No tak, jak brakuje argumentów to zaczyna się atak, to takie znamienne dla was - ateistów. Wszak atak to najlepsza obrona, tak mówi stare powiedzenie. Atakować jednak też należy z głową a ty tego nie potrafisz. Powtarzasz te same stereotypy o jakimś radiu i praniu umysłu ;) Skąd w ogóle pomysł, że słucham jakiegoś jedynie słusznego radia co? Owszem mam takie ulubione, to polskastacja.pl. polecam ;) Wracając do tematu, ogłoszenia nie ma z prostej przyczyny, to nie jest zawód w sensie stricte. Każdy ksiądz po wyświęceniu zaczyna swoją służbę w ramach określonej diecezji. Czy jest zapotrzebowanie? Tak i to olbrzymie. Nie tylko w naszym kraju zresztą, bo o księży z Polski upominają się kraje Ameryki Łacińskiej i Afryki gdyż tam ich brakuje najbardziej. W zasadzie na całym świecie ich potrzebują tak więc wiesz, ogłoszenia nie są póki co potrzebne.
a tobie jakie stacje piorą ?
Ahahahaha gościu z 21.05: no nie wiem czy taki ksiądz ma w życiu lepiej niż ja. Wręcz przecwinie, ksiądz, który ma nieślubne dzieci, musi się ukrywać ze swoją orientacją seksualną jest jak świnka morska: ani nie świnka, ani nie morska... toż to gehenna.
A gdzie kontrargumenty na przedsiębiorstwo, co? :-))))))
Alexis,pobozne zyczenie (sic!) nasze aby Kk funkcjonowal jak przedsiebiorstwo i rozliczal sie z fiskusem.Niestety w naszym Ciemnogrodzie nierealne,zapomnielismy w naszej dyspucie o pewnym "detalu" jakim jest KONKORDAT.
Nie warto sie szarpac z niektorymi userami.To tak jakbys patologicznemu zlodziejowi probowala wytlumaczyc ,ze zlodziejstwo jest beee...
Martik i vice-versa. Pewnie, że nie warto się z wami ateistami szarpać. Najlepsze jest to, że tyle waszego co sobie tu powypisujecie bo Kościół będzie funkcjonował i wiernych mu nie braknie, przynajmniej za waszego i mojego żywota. Amen!
Gosc ,14:05
I wlasnie to mnie przeraza ...a najgorsze jest to ,ze do finansowania tych nierobow w czarnych sukienkach przyklada sie panstwo.Zamiast np. na Centrum Zdrowia Dziecka wydaje miliardy na Kk ,betonowe bunkry opatrznosci oraz inne zabobony i gusla...a np. na chore dzieci, ktore twoj ukochany kosciolek tak kocha juz nie starcza .
Kto jest hipokryta ?
Nie dały by księdzu nic. Nawet pojeżdzić własnym autem. Eh
Tak, już byś widziała te pieniądze na Centrum Zdrowia Dziecka. Nie tyle pieniędzy jest marnowanych i nikt się tym nie przejmuje. Wyobraź sobie, że Kościół jest też potrzebny dla wielu ludzi, oni też płacą podatki i mają prawo wymagać aby coś dla nich robić. Mnie osobiście konkordat nie przeszkadza. Dzięki niemu miałem możliwość wziąć ślub w Kościele i nie musiałem dodatkowo robić tej całej szopki w USC. Dopóki nie było konkordatu, trzeba było prać podwójne śluby, co było dla wierzących zwykłą stratą czasu. Dlaczego wiarę innych nazywasz zabobonami i gusłami? Troszeczkę więcej kultury i tolerancji bo wychodzi z Ciebie jakieś chamidło. Na tym poziomie nie będziemy dyskutować. No i jeszcze jedno, gdyby wszyscy myśleli tak jak Ty, nie mielibyśmy teraz żadnych zabytków, bo po co coś budować? Kościół wspomaga też potrzebujących, jest wiele katolickich domów dziecka i co ważne, domów samotnej matki, które państwo olewa. O tych wszystkich rzeczach jakoś nie wspominasz. Nie warto z Tobą dyskutować, niech Cię dalej przeraża Kościół, mnie przeraża natomiast co innego. Wszechobecna emanacja seksu, zboczeń, zatracenie jakichkolwiek wartości. Taki jest dzisiejszy świat i nie skończy się to dobrze. Ja wierzę i w wierzę wychowuję dzieci na dobrych ludzi, mam nadzieje, że kiedyś nie skrzywdzą ich jacyś ateiści.
Gosc,14:26 .Ale trwaj dalej w tej swojej najbardziej skorumpowanej instytucji swiata.Ja nikomu tego nie zabraniam .Twoja wola! Lecz finansuj to z wlasnej kieszeni ! Dlaczego ma sie do tego dokladac budzet panstwa ? Tak trudno to zrozumiec ?
@martik: nie szarpię się z nikim, wygrywam na merytoryczne argumenty- stąd wyzwiska i docinki :-))))) Tego widocznie uczą wiernych ich guru co niedziela- Mowy Miłości:-)
Ileż osobiście znasz takich księży z dziećmi? Kontrargumenty? Przedsiębiorstwo ma na celu wytworzenie produktu i wypracowanie zysku. Kościół tego nie robi. Mam chorych w rodzinie, co tydzień przychodzi do nich ksiądz z Najświętszym Sakramentem i jakoś nie każe sobie za to płacić.
To ksiądz - inwestor. Czeka na ostatnie tchnienie i potem po 850zł.
Nie będę komentował tego gościu Goebbels, po prostu szkoda słów na takich jak Ty.
Goebbels.Pomyliles sie ,nie 850 zl a minimum 1400 zl.Nie slyszales o przypadku pralata Janusza Chachulskiego, ksywa "Bog zaplac, ale nie mniej niz 1400 zl" ?
Kolejne stereotypy ateistyczne ;))))))))))) Powiem tak, takim ludziom jak Wy, powinni nawet i 2000 przysolić. Całe życie plujecie na Kościół i księży a potem chcecie pochówku. Zazwyczaj u tych, co nie są na bakier z wiarą i Kościołem nie ma żadnych problemów finansowych, dają tyle ile mogą.
Tak gościu z 14.03: odbija to sobie po kolędzie :-)
ręki po kase nie wyciąga po kolędzie