albo po miliard?! albo po patryliard!?! no? będziesz szczęśliwy?
16:34 zmień pieluchę.
RZAD CHCE BY POMOC TYM CO BRALI WE FRANKACH BO SAMI POBRALI I TERAZ POMYSL TUSKOMLOTOW BYSMY SIE ZBIERALI NA TYCH CO POBRALI KREDYTY I JUZ DYSKRYMINUJA TYCH CO WZIELI W ZLOTYCH BO IM NIKT NIE POMOZE CALA TUSKOLANDIA A CZY JESTES ZA TYM BY TERAZ DOKLADAC DLA TYCH CO WZIELI SWIADOMIE KREDYTY?????/
http://biznes.onet.pl/banki-zadaja-dodatkowych-zabezpieczen-od-kredytobi,18493,4791699,3030295,51,1,news-detal
fot. Shutterstock
Nerwy na rynku walutowym udzieliły się bankom. Mogą one ponownie sprawdzać zdolność kredytową swoim klientów i żądać dodatkowych zabezpieczeń.
Rekordowo drogi frank szwajcarski wzbudza zaniepokojenie instytucji finansowych. Przy kursie 3,48 - 3,50 zł za franka wartość kredytu przekroczyła wartość nieruchomości. Zagrożenie takie może dotyczyć nawet 200 tys. polskich rodzin - uważa Marcin Krasoń z Open Finance.
Czy banki mają prawo sprawdzać klientów i dlaczego to robią
dziś franekznów w górę a oni twierdzą w dalszym ciągu ża się opłaca-szok
no ale czego ty właściwie, sfrustrowany człowieku oczekujesz? że się powieszą, czy rozpłaczą, czy co? opłąca im się nadal, co udowodnili powyużej. może mniej niż przy kursie niższym, ale ty tego nie jesteś w stanie zrozumieć. irytuje cię to, że ktoś nie płacze, nie lamentuje. więc się tego domagasz. zastanów się nad tym o co ci chodzi i co cię to obchodzi? masz taki kredyt?
nie ,ja cieszę się gdyż mam oszczędności we franku i liczę zyski chyba mogą niektórzy inwestować?Nigdy nie żyłem na kredyt bo to sią nie opłaca dlatego jestem bogaty.