Jak przedstawiają się wyniki tegorocznego egzaminu gimnazjalnego w ostrowieckich gimnazjach? Co wypadło najgorzej? Czy ktoś napisal na maxa?
u mnie w szkole jest dziewczyna co ma trzy setki :)
A co to za gimnazjum? Warto wiedzieć, gdzie młodzież najlepiej zdaje egzaminy zeby łatwiej wybrać szkołę dla swojego dziecka
Wyniki egzaminu gimnazjalnego w Świętokrzyskiem! Słabo!
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120622/EDUKACJA/120629660
no nie wiem Ja w każdym mam praktycznie 2x średnią :D matma 92 na przykład ;p z ocen na punkty mam same 5 i jedno 4 +pasek na świadectwie i wolontariat i finał konkursu foto
Gosciu z 17.15 - tylko gratulować:) Zdradź z jakiego gimnazjum jesteś i ile w sumie będziesz mieć punktów, jak sie przelicza teraz punkty za egzamin bo ponoć inaczej niz do tej pory.
Ja mam 160pkt, średnia 5,8 i z każdej części egzaminu nie mniej niż 80% :)
PG4. Akurat moja klasa trafiła na najlepszych tam nauczycieli. Uczyłam się niemało, ale na pewno umiem dużo i dużo wynosiłam z lekcji. Nie boję się teraz pójścia do dobrego liceum, bo poradzę sobie na pewno i dzięki tej szkole na bank się dostanę :)
Ja chodzę do PG3 i jestem bardzo zadowolona z moich wyników. Sumując wychodzi mi ponad 160 punktów, więc jestem pewna, że zostanę przyjęta do mojego wymarzonego liceum. Gimnazjum numer 3 to naprawdę dobra szkoła, dobrze przygotowuje do kolejnego etapu nauki, atmosfera jest świetna, co też jest ważne, bo zawsze milej się uczyć. Poza tym szkoła od niedawna bardzo nowoczesna i zadbana.
Co jest złego w tym, że lubię swoją szkołę i chcę ją polecić innym? Niech dzieciaki idą do PG3, a może spodoba im się tak jak i mnie.
Dopóki ten egzamin nie będzie tak naprawdę o niczym decydował, wyniki będą takie niskie. Przecież zadaniem ucznia jest tylko PRZYJŚĆ na ten niby egzamin, a czy napisze na 100% czy na 10% i tak z pocałowaniem ręki przyjmą go "nawet" do Chreptowicza!
Popieram wypowiedź pismena...To parodia egzaminu. Do ubiegłego roku to jeszcze był egzamin i można było na podstawie wyników ocenić wiedzę i merytoryczne przygotowanie. W tym roku to już ruletka. Nic nie mówiąca o właściwym poziomie nauczania i zdobytej wiedzy przez ucznia. .
Czy zdobyta wiedza na temat np. funkcji z matematyki przyda się w pracy przyszłemu mechanikowi? Oceny oceniają wiedzę zdobytą przez ucznia. Tegoroczny egzamin sprawdzał m.in. logikę ucznia, czy potrafi wywnioskować coś na podstawie zadania. Zdobytą wiedzą mógł się wykazać w zadaniach otwartych.