tez zaufam Dudzie, na pierwszy rzut oka widac ze facet jest uczciwy i rzetelny.
A ja na Leszka, super facet, super program, choć w tym splocie trochę się zaciął i za mało powiedział, ile można zrobić w ramach dzisiejszego budżetu.
Ale tam był czasowo ograniczony, mógłby tak gadać o swoim programie przez całą debatę ale każdy musiał się wypowiedzieć. Też na niego głosuję.
Najwięcej treści przekazał Górczyński. Mówił po inżyniersku, krótko i na temat. On tę debatę wygrał. Nie gorzej powinno Górczyńskiemu pójść w głosowaniu - jeżeli będzie frekwencja. W tym wątku już nie da się opowiadać bajek o tym czy o tamtym, zakłamywać rzeczywistość bo każdy zanim tu coś napisał, czy przeczytał debatę zobaczył. Zresztą już się zaczęło: Duda jedyny facet z charyzmą, wierzy w to co mówi, tak tak, ale mały drobiażdżek - musi w to uwierzyć jeszcze elektorat :-)
Zgodnie z oczekiwaniami debata pokazała, to co od dawna jest wiadome. Mamy 2 poważnych kandydatów, którzy wiedzą o czym mówią i pomiędzy nimi powinna rozegrać się walka o prezydenturę.
Moim zdaniem powinniśmy wybrać Pana Górczyńskiego, najlepiej w I rundzie. Szkoda tracić pieniądze podatników na dogrywkę.
pan Duda ciągle mówił o swoim programie,ale nie do końca go przedstawił.
Kałamaga zmiażdżył kontrkandydatów. Za ciętą ripostę Panie Zdzisławie mój głos masz!
Pan Kałamaga zmiażdżył krzesło i nic poza tym
Duda- gadka o niczym
Adamczyk- blada postać wyborów
Sułek- jak to Samoobrona, pasuje tu jak kwiatek do płaszcza
Górczyński- widać, że wytarł się jako Poseł, ale dalej ma zbyt silne powiązania z lokalnym biznesem
Ołownia- taki "adamczyk prawicy"
Kałamaga- najtrudniejsze zadanie, bo każdy bił w niego, ale jakoś ogarnął
przedstawiciele TOS ładnie mówią- lata praktyki w mamieniu-obiecywaniu a efektów brak. dlatego decyduje sie na nowego, w tym rozdaniu, człowieka- pana Dudę, skoro przez kilka lat się panowie z TOS u nie sprawdzili to po co jeszcze raz na nich głosować- mieli szansę - nie wykorzystali jej. a teraz to ja dam taką szansę innemu , spoza wielkiej koalicji--DUDZIE !
A daj panu Dudzie szansę. Jako tako mu szło dopóki był przygotowany. Dalej klops. Jakby się znalazł w krzyżowym ogniu pytań prawdopodobnie całkiem by poległ
Ja też dam szansę panu Dudzie. Rodzinkę też już namówiłem, tak więc jest nas więcej.
Moim zdaniem wygrał:
1)miejsce Górczyński. Widać że posiada dużą wiedzę, doświadczenie, zaangażowanie, charyzmę i wizję. Ode mnie: nie skompromitował się niczym w swojej dotychczasowej karierze, będzie wiedział co robić, kontakty zdobyte podczas pracy posła też nie są bez znaczenia bo też trzeba umieć umieć wywalczyć i przeforsować pewne rzeczy tam "na górze" gdzie są pieniądze.
2)miejsce Kałamaga (doświadczenie, wiedza, charyzma, zaplecze polityczne)
3)4)5) miejsce Duda (sztuczny, jakby mówił spoza swojego ciała) Adamski (mała siła przebicia, brak wizji) Ołownia (zero doświadczenia samorządowego, sprywatyzować wszystko?...)
6) miejsce Sułek (chyba robi to dla jaj i żeby publicznie wykrzyczeć oskarżenia, broń nas Panie Boże przed władzą w rękach takich ludzi)
Głosuję na Sułka, widać, że wierzy w to, o czym mówi. Górczyński to totalna porażka, stwierdził - co mu nawet Kałamaga wytknął - że dzięki niemu mamy dobrą wodę w kranie.
W sumie może sam pisze sobie pozytywne komentarze lub ma od tego ludzi, a może po prostu uaktywnili się ci, co w niego wierzą (ale to chyba mniejszość) bo moi znajomi uważają, że wypadł najgorzej.
Zresztą pięknie mu się odcinał Kałamaga (nie jestem jego zwolennikiem).
Sięgnijcie po stare Gazety Ostrowieckie, jak to się pięknie obiecywało i błyszczało w mediach, że będzie obwodnica dokończona (też wytknął to Kałamaga), a tu nic.
popieram 10:13
a ja myślę że Dudzie jako samorządowcowi -politykowi , poszło całkiem dobrze. tak naprawdę to on dopiero stawia swoje pierwsze kroki w polityce a już na pewno przed kamerami a przypomnijmy sobie pierwsze wystapienia polityczne np. pana Górczyńskiego-nuda, bez wyraazu, nie dało się słuchać. teraz zdecydowanie lepiej. ale na to trzeba było mu 5 lat prezydenta i 3 lat posła. a nie wspomnę o około 30 letnim doświadczeniu polityczno-medialnym innego kandydata dodatkowo szkolonego w Moskiwe ?, czy gdzieś tam?
podsumowując - to bardziej właśnie naturalny, wiarygodny, z pewną ekspresją przedstawił się pan Duda, a ponadto NIE JEST Z TOS. stawia na szeroko pojętą gospodarkę , a nie tylko na hutę, czy obiecanki drugiego. zagłosuję na niego.
Szanowni Wyborcy,
Jaka jest demokracja sami wiemy. Ja sam nie wierze własnym oczom, jak czytam niektóre Wasze komentarze tej debaty zamieszczone powyżej.
Rzecz się tyczy oceny na jaką zasłużyli kandydaci. W mojej ocenie najsłabiej wypadł Pan Adamski kompletny brak wizji jakiegokolwiek działania i Pan Duda (w tym przypadku pasuje określenie Pana z 10.13 "Duda (sztuczny, jakby mówił spoza swojego ciała)" miałem nadzieje, że ten Pan wniesie jakieś konkretne prawicowe argumenty, jednak strasznie się zawiodłem. Wypowiadał się bardzo ogólnikowo, i zadane przez niego pytania nic konstruktywnego nie wniosły. Stoi za nim duży i silny obóz partyjny i ma się od kogo uczyć, ale nic sensownego co zasługiwało by na mój głos, czy tez wyborców prawicy nie usłyszałem.
Pan Ołownia może liczyć na mój głos ze względu na bardzo zbieżne z moim poglądy.
Pan Górczyński jeśli chodzi o indywiduum zaprezentował się całkiem dobrze, jednak kompletnie nie odpowiada mi otoczenie polityczne z którego wywodzi się ten Pan.
Pan Sułek to rzeczywiście Show_Men w rodem ze starej Samoobrony, myślę, że mógłby sprawdzić się ale nie jako prezydent, ale na jakimś kluczowym stanowisku ds. społecznych..
Pan Kałamaga niestety temu Panu już podziękujemy....,
myślę, że powinien wyjechać na taczkach za to, że zadłużył starostwo, dopuścił do skrajnej marginalizacji powiatu ostrowieckiego w odniesieniu do kieleckiego i innych jednocześnie bezczelnie próbował sytuację zachwalać..jeśli on miałby w jakiś nieznany mi sposób przekonać do siebie Ostrowczan i zostać prezydentem tego miasta to naprawdę sam radziłbym, aby 90% osób poniżej 40 roku życia pakowało walizki i wyjeżdżało z miasta..
Wszystko w Naszych rękach!
A ja zagłosuję na Kałamagę.....ma wiedzę i doświadczenie, zna się na tej robocie, odebrał wyróżnienie za najlepszy powiat w woj. świętokrzyskim. Debata trylko to potwierdzila.