Dzisiejsze wyniki:
Anglia - Ukraina 1:0
Szwecja - Francja 2:0
Klasyfikacja po 12.dniu
1.iza 21pkt.
2.Elena 19pkt.
Patriota 19pkt.
4.Mruwa 17pkt.
5.sylwia29 16pkt.
Czlowiek 16pkt.
7.yzf 14pkt.
8.Paranienormalny 13pkt.
Zainteresowany 13pkt.
10. wilku 12pkt.
11.Lucyferus 5pkt.
12.1 3pkt.
13.alienor 1pkt.
KonradSZ 1pkt.
Marcinek 1pkt.
realista 1pkt.
józek 1pkt.
Szwecja chyba zaskoczyła wszystkich ;)
Trzeba pomyśleć o nowych zasadach w przypadku obstawienia remisu. Długo nad tym myśłałem, ale nie znalazłem idezlnego rozwiązania. Moja propozycja jest taka, że że można będzie obstawiać remis, który nastąpi dopiero po dogrywce.Jeśli w czasie regulaminowym jest np. 0:0 a wdogrywce pada decydująca bramka to liczy sie to normalnie jak wynik 1:0. Jeśli ktoś obstawi remis i zwycięstwo w karnych, to myślę, że niezależnie w jakim stosunku będzie ten remis 0:0 1:1 2:2 itp. powinien otrzymać 3pkt.
Sądze, że można to zorganizować lepiej. Jestem otwarty na propozycje :)
witam:)dziś dzień bez meczy,więc nie obstawiając wyników pozdrawiam Was i życzę miłego dnia:)do jutra:):)
Proponuję abyśmy mecz + dogrywki traktowali jako jedno jeżeli jednak ktoś postawi mimo wszystko na remis i dojdzie do karnych zastosujmy system 0,1 (0 - przegrana; 1 - wygrana) czyli wynik meczu (remis)/wygrany karnych (0-1 lub 1-0). Punktacje za obstawienie meczu proponuję zostawić. Obstawienie remisu w takim przypadku będzie ryzykowne dlatego dajmy możliwość zdobycia dodatkowych 2 punktów za wytypowanie zwycięzcy karnych czyli za trafne wytypowanie remisu z karnymi w sumie 5 punktów. Uważam, że będzie to sprawiedliwe ponieważ inni mają podwujną szanse na zdobycie punktów albo wytypowanie wyniku (3 ptk.) albo wytypowanie zwycięzcy (1 ptk.). Życzę miłego dnia i szczęścia w typowaniu.
witam WAS :)i tak nic z tego nie rozumiem:(moje typy na dziś Czechy- Portugalia 0;1,Niemcy-Grecja 2;0,
niech będą obstawiane wyniki jak do tej pory lub jak ktoś chce może typować wyniki karnych jeśli trafi wynik karnych to 5pkt jak wynik meczu 3pkt jak wygraną danej drużyny to 1pkt
Podobnie jak ja mówiłem. tylko, że udoskonaliłeś system. Wydaje mi się, że to jest najbardziej trafne sprawiedliwe rozwiązanie. Tylko według mnie wytypowanie remisu a potem zwycięstwa w karnych którejś z drużyn daje (3+1) 4pkt, a nie 5. Zgadza się ?
Czechy - Portugalia 1 - 3
Uważam ,że typowanie powinno być jak było z tym ,że wskazanie przy remisie prawidłowego rozwiązania powinno być + 1 punkt czyli jak zaproponował Patriota z tym ,że najlepiej by punkt był przyznany za wskazanie w jaki sposób dojdzie do rozstrzygnięcia (jeżeli wskaże dogrywkę a skończy się karnymi punktu nie ma i odwrotnie )
Wg. mnie dogrywka powinna się liczyć jak regulaminowy czas gry
Czechy-Portugalia 0:2 hehe faktycznie nawet nie wiem jak to się stało, że takie mecze utworzyłem.
Zgadzam się z patryjotą aby potraktować dogrywkę jako regulaminowy czas ale za wytypowanie zwycięzcy karnych dajmy 2 punkty taki bonus za to, że mało prawdopodobne aby po dogrywce był remis jak pamiętam często się to nie zdąża.