A to dla tych, którym gul skacze :)
Dlaczego przeszkadza wam zabawa. Ktoś chce wydać 15 zł to jego sprawa i nic wam do tego. Widać że nie podoba wam się jak ludzie się bawią.
Jednym słowem smutasy i marudy.
Krzysztof, w jakiej szkole ucza o posmiechowisku ???
No proszę, w Ostrowcu Św. promuje się synkretyzm religijny. Czyżby magistrat sympatyzował z wyznawcami Kriszny?
Festiwal, czy tam eksplozja kolorów - obrzucanie się kolorowym proszkiem to hinduski zwyczaj obchodzenia święta Holi (konkretnie - drugi dzień tego święta) - w Indiach - na początku wiosny, poświęcone Krisznie. Nie wiem czy ci ludzie czują/mają świadomość że implementują hinduską tradycję?
Dlaczego tak wielu osobom przeszkadza to , że młodzi ludzie się bawią . W ten sposób nikomu nie robią żadnej krzywdy i nieważne jest skąd pochodzi ten zwyczaj , bo dobra zabawa nie zna granic. Czy to źle , że bawią się w zorganizowany sposób . Gdzie i jak według was mają to robić . Zapomnieliście bardzo szybko , co wy robiliście w latach waszej młodości .
Może i implementują ale tradycja ubierania choinki pochodzi od pogan tylko ktoś ją zaimplementował.
Tylko jest pewna różnica. Choinka była tradycją tych pogan, którzy zostali nawróceni. Natomiast Holi nie jest ani chrześcijańską, ani słowiańską tradycją. Tylko obcym przeszczepem. Na pewno producenci kolorowych proszków też są zainteresowani promocją tego święta. Kto dostarczał proszków na imprezę? Może Signal biuroserwis? He, he, he.
A na poważnie - lepiej jest, jeśli sami sobie organizują zabawę młodzi ludzie. Pobudza to inicjatywę, pomysłowość młodych ludzi, niezależność - no i ogranicza różnym politykierom wpływ na młode pokolonie. Proszę zauważyć, że tradycyjny zwyczaj, śmigus-dyngus, został jakoś tam zwalczony albo przynajmniej - ograniczony.
Bazyliszku ty jako stary pryk pewnie nie wiesz jakie zabawy młodzież sama sobie organizuje.Czasy się zmieniły i kółeczko graniaste jest już nie modne.Uważam że lepsze takie imprezy niż tylko komputer,papierosy,alkohol,dopalacze,kółeczko,rozróby itp.
Dla kościoła poganami byli wszyscy którzy nie wierzyli w jezusa chrystusa i choinka jest pogańską tradycją.Sam kościół idzie z duchem czasu ale jego niektórzy wyznawcy są jeszcze w średniowieczu.
Oj, naiwny ty, naiwny. Wydaje ci się, że na takich imprezach nie ma alkoholu, dopalaczy, i innych rzeczy które ci się nie podobają?
Pewnie nie mają tej świadomości. Ja swoim dzieciom zabroniłem uczestnictwa w czymś takim. Wytłumaczyłem w czym rzecz i wszystko jest OK.
A ja myślałam, ze to wątek o naszych "pięknych"
kolorowych blokach
21,30 a co Twoje dzieci moga i robia??? jesli nie tajemnica oczywiscie, o implementacje nie pytam, ale ubawilo mnie
Bardzo dużo rzeczy wbrew pozorom gościu 07:15. Co Cię ubawiło? To, że jako rodzic mam wpływ na swoje dzieci? No to niech Cię to bawi dalej, mnie to nie przeszkadza.
Może to, że zabraniasz dzieciom zabawy argumentując to swoimi fobiami? Bo co złego jest w zabawie?
Nie mam żadnych fobii. Po prostu nie wszystkie zabawy mi się podobają a jako rodzić mam prawo decydować w czym mają uczestniczyć moje dzieci. Tylko tyle. Ponieważ potrafiłem to dobrze uargumentować dzieci posłuchały mnie i sprawa na tym się skończyła. W zabawie nic złego ale nie każda zabawa jest dobra. W halloween też moje dzieci nie uczestniczą i z tego powodu nie czują się gorsze ani nie wpływa to na ich życie. Po prostu.
Porównujesz halloween do sypania się kolorowym proszkiem??? WOW! Współczucie dla dzieci!
Nie masz im czego współczuć. Jest im dobrze i mają świetne dzieciństwo. Współczuć można jedynie Twoim bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
nie jestem zwykłym czowiekiem , nie mam pojecia o polityce , tylko pisze to bo nie rozumie jak wazna osoba reprezentujaca miasto , moze robic z siebie takiego blazna , tu nie ma żasdnych podtekstów politycznych