Jest takie powiedzenie baba choruje chłop umiera ,ale do rzeczy badania okresowe są po łepkach krew.mocz ewentualnie okulista bo wszystko to kosztuje pracodawce jak chodzi to może robić .A po drugie jak lekarz nie podbije to żegnamy się z pracą i co dalej renty nie dadzą na emeryturę za młody i kto wtedy myśli o zdrowiu idzie się po pieczątkę.Znam przypadek że chłopu brakło 2 lata do emerytury i lekarz mu badań nie podbił i co teraz zataję tylko pieczątkę załatwić.
"Jakoś tak jest, że związkowców nie drażnią przywileje emerytalne górników, jak lwy bronią przywilejów emerytalnych policjantów i żołnierzy - ci już zatrudnieni ciągle będą mieli prawo do emerytury po 15 latach pracy! Za to solą w oku są niskie składki płacone przez przedsiębiorców."
Solidarnosc z komuna woli bronic mundurowke, rolnikow niz myslec o tobie. Wiek powinni przesunac tylko kobitkom skoro tak chca rownouprawnienia, zlikwidowac KRUSy i inne dziwoty. A w ostatecznosci zniesc gorna granice skladek dla bogaczy. I na 2 lata by starczylo.
Manipulujesz ,,pismenie,, manipulujesz, mundurówka to grupa zawodowa której nie odebrano praw nabytych, ludzie w niej zatrudnieni na dzień 31-XII-2012 nie tracą przywilejów branżowych,szanuj fakty,poszkodowana jest Straż Marszałkowska ale tej bym bronił bo praca w takim kabarecie może być przyczyną wielu stresów, powikłań zdrowotnych i zmian w psychice,jak mówi przysłowie jeśli wejdziesz między wrony musisz krakać jak i ... :(
Przeważająca część społeczeństw zostaje nabita w butelkę a a ich prawa nabyte zdeptane.Jakie społeczeństwo taka władza,jaka władza takie prawo,jakie prawo taka ciągłość i siła państwowości.
Po pierwsze trzeba by zlikwidowac przywileje dla mundurowki, gornikow, krusy itp. Ogolnie rzecz ujmujac dla wszystkich grup spolecznych, ktore sa uprzywilejowane z niewiadomego dla mnie powodu. Moze to relikt przeszlosci po prostu. Jesli chodzi o mundurowke i ta reforme, ktora nie obejmuje juz pracujacych policjantow to jakas kpina. Jakos zeby podniesc wiek emerytalny reszcie pracujacych obecnie ludzi to nie bylo skrupulow. Potrzebny jest rzad, ktory bedzie mial w koncu jaja cos z tym zrobic bo ten obecny jak i cala reszta, ktora byla w III RP dba tylko o swoje tylki i odwleka skutki zamiast im zapobiegac. Podnoszenie wieku emerytalnego bez uporzadkowania spraw z przywilejami mija sie po prostu z celem i to jest kwestia czasu kiedy znow trzeba bedzie go podniesc jesli nic sie nie zmieni.
pismen - tak sądząc po Twoich wypowiedziach to nie masz jeszcze ani 65 ani 67 lat. Taki jesteś przeciwny wszystkim przywilejom. Proszę - idź do ZUSu i zawieś swoją emeryturę bo tez dostajesz ją na podstawie przywileju. Poświeć przykładem!! Niech każdy silny i zdolny idzie do pracy !!! Pracujmy na chwałę PO i Tuska !! Daj przykład - a skan rezygnacji z emerytury zamieść na forum. A jeśli nie to przestań snuć demagogię !! "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem " .....
pismen - ja wyraźnie odnoszę się do Twoich przywilejów i nie zmieniaj tematu!! Czy to znaczy że Twoje przywileje "mojsze" niż inne przywileje?!
Moich juz nie ma, skonczyly sie i nie rozpaczaj. A i tak byly smieszne, gdybym z tymi samymi zarobkami i tym samym stazem odchodzil z mundurowki mialbym emeryture jakies 60% wieksza. A to co mam teraz jest mniejsze niz kwota oferowana przez kazdego pracodawce, tyle ze siedzac w domku mam mniejsze koszty. Wiec nie mam potrzeby zajmowac miejsca pracy bezrobotnym.
No ale jednak nie dajesz z krzyża za to biedne minimum i siedząc w domu kosztów nie ponosisz... A boli cię mundurówka ? - nikt Cie za nogi nie trzymał - mogłes być w słuzbach...wykształcenia chyba starczyło... A jak sam korzystasz z przywilejów i nie musisz teraz bujac się na bezrobociu to chociaż siedź cicho w tej kwestii - hipokryto !!
Pewnie moglem, ale jakos mi sluzby nie odpowiadaly, widocznie Tobie kolego by w tamtych czasach odpowiadaly. Rowne zasady dla wszystkich nie oznaczaja tylko mundurowek, uzywam bo nie bede za kazdym razem wypisywal litani "nietykalnych" o ktorych zwiazki zawodowe dbaja lepiej niz o innych.
Pomyliłeś się pismen - mnie nie odpowiadałay bo nauczycielem jestem jak Ty - tylko hipokryzji nie znoszę ..... Zwykłym troolem jesteś ... Wstyd mi że takich mam kolegów po fachu - a naszym zadaniem uczyć i wychowywac ...
Za to Twoja jest pełna i żyj dalej w przeswiadczeniu o swojej krzywdzie .... Całe szczęście że już na nikogo (poza rodziną) nie masz wpływu!! Od takich hipokrytów strzeż nas Boże!! Nie chce mi sie z Toba więcej gadać bo twardy łeb masz - dupa w komunie - gęba w kapitaliźmie .....