http://http/brubaker.salon24.pl/541910,prof-jacek-ronda-brakujace-ogniwo-ukladu
Niepokorni PiS-macy rzucili się na Rońdę, zrobił on bowiem rzecz w ich oczach absolutnie haniebną. Nie, nie, nie idzie o to, że Rońda kłamał. A skąd, z tym nasi patriotyczni, chrześcijańscy, prawdomówni niepokorni żadnego problemu nie mają. Oni mają problem z tym, że Rońda raz powiedział prawdę i przyznał, że skłamał.
"Niezrozumiała i niepotrzebna była wypowiedź profesora Jacka Rońdy na antenie Telewizji Trwam" - mówi Cezary Gmyz
Niespodziewany przypływ szczerości Rońdy wywołał konsternację "niepokornych". Biznes smoleński został zagrożony jedną nieopatrzną wypowiedzią, najgorsze dla "biznesmenów" jest to że była to wypowiedź szczera. Oczywiście ta wypowiedź nie nadwyręży wiary motłochu na którym żerują "biznesmeni" smoleńscy jednak trudno teraz będzie z powagą i bez narażenia się na śmieszność opowiadać publicznie te brednie. Trudno lecz przecież nie ma takiego wstydu, błazenady czy obciachu którego dla kasiory nie da się pokonać.
Czy ktoś spodziewał się,ze dojdzie do debaty ekspertów z obu stron?
Bo ja nawet przez chwilę nie dawałam temu wiary,spodziewałam się jednak innej wersji,myślałam że wyprodukują żółte papiery któremuś z ekspertów komisji Maciarewicza.
Sprawa jednak jest dla mnie jasna to że nie dojdzie do spotkania ekspertów obu stron.utwierdza nas jeszcze bardziej że zbyt dużo by się wyjaśniło i byłoby to niekorzystne dla osób zapewniających nas że tylko raport Anodiny jest w pełni sprawiedliwy i prawdziwy i nie mamy czego szukać.
Ciekawe jakie wiadomości i od kogo dostał prof.Rońda,że wymyślił to co wymyślił.
Bo ty tak powiedziałeś pismen? Z Twoim zdaniem nikt się dziadku nie liczy. Jesteś zwykłym POlitrukiem.
Zdaniem Zbigniewa Ziobry wywiad prof. Rońdy, eksperta zespołu Macierewicza, podważa wiarygodność całego zespołu. - Jak można wyjaśniać jakąkolwiek katastrofę, nie mówiąc o tak wielkiej, jeżeli członkowie jednej z komisji mówią, że blefują, że wymyślają dokumenty - powiedział Ziobro. - Jeżeli panowie chcą się ośmieszać, to niech robią to na własny rachunek, a nie na rachunek parlamentu - dodaje z kolei Wojciech Olejniczak.
Według Andrzeja Rozenka eksperci Macierewicza są bardziej "szulerami niż ekspertami", a ich celem jest udowodnienie mitu smoleńskiego.
Lud smoleński już nie pamięta kto to taki, ma nowych idoli.
Pismen! Uważam, że powinieneś iść do psychoterapeuty. Obserwuję u Ciebie wielką nienawiść do... w zasadzie do wszystkiego co inne niż Ty (może z małymi wyjątkami). Tak kolego, poczytaj swoje posty, zieje z nich nienawiść! I to niestety prawda jest. Jacyś tam ludzie, którzy się ośmielają sobie w cośtam wierzyć, nie ujdą Twojej uwadze na forum. Musisz im dowalić. To nie jest zdrowe, ale niech Ci to powie specjalista, nie ja. Pozdro kolego. PW