Zależy czy tech czy zaw. W technikum nauczą Cię prawdziwej nauki. Nie ma tam "prześlizgnę się". Dużo przedmiotów, masa materiału. Nauczyciele wspaniali, ludzie w ekonomiku- pozytywne wariaty, każdy z każdym się zna co skutkuje na prawdę świetną atmosferą w tej szkole. W kwietniu już odeszłam i aż mi żal. Polecam!
Wypowie się ktoś na temat technika ekonomisty ?Czy jest się dobrze przygotowanym do matury i egzaminu zawodowego ?Co z nauczycielami ?I są jakieś fajne dziewczyny ?
Nie wiem, nie znam się, nie uczęszczałem.
Mam pytanie, czy warto iść na kierunek technik hotelarstwa? Ktoś może skończył, uczy dalej się w tym kierunku, jak z pracą?
Ja chodziłam na kierunek technik hotelarstwa. Bardzo mile wspominam! To były najlepsze czasy! Chociaż teraz studiuję, to chętnie wróciłabym do ekonomika :) Nauczyciele dobrze przygotowują do egzaminu zawodowego, co jest najważniejsze. Byłam też na 2-miesięcznych praktykach zagranicznych w Irlandii, co jest dla mnie MEGAWSPANIAŁYM WSPOMNIENIEM :) Pozdrawiam wszystkich nauczycieli i klasa IV D ,z matury 2011 :D
Jeśli chodzi o ekonomik a najlepsze technikum w ocu lub renomowane licea to różnica wiedzy absolwentów jest szokująca ;o. Ekonomik w tych czasach to dno.
ekonomik to bardzo dobra szkola. polecam wszystkim. wysoki poziom ksztalcenia i profesjonalizm nauczycieli. bardzo przyjazna atmosfera
Teraz Ekonomik to zwykły zespół szkół. Renomy nie ma żadnej. Dawniej kiedy patronem był jeszcze Ludwik Waryński to był szkoła z zasadami, fartuszki, rygor te sprawy. Teraz cóż.....
Niestety muszę się zgodzić...
Szkoła (a właściwie p. dyr. Biel) chwali się wysokim poziomem zdawalności matur w technikach, zawodówkach i liceach. Jednak nie wspomina, że "mniej zdolny" uczeń, który nie wiadomo czy zda w klasie maturalnej dostaje propozycję nie do odrzucenia- "Kończysz szkołę średnią, ale nie podchodzisz do matury". W związku z tym jeśli słyszycie o jakichś wynikach ekonomika, to podejdźcie do nich z przymrużeniem oka... mogą być zawyżane. Wiem co mówię, bo znam osoby, które dostały takie warunki.
Jeśli chodzi o kadrę, to znakomita większość umie przekazać najważniejsze informacje. Niestety z powodu obcinania godzin z wielu przedmiotów, nie są w stanie w pełni zrealizować narzuconego programu. Z tego co wiem w większości szkół jest podobnie i chodzi o brak pieniędzy na dodatkowe lekcje.
Wspomniana p. dyrektor chciała widzieć wysoki poziom kształcenia zawodowego w zawodówkach i technikach. Jednakże często zapominano o pozostałych przedmiotach, co z kolei przekładało się na poważne braki na studiach.
Oczywiście czas spędzony w ekonomiku uważam za b. przyjemny okres w życiu, ale żałuję, że ograniczanie niektórych zajęć przez starostwo (a właściwie ich finansowania) nie szły z duchem rozwoju młodzieży, jako ich szansy na łatwiejszy start.
P.S. Faktem pozostaje, że i my często zlewaliśmy niektóre sprawy
to czy bedziesz dobrze przygotowana do matury zalezy TYLKO I WYLACZNIE OD CIEBIE a nie od szkoly i nauczycieli. na sile nikt ci do glowy nic nie wbije. EKONOMIK nawet ok ale w sumie to nic po tym nie masz chyba ze zamierzasz kontynuowac w tym kierunku studia to POLECAM w INNYM PRZYPADKU NIE. powodzenia!
naprawdę ekonomik to wspaniała szkoła nauczyciele są przewspaniali warto iść