Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Filtr cząstek stałych - peugeot 407

Ilość postów: 16 | Odsłon: 9682 | Najnowszy post
  • Filtr cząstek stałych - peugeot 407

Filtr cząstek stałych do peugeota 407-zna ktoś mechanika który uzupełni płyn do filtra cząsteczek stałych w Ostrowcu?

gilba
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Filtr cząstek stałych - peugeot 407

Ja miałem ten sam problem. jeśli mam być szczery nie ryzykuj próby wymiany tego płynu w Ostrowcu bo żaden mechanik nie ma o tym zielonego pojęcia. umów sie na wizytę w salonie peugeota w Kielcach lub w Lublinie i będziesz miał zrobione to dobrze. oprócz wymiany płynu trzeba jeszcze wprowadzić w komputer że jest uzupełniony płyn, a to dla ostrowieckich mechaników czarna magia.

Gość_jaroo
      Zgłoś
      Odpowiedz

po czym poznać że należy uzupełnić ten płyn, czy komputer pokładowy daje jakąś informację?

Gość_gm
        Zgłoś
        Odpowiedz

u mnie wyświetlało fuel minimum level i radze jesli jest taki komunikat albo podobny nie należy tego bagatelizować

Gość_jaroo
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Filtr cząstek stałych - peugeot 407

w ostrowcu nie ma nikogo kto ci pomoże w tej kwestii!tylko kaske chłopaki wezma za komputery itp ale nikt tego nie zrobi poprawnie!

zasugerowany serwis zedrze kasiorke!

jest as od tych spraw w SUCHODÓŁCE za Ożarowem!

polecam tego człowieka naprawde dobry specjalista !

mi pomógł gdzie już nie było żadnych nadziei tylko serwis filtr do mojego wozu kosztowałby ok 18000zł on to naprawił za 1000zł!

pozdro

Gość_egr
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Nie to żebym był złośliwy ale... macie te swoje oszczędności w klekotach ;)

Gość_abc
      Zgłoś
      Odpowiedz

złośliwy nie jesteś ale ja wole uzupelnić płyn i jeżdzić normalnym komfortowym autem a nie wieśwagenem albo audiolą

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie chodzi mi o markę, tylko o silniki diesla. Cóż z tego, że troszkę mniej spalają, skoro są awaryjne i drogie w naprawie.

Gość_abc
          Zgłoś
          Odpowiedz

No tak te nowe wynalazki przyprawiają o zawrót głowy, a to wszystko w imię pseudoekologii i wyśrubowanej normy Euro6 czy ileś tam. Jak mało masz płynu Eloys to znaczy że również filtr FAP się zapełnił i trzeba go wypalić. O stanie zapełnienia poinformuje komputer diagnostyczny. Wypalenie pociąga za sobą wymianę oleju i filtra, nie mówiąc o tym jak taka operacja daje w dupę silnikowi. Macie tą swoją nowoczesność która ponoć ma ułatwiać człowiekowi życie.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Witam serdecznie. Mierzę się z zakupem takiego auta (Peugeot 407 2.0 lub 1.6 HDI) i mam pytanie w związku z tym. Na ogół to jeżdżę w 80% po mieście więc zapewne ryzyko zapełnienia takowego "DPF-a" (filtra cząstek stałych) jest dużo większe. Jak przepalać taki filtr? Czy jest na to jakaś recepta w stylu: "Jedź przez ok 20 kilometrów ze stałą prędkością 90 km/h..." ??? Pytam bo w tym akurat aucie tego boję się najbardziej.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wyrzuć ten cholerny filtr- ja tak zrobilem i problem z glowy bo bedzie ci sie w kolko zapychal.przerabialem to .prze pol roku kolejny mechanik mi go przepalal,zajezdzal silnik nie mowiac o kosztach. Usunalem i spokoj w koncu.

Gość_Kell
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Gosciu chcesz powiedziec ze Peugeot jest bardziej komfortowy od VW czy Audi?? prosze Cie-nie osmieszaj sie? Najzwyklej w swiecie poprostu Cie nie stac! wiec nie wiem po co takie glupoty piszesz! Wystarczy ze porownasz ceny peguot 407 i audi a6 czy nawet a4-ten sam rocznik!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jeżeli chodzi o różnicę w komforcie jazdy w Peugeocie 407, Audi czy VW, to nie ma żadnej. We wszystkich w/w modelach jeździ się równie dobrze, wszystko zależy od zasobności portfela bo ceny tego samego rocznika znacznie się różnią i oczywiście od upodobań. Jeżdżę od 2 lat Peugeotem 407 i na awaryjność ani komfort nie narzekam i jak do tej pory nie miałam problemu z filtrem cząstek stałych choć przy zakupie też się tego obawiałam bo wszyscy straszyli.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Niewiele drożej Cie wyniesie wymiana co usunac fap (fizycznie i z wyciąć z softu) w kielcach albo właśnie w suchodólce, i raz na zawsze święty spokój! A może ktoś wie jak sobie z tym radzi nasza firma z Ostrowca?

yzf
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Uzupełniałem płyn i regenerowałem filtr cząstek stałych w Peugeocie 607 przy przebiegu około 170 tys. Obecnie przejechane jest ponad 300 tys. i nic się na razie nie dzieje. W celu dbania o filtr i zapobieganiu zapychania należy po prostu przejechać raz na kilka tysięcy 15-20 min utrzymując obroty około 3 tysięcy. Wydłuży to zdecydowanie przebiegi między regeneracjami i wymianami płynu. Osobom, które rzadko robią trasy odradzam zakup aut z tego typu filtrami gdyż narażają się rzeczywiście na wysoki dodatkowe koszty. Koszt wymiany 3 lata temu płynu z regeneracją filtru w Peugeocie w Kielcach około 1200 zł., możliwe że obecnie taniej. Odnośnie komfortu to można się wypowiadać jeśli jeździło się różnymi markami i miało się własne a nie zasłyszane opinie. Peugeot 407 jest pierwszym Peugeotem, który ma zestrojone zawieszenie na niemiecki gust - czytaj dosyć twardy jak na francuza. Audi ma swoją zasłużoną markę ale trzeba uważać na silniki bo niektóre cieszą się dużą awaryjnością. Nie można też porównywać 407 z A6 bo to inny segment. Ale to już dygresje na zupełnie inny temat.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Płaci się za głupotę ludzką , Francja to elegancja

Gość_yacyn
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -