Trzeba mieć dużą świadomość samego siebie, by z rozmysłem wybrać takie życie. Najczęściej ludzie tylko mówią, że chcą być sami i szukają potwierdzeń na to, że dadzą sobie radę, ale przy najbliższej nadarzającej się okazji wchodzą w mniej lub bardziej trwałe relacje. Ty z góry określasz czego chcesz i nie uznajesz półśrodków. Masz mój szacunek.
kolego masz branie- zazdrosna
przecież jest jasno napisane czas wolny, a wy tu wyskakujecie z tą pracą i pracą dobre usprawiedliwienie. Dlatego pewnie czas wolny czyli nudę zabijacie pracą można i tak. Sporo osób tak właśnie czyni :)
I dobrze czyni bo praca ludzi uszlachetnia i efekty też są bo człowiek ma jakiś dorobek. Niektórzy świadomie wybierają rolę singla. Wygodniej , spokojniej i seks z kim chcesz i kiedy chcesz , nikt nie ogranicza i zero obowiazków.
Singlu z wyboru, tak jak opisujesz postępują zazwyczaj egoiści. W sumie to może i lepiej że są sami niż mieliby kogoś unieszczęśliwiać. Dziwię się tylko że znajdują chętne na seks. Ja bym nie poszła do łóżka z kimś, kogo nie darzę uczuciem. Taki seks nie jest nic wart. Współczuję Ci ;)
"Single" zwykle nie myślą o tym co będzie później - czy będzie miał kto im kto w życiu rękę z pomocą podać czy szklankę wody jak sił zabraknie. Widzą i widzą tylko to co jest dzisiaj, bawią się i korzystają na bieżąco i łudzą się że za 10 czy 15 lat też tak będzie.
A co będzie później...? Nie myślałeś o tym ?
często ktoś mi mówi o tej ,,szklance wody'' a jest sens użerać się z kimś przez 30 40 lat dla ,,szklanki wody''? a może ta osoba umrze wcześniej i ,,szklankę wody'' od niej ani potomstwa na oczy nie zobaczysz?
Nie rozumiesz, że niektórzy pracują od rana do wieczora i tak w zasadzie czasu wolnego nie mają?
jestem przed 30, niefajny, oczywiście wolny, nie mam żadnego hobby z powodu depresji, co robić?
Co wy z tą depresją macie? Wszędzie się słyszy depresja i depresja. Nie rozumie tego! Chyba za dużo czasu wolnego macie i myślicie o depresji.
14:31 typowa odpowiedź ignoranta nie mającego o niczym pojęcia ale udziela się najwięcej, polecam poczytać o takim czymś jak "serotonina".
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, a o serotoninie już czytałam bo musiałam.
Jeśli faktycznie masz depresję, a nie tymczasową chandrę, to nie czekaj, tylko idź do terapeuty. Sam sobie z tym nie poradzisz, a im wcześniej zaczniesz leczenie, tym mniej czasu stracisz. Nie zastanawiaj się i nie słuchaj tych, którzy mówią "Weź się w garść" albo "Samo ci przejdzie". Nie przejdzie, a każdy dzień tracisz bezpowrotnie. Szkoda marnować życia, więc poszukaj specjalisty i wracaj do ludzi.
Zależy od pory roku - teraz rower, siatkówka, spacery, spotkania ze znajomymi itd. A gdzie? Różnie, zależy gdzie poniesie ze znajomymi :) W tym wieku to czas wolny jest luksusem, bo pracować trzeba żeby zarabiać.
Po pracy , wieczorową porą gdzie Was można spotkać? Jakie lokale preferujecie?
Może jakaś grupa fb,30 plus?:-)
Jest Ostrowiacy 25+