Banki namawiały na kredyt we frankach jak był po 2 złote bo czuły interes.
Teraz niby w trosce o kieszeń klienta nie chcą dawać we frankach - a przy takim kursie mogło by być właśnie opłacalne.
A ludzie jak te małpy - wszyscy biorą we franku to i ja wezmę. A myślenie gdzie było?
To samo z akcjami i funduszami akcyjnymi... tuż przed krachem ile to reklam było w telewizji że takie wspaniałe wyniki... 200% przez 3 lata :D:D
No i małpki kupowały - no bo wszyscy kupowali... A tu bum - i wasze pieniążki już u myślących na kącie.
Ktoś te drogie akcje przecież sprzedawał :) - nie wszyscy tylko ta garstka z rozumkiem.
Z frankiem to samo... Kurs spuszczali przez 2 lata żeby ludzi nałapać - teraz mają przez 30 lat gwarantowany zbyt na franka - więc taniej nie będzie bo po co? :D Pół Polski jest za franka wybudowane.
Będzie po 4 zł też trzeba będzie spłacać. 4,80 - też. Niemożliwe? tak samo mówili że 3 zł to kurs niemożliwy gdy był po 2 zł.
Przewalutowywać czy nie - o to jest pytanie :)
czy kupić franki czy euro?
Zdolność kredytowa brana jest pod uwagę tylko przy braniu kredytu. Później bank na to nie patrzy, bylebyś spłacał raty. Jeśli ktoś płaci regularnie to nie ma się czego obawiać.
I niech płacą kredytów sie zaczciało ?he
wszystko co pisze gość z 17:57 to prawda, trzeba sie troche orientować w bankowości , a nie pisać głupoty. Ci co wzieli w zł. to najwyraźniej ich to boli że zawsze będą płacić więcej bo złoty zawsze był i będzie słabą walutą.
13 ;26 NIEUDACZNIKU Oj już się boimy oj się boimy, a jaką Ty partię reprezentujesz? Najlepiej załóż swoją taka co by w ucho dobrze wpadało. Jaki ten naród Polski głupi.
Będzie po 6.5 zeta zaczekaj zarobisz trochę więcej niż 100% sprawdzone notowania.
Brawo gość 15:49-ja też mam kredyt we franku,nie narzekam, w PLN opłaciłbym i tak więcej,a tak mieszkam w domku jednorodzinnym,a nie w blokowisku na 40-50 metrach.Wolę zapłacić ratę 1300-1700 zł niż czynsz 900 zł.
będzie po 10 zł
co to znaczy "spedów"
chyba pytasz o "spread" bankowy
Cos mi sie zadje ,ze przybedzie nam troszke za tuska nie tylko cen i bezrobotnych ale i bezdomnych
W czasie gdy brałem kredyt w złotówkach nikt się nade mną nie rozczulał. A wtedy "frankowcy" spłacali dużo niższe raty. Teraz państwo rzuci się na pomoc zadłużonym we frankach rodakom. Chyba notable onego państwa mocno się w szwajcarskiej walucie zadłużyli.
Ludzie godali że dojdzie do 6 zł że juz szykuja sie na odkupywanie posiadłości dłuzników.Najlepszy byle jaki ale swój tako prowda
To co się dzieje w naszej gospodarce nie ma żadnego wpływu na kurs franka w Polsce ani kursy akcji Polskich spółek. Patrz co dzieje sie teraz z WIG20 kiedy polskie firmy mają się całkiem dobrze.
Kursem franka jak i akcji na GPW steruje USA a nasz rząd nie ma z tym nic wspólnego.
A nie myślałeś wcześniej o ryzyku?! Myśleliście ,że zawsze będzie tak fajnie? My wzięliśmy kredyt w złotówkach,'frankowi' znajomi śmiali nam się w twarz...teraz sytuacja się odwróciła:P My płacimy 400 zł raty!
nie życzę nikomu źle i nie cieszę się z cudzego nieszczęścia, ale było myśleć! Nie bierze się kredytu w obcej walucie na 30 lat!!!!!!!!!!!!!!
Nadchodzi apokalipsa gospodarcza,proszę pokazać 10 produktów w sklepie wyprodukowanych w UE.Wszystko robią w Chinach,od sznurówek,po komputery.A unia europejska co produkuje?
frank to na zachodzie - u nasz zwykly franek