Witam,
Jakie jest Wasze zdanie odnosnie przyjecia emigrantow z Syrii czy innego arabskiego kraju do Polski?
Indianie w Ameryce tez kiedyś przyjęli imigrantów, a teraz niedobitki mieszkają w rezerwatach
ps.
emigrant - ktoś kto wyjeżdża z kraju
imigrant - przyjeżdża do
Emigrantami to oni są w swoich krajach. W Polsce są imigrantami. I jestem zdecydowanie przeciwny. Po pierwsze w Polsce jest mnóstwo osób, które dostają marne zasiłki po 600 zł albo i mniej, a oni mają dostać po kilka tysięcy, mieszkania i pracę... Skąd te pieniądze, mieszkania i przede wszystkim praca, których brakuje dla Polaków? Po drugie, muzułmanie już tak mają, że narzucają swoją religię, kulturę, zwyczaje, a sami przystosować się nie potrafią. W ich rzeczywistości nie istnieje pojęcie tolerancji do innych kultur, a sami wymagają jej od innych - taki paradoks. Przy takich układach możemy skończyć jak Francja czy Wielka Brytania, gdzie muzułmanie podcinają białym mężczyznom głowy na środku ulicy, gwałcą białe kobiety, znęcają się nad białymi dziećmi, podpalają mieszkania białych rodzin. Wiem oczywiście, że nie każdy muzułmanin taki jest, ale jest takie powiedzenie, że nie każdy muzułmanin to terrorysta, ale każdy terrorysta to muzułmanin. Oczywiście to powiedzenie też do końca prawdziwe nie jest, ale jest w nim ziarno prawdy.
Z resztą nie rozumiem też muzułmańskiej logiki - chcą prawa szariatu, chcą żyć w państwie islamskim, a uciekają z państw islamskich, w których obowiązuje prawo szariatu... Więc jak to jest? Uciekają stamtąd bo im tam źle, toczą się wojny, głód smród i ubóstwo, czy wyjeżdżają do innych krajów bo je po prostu chcą opanować?
ja od 4 lat ani grosza od panstwa nie dostaje...
Tym sposobem niedługo będziemy mieli w Polsce Islam. Niech rząd zajmie się Polakami a nie Obcokrajowcami.
A czemu nie przyjma ich np. Emiraty arabskie , Katar , Honkong , kraje kapiace dobrobytem i ich wspolwyznawcy religijni ???? A tak z ciekawosci ilu przyjmie Szwajcaria , Monako ??? Kto madry wie co robic !
Ale ci imigranci są przecież chrześcijanie.
Przecież to chodzi o Chrześcijan a nie islamistów. Nie znacie w ogóle tematu a mądrzycie się.
skoro tak dobrze znasz temat, to pewnie i o tym wiesz :
http://prostozmostu.net/kraj/uchodzcy-narzekaja-na-warunki-w-polsce
Sam nie znasz do końca tematu. Chrześcijanie to tylko niewielka część uchodźców z Syrii i Erytrei. Zdecydowana większość uchodźców jakich ma przyjąć UE to muzułmanie z wielu innych krajów muzułmańskich. Chodzi bowiem głównie o nielegalnych imigrantów jacy trafiają do Włoszech i Grecji, a 90% z nich to muzułmanie. Dodatkowo, na teren Polski próbują się dostać także uchodźcy z krajów Bliskiego Wschodu podróżujący nielegalnie drogą lądową, a ci uchodźcy to już w 99% muzułmanie, którzy poprzez Polskę chcę przedostać się głównie do Niemiec, Francji i Wielkiej Brytanii, ale w znacznym stopniu nie udaje im się to ponieważ są przechwytywani na granicach i pozostają w Polsce...
W czym widzisz problem?
Zdecydowanie jestem na nie. Nawet niech sie tu nie pokazują.
Swoją drogą Ostrowiec ma soje zalety - nic tu nie ma, nawet imigrantów, no może prócz jednego Pana murzyna który od zawsze jeździ na składaku. :)
Zdecydowanie jestem na tak. Wreszcie wzrośnie ilość mieszkańców zadowolonych