i co pissaman - kiedy zobaczymy skan z rezygnacji z emerytury i publicznie wykazesz chec pracy do 75 roku, by zyło sie lepiej?
Idź już chłopie na zupę i odpocznij a potem wskakuj na foru bo ja swego nie odtroolujesz to Ci dniówki nie zapłacą !!
Nikt mi nie placi wiec nie mam tego problemu. Ty moze tak.
A czy to sie komu podoba czy nie mam wlasne zdanie, jak ktos ma emeryture to nie powinien pracowac, a jak moze na nia odejsc to powinien odejsc.
I o to tez zwiazki zawodowe powinny w obliczu kryzysu walczyc, a nie o wlasne interesy wybrancow.
Pismen jak zwykle nie odpowiedział na temat. Czekamy więc na Twój skan rezygnacji z emerytury pismenie. Zobaczymy, czy praca za minimum, wraz z dojazdami to to samo, co emeryturka, w tak młodym wieku. Okaże się, czy jest tak wspaniale w kraju jak to próbujesz pokazywać...
Polacy moga tyrac nawet po 100 lat,a i tak zamiast godnych emerytur dostana same ochlapy.Dlaczego? Poniewaz miliony pracuja na podstawie umow smieciowych,jednym slowem jestesmy "smieciorobami".Z szacunkow GUS i Komisji Europejskiej wynika ,ze 27% pracujacych Polakow zawarlo umowy smieciowe a wsrod pracownikow do 30-go roku zycia 65%.W tym zakresie jestesmy europejskim liderem ,bo srednia dla UE wynosi 14%.Gdyby polikwidowac umowy smieciowe ,do ZUS wplywaloby rocznie dodatkowo 18 mld zlociszy.Tej patologii nie dostrzegaja nasi rzadzacy.Cale szczescie,ze widza to biurokraci z Brukseli i chca wprowadzic jednolite przepisy dla calej UE w taki sposob aby umowy kodeksowe dotyczyly jak najszerszej grupy pracownikow,a umowy smieciowe waskiej.W Katolandzie oczywiscie jest na odwrot.
Winien PIS ,a prezydent to zrobił to dla naszego dobra.Dzięki Ci królu i zbawicielu nierozumnych do których się zaliczam.
Niedługo są igrzyska to ludzie zapomną
hurra..tylko ze jegoi emerytura bedzie spoooro wyższa..i sie nią nacieszy. Scharowani robotnicy raczej nie zdażą...
Łączmy się w "bulu" nad tą ustawą, która i tak jest skazana na anulowanie, gdy tylko zmieni się rząd.