Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy w Ostrowcu Św. powinno się zlikwidować straż miejską?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Fasolka po bretońsku

Ilość postów: 3 | Odsłon: 1184 | Najnowszy post
  • Fasolka po bretońsku

    jak gotujecie fasolke po bretońsku?

    Gość_Zofia
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Fasolka po bretońsku

      Danie nigdzie za Polską niespotykane.Ja moczę drobniutką fasolkę(perełkę) przez całą noc. Potem gotuję i zbieram pianę. Dodaję przesmażoną mięsko i kiełbaskę z cebulką, warzywa i koncentrat pomidorowy albo pomidory w puszce.Oczywiście używam soli i pieprzu czarnego do smaku. Na koniec dodaję majeranek.

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Fasolka po bretońsku

        Fasolę zalewamy goracą wodą do moczenia-zachodzi zdrowszy proces,nie ma wzdęć czy też niestrawności po zjedzeniu dania,jeszcze troszkę kminku proponuję,dobrze przygotowana fasolka posypana np.zieloną pietruszką może być daniem pani domu dla przyjaciół.

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę