Przeprowadzam sie z mezem do Ostrowca na emeryture. Jak znalezc przyjaciol? Mamy po 50-tce. Wybralismy Ostrowiec poniewaz jest blisko do miejsc ktore sa nam drogie i bliskie i gdzie sie wychowalismy. Bylismy na wyjezdzie przez ponad 20 lat. Nie znamy w Ostrowcu nikogo.
Ja jestem chętny was poznać.
Znaleźć przyjaciół,oj trudno raczej!Też próbuję,ale może będziecie mieli szczęście!Życzę Wam tego!Wybierzcie się na zajęcia dla seniorów organizowane przez Prezydenta,może tam spotkacie fajnych ludzi, z którymi będzie Wam po drodze.Przepraszam za ,,seniorów''ale tam można spotkać całkiem młodych seniorów, takich właśnie 50-60latków.
Jeżeli wracacie z wysokimi emeryturami to przyjaciele znajdą się sami.Taka jest smutna rzeczywistość.
Witamy
Dziekuje!
Co masz na mysli? Ja wlasnie nie jestem materialistka i nigdy nie bylam i rozumiem ze to jest smutne. A co z tymi ktorzy nie maja na wzgledzie pieniadze. Wlasnie takich przyjaciol szukam.
Dziekuje za odpowiedz. Nie jest latwo znalezc prawdziwych przyjaciol w dzisiejszych czasach. Takich ktorzy nie zazdroszcza, nie obgadaja i pomoga w razie potrzeby (i wzajemnie). Tesknie za tym...
Jest pani jeszcze młoda i zabezpieczona finansowo więc proponuję jakąś działalność społeczną,fundację może wolontariat i ludzie się sami znajdą. Powodzenia.
Dziekuje!
Zapisac sie do UTW. Tam 300 osob w takim wieku.
Co oznacza UTW bo jestem w podobnym wieku i też bym chciała dołączyć .Pozdrawiam .
Uniwersytet Trzeciego Wieku Wydaje mi sie ze wyklady sa w szkole Biznesu na Pulankach Z tego co wiem to sa naprawde interesujace kierunki Moze ktos ma wiecej wiadomosci to podpowoe zainteresoeanym
Sory koncowke wpisu poprawiam ,,podpowie zainteresowanym ,,
Uniwersytet Trzeciego Wieku
A może wycieczki z PTTK?
UTW jak ktoś nie ma obowiązków to czemu nie ale jak są dzieci i druga osoba mąż czy żona wnuki to jest zajęcie .UTW dla ludzi samotnych takich co nie maja do kogao gęby otworzyc.Takie jest mojw zdanie a na dodatek jest przysłowie czeo się Jaś nie nauczył ...
Wrocilam niedawno. Nie jest latwo. Wszystko wyglada inaczej